T-index 2018

Cele mai importante țări pentru vânzări online

T-Index clasifică țările în funcție de potențialul acestora de vânzări online.Acesta estimează cota de piață a fiecărei țări în raport cu comerțul electronic global.

Proiecție cu privire la cele mai importante țări

De ce creăm acest clasament

Studiul a fost realizat de Translated pentru a ghida clienții comerciali în procesul lor de selectare a piețelor și limbilor pentru proiectele de internaționalizare și pentru a-i ajuta să obțină cel mai bun randament posibil al investițiilor (ROI).

T-Index a fost dezvoltat pentru a ajuta companiile care urmăresc să se extindă la nivel internațional să își selecteze piețele țintă și să decidă care sunt cele mai potrivite limbi țintă atunci când își traduc website-urile.

Modul de interpretare a studiului

T-Index a fost dezvoltat pentru a ajuta companiile care urmăresc să se extindă la nivel internațional să își selecteze piețele țintă și să decidă care sunt cele mai potrivite limbi țintă atunci când își traduc website-urile.

Hai să luăm un exemplu.

O companie cu sediul în Regatul Unit, specializată în vânzarea mărfurilor pentru sporturi de iarnă, are un website în limba engleză și dorește să îl traducă într-o altă limbă europeană pentru a atrage noi clienți online. După efectuarea cercetării de piață, directorul de marketing al companiei concluzionează că este foarte probabil ca produsele lor să aibă succes în Germania, Suedia și Norvegia. Accesând T-Index, devine repede clar faptul că Germania, cu o cotă de piață de 4,7%, este piața cu cel mai mare potențial de vânzări online, având în vedere cei 73.825.582 de utilizatori de internet ai săi, fiecare cheltuind anual în medie 24.003 USD. Prin urmare, T-Index a acționat ca factor decisiv în alegerea limbii germane ca nouă limbă pentru site.

Ipoteze și metodă

T-Index este un instrument menit să faciliteze luarea deciziilor pentru companiile care se confruntă cu alegerea piețelor și limbilor atunci când își localizează website-urile.Acesta oferă o imagine de ansamblu asupra potențialului de vânzări online al fiecărei țări.

T-Index 2018 utilizează cele mai recente date statistice furnizate de baza de date a Băncii Mondiale, și anume datele pentru 2016.

Valoarea T-Index este calculată prin înmulțirea numărului total de utilizatori de internet cu cheltuielile anuale estimate per persoană.

Pentru a estima cheltuielile anuale per persoană ale fiecărui utilizator de internet, am folosit indicatorul HFCE (cheltuielile de consum finale ale gospodăriilor) de la Banca Mondială, exprimat în dolari americani la valoarea curentă. HFCE este valoarea de piață a tuturor bunurilor și serviciilor achiziționate de gospodării în fiecare țară. Te rugăm să reții că metoda de calcul utilizată pentru versiunile anterioare ale T-Index înainte de 2016 s-a bazat pe PIB în loc de HFCE. Ne-am schimbat metoda de calcul în 2016 pentru a oferi o imagine de ansamblu mai realistă a potențialului real de cheltuieli al utilizatorilor de internet din fiecare țară. Poți găsi detaliile metodei noastre de calcul mai jos.

Fiecare țară a fost clasificată în funcție de limba cea mai frecvent utilizată de populația locală pentru a naviga și a face cumpărături pe internet. Din motive de importanță statistică, coexistența mai multor limbi în aceeași țară a fost luată în considerare numai în cazul în care valoarea T-Index a țării a depășit 0,1%. În ultimul caz, au fost luate în considerare doar limbile utilizate online zilnic de peste 15% din populație, cu excepția cazurilor în care limbile minoritare în cauză (utilizate online de mai puțin de 15% din populație) sunt de asemenea limbi naționale oficiale. De exemplu, Elveția, cu o valoare T-Index de 0,90%, a fost evaluată pentru trei piețe lingvistice diferite: limba germană, franceză și italiană. Toate aceste trei limbi sunt utilizate zilnic de către cetățenii elvețieni pentru a naviga și a cumpăra online. În timp ce franceza și germana sunt ambele utilizate de mai mult de 15% din populație, italiana este folosită de doar 7% din utilizatorii de internet ai țării. Cu toate acestea, italiana este o limbă oficială a Elveției recunoscută la nivel național, de unde și includerea sa în T-Index.

Studiul T-Index include numai limbile utilizate pentru navigarea pe internet. În prezent, un număr de limbi sunt foarte puțin reprezentate online, unele nefiind folosite deloc. În multe țări, limba vorbită zilnic de majoritatea populației nu poate fi găsită online, cum ar fi kinyarwanda din Rwanda. Acest lucru se datorează adesea unui grad scăzut de penetrare a internetului, ceea ce împiedică localnicii să acceseze internetul pentru a crea conținut în limba lor maternă. În Rwanda, 18% din populația totală care are acces la internet navighează pe internet în limba engleză, având în vedere că există foarte puțin sau nu există deloc conținut care să fi fost creat de și pentru rwandezi în limba lor națională. Acesta este motivul pentru care T-Index include Rwanda în piața vorbitoare de limbă engleză.

Limbile cu variante internaționale au fost grupate.De exemplu, engleza din Regatul Unit și SUA au fost ambele clasificate ca limbă engleză.

Teritoriile dependente (de exemplu, Puerto Rico) au fost evaluate în funcție de statul care le conduce, cu condiția să utilizeze aceeași limbă.Dacă nu au aceeași limbă, așa cum se întâmplă în cazul Puerto Rico și al Statelor Unite, acestea sunt incluse ca intrări separate pe baza pieței lingvistice din care fac parte.

Studiul T-Index nu acoperă toate țările. Țările incluse în studiu sunt cele pentru care a fost posibilă găsirea datelor privind numărul de utilizatori de internet. Fără aceste date, evaluarea ar fi fost imposibilă.

Metodă de calcul

Mai întâi, am colectat informații despre numărul total de utilizatori de internet, indicatorul HFCE și populația totală ale fiecărei țări, din care am stabilit atât gradul de penetrare a internetului*, cât și indicatorul HFCE pe cap de locuitor pentru fiecare țară. Apoi am analizat gradul de penetrare a internetului și distribuția veniturilor din fiecare țară pentru a determina proporția valorii indicatorului HFCE cheltuit teoretic de utilizatorii de internet. În final, pentru a obține valoarea „HFCE pe cap de utilizator de internet”, adică o estimare a cheltuielilor anuale făcute de aceștia, am făcut următorul calcul: (populația totală a țării x valoarea HFCE pe cap de locuitor x procentul valorii HFCE cheltuit teoretic de utilizatorii de Internet)/numărul de utilizatori de internet.

Pentru țările în care datele de distribuție a veniturilor nu au fost disponibile, am calculat distribuția medie a veniturilor pentru toate țările și am utilizat această estimare.

Pentru a determina proporția valorii HFCE cheltuit teoretic de utilizatorii de internet, am presupus că utilizatorii de internet din fiecare țară aparțin celui mai bogat segment al populației țării.Am făcut această presupunere ținând cont de faptul că este necesar un anumit nivel de venit în majoritatea țărilor pentru a achiziționa un abonament la internet și a participa la activități de comerț electronic.

*Gradul de penetrare a internetului reprezintă procentul de utilizatori de internet dintr-o țară dată.

Exemplu

În Japonia, numărul utilizatorilor de internet este de 118.333.485 dintr-o populație totală de 126.994.551. Prin urmare, gradul de penetrare a internetului este de 93,18%. În 2016, valoarea HFCE pe cap de locuitor pentru Japonia a fost de 21.703 USD. Folosind distribuția veniturilor țării pe cvintile, am estimat că 93,18% dintre cei mai bogați oameni din Japonia sunt responsabili pentru 96,7% din totalul cheltuielilor gospodăriilor japoneze. Pentru a obține valoarea „HFCE pe cap de utilizator de internet”, am făcut apoi următorul calcul simplu:

(populație totală x valoare HFCE pe cap de locuitor x % din cheltuielile făcute de utilizatorii de internet)/numărul de utilizatori de internet

Aplicat în cazul Japoniei: (126.994.551 x 21.703 x 96.7%) / 118.333.485
Valoarea HFCE estimată pe cap de utilizator de internet în Japonia este, prin urmare, 22.522 USD.

Pentru a obține valoarea T-Index, am înmulțit numărul de utilizatori de internet cu valoarea HFCE pe cap de utilizator de internet. Pentru Japonia: 118.333.485 x 22.522 USD. În cele din urmă, pentru a obține o valoare procentuală pentru fiecare țară, am împărțit valoarea T-Index a fiecărei țări la suma valorilor T-Index ale tuturor țărilor. Așa se explică modul în care am obținut o valoare T-Index de 7,08% pentru Japonia.

Surse

Numărul de utilizatori de internet din fiecare țară este preluat din raportul intitulat „Procentul de persoane care utilizează internetul” al Uniunii Internaționale pentru Telecomunicații (UIT). UIT este agenția specializată a Națiunilor Unite în domeniul tehnologiilor informațiilor și comunicațiilor. Statisticile erau estimări pentru anul 2016. Pentru a schimba cifrele procentuale în cifre întregi, am combinat cifrele din acest raport cu cele din raportul privind populația totală, elaborat de Banca Mondială.

Datele privind indicatorul HFCE (cheltuieli de consum finale ale gospodăriilor) sunt preluate de la Banca Mondială. Datele erau actualizate la starea pentru anul 2016 și sunt prezentate în dolari americani la valoarea curentă. Te rugăm să reții că fluctuațiile cursului de schimb valutar (valute naționale față de dolari americani) au un impact asupra valorilor HFCE exprimate în dolari americani curenți și, prin urmare, asupra valorilor T-Index curente și estimate. Am ales să utilizăm valorile HFCE exprimate în dolari americani la valoarea curentă în loc de valorile HFCE exprimate în dolari internaționali la valoarea curentă care utilizează rate de paritate a puterii de cumpărare (PPP), deoarece studiul nostru pune accentul pe oportunitățile globale de comerț electronic, iar acestea sunt evaluate parțial pe baza fluctuațiilor cursului de schimb valutar între țări. Pentru țările sau teritoriile ale căror valori HFCE nu au fost indicate în raportul Băncii Mondiale menționat anterior, datele au fost estimate de agenția noastră. Cifrele HFCE pentru următoarele 39 de țări au fost estimate de agenția noastră: Andorra, Bahrain, Bosnia-Herțegovina, Capul Verde, Comore, Djibouti, Eritrea, Insulele Faroe, Groenlanda, Iran, Irak, Kazahstan, Kiribati, Lesoto, Libia, Liechtenstein, Maldive, Insulele Marshall, Mauritania, Micronezia, Monaco, Myanmar, Noua Zeelandă, Panama, Papua Noua Guinee, Puerto Rico, Rwanda, Samoa, San Marino, Sao Tome și Principe, Insulele Solomon, Swaziland, Siria, Timor-Leste, Tonga, Turkmenistan, Tuvalu, Vanuatu și Venezuela.

Pentru a stabili dacă accesul la Internet este restricționat într-o anumită țară, am analizat clasamentul oferit de organizația non-guvernamentală internațională „Reporteri fără frontiere”, disponibil pe site-ul oficial al acesteia.

Distribuția veniturilor pe cvintile este preluată din datele statistice ale Grupului de Cercetare și Dezvoltare al Băncii Mondiale.Datele se referă la diferiți ani (datele Băncii Mondiale se referă la intervalul 1992-2014).

Obține cea mai mare parte a puterii de cumpărare online la nivel mondial.

Traducând în aceste limbi de top, poți atrage până la 80% din puterea de cumpărare online la nivel mondial.În plus, piețele cu potențial de vânzare online mai mare sunt enumerate mai jos.

Vrei să afli mai multe?Vizualizează lista completă

 

Limbi de top

engleză
42,9 %
chineză
9,4 %
japoneză
7,1 %
spaniolă
6,7 %
germană
5,9 %
franceză
4,7 %
portugheză
3,1 %
italiană
2,5 %

Top țări

Statele Unite ale Americii
31,4 %
China
9,3 %
Japonia
7,1 %
Germania
4,7 %
Regatul Unit
4,5 %
Franța
3,3 %
Brazilia
2,7 %
Italia
2,5 %

Există încă restricții la accesul la internet

În anumite țări, este posibil ca traducerea conținutului website-ului să nu fie suficientă pentru a transforma utilizatorii de internet locali în potențiali clienți.Harta de mai jos prezintă țările care impun în prezent restricții privind accesul la internet.

Sursă: Reporteri fără frontiere

Restricție la accesul la internet

China Arabia Saudită
Egipt Iran
Vietnam Sudan
Cuba Uzbekistan
Siria Azerbaidjan
Yemen Turkmenistan
Libia Laos
Guineea Ecuatorială Somalia
Djibouti Burundi
Eritreea

Tabelul T-Index 2018

 

Tendință* Țări T-Index
2018
Proiecție
2021
Utilizatori de internet Gradul de penetrare a
internetului
Cheltuieli p.c.
(utilizatori de internet)**
(!) Acces restricționat la internet
* Săgețile și linia indică performanța preconizată a țării în clasamentul pentru 2021
** Cheltuieli anuale estimate pentru fiecare utilizator de internet
*** Regatul Unit este format din patru țări: Anglia, Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord
1 Statele Unite ale Americii 31,4 % 22,1 % 246.370.641 76,2 % 48.351 USD
engleză 31,4 % 0,22 % 246.370.641 76,2 % 48.351 USD
2 China (!) 9,3 % 13,7 % 733.449.780 53,2 % 4.814 USD
chineză 9,3 % 0,14 % 733.449.780 53,2 % 4.814 USD
3 Japonia 7,1 % 5,3 % 118.333.485 93,2 % 22.709 USD
japoneză 7,1 % 0,053 % 118.333.485 93,2 % 22.709 USD
4 Germania 4,7 % 3,3 % 73.825.582 89,7 % 24.004 USD
germană 4,7 % 0,033 % 73.825.582 89,6 % 24.004 USD
Localizarea website-ului tău pentru aceste 4 countries îți oferă acces la 50% din potențialul de vânzări online pe plan mondial.
5 Regatul Unit (***) 4,5 % 2,9 % 62.171.477 94,8 % 27.520 USD
engleză 4,5 % 0,029 % 62.171.477 94,8 % 27.520 USD
6 Franța 3,3 % 3,3 % 57.245.333 85,6 % 22.100 USD
franceză 3,3 % 0,033 % 57.245.333 85,6 % 22.100 USD
7 Brazilia 2,7 % 4,6 % 126.398.299 60,9 % 8.070 USD
portugheză 2,7 % 0,046 % 126.398.299 60,9 % 8.070 USD
8 Italia 2,5 % 2,3 % 37.176.782 61,3 % 25.036 USD
italiană 2,5 % 0,023 % 37.176.782 61,3 % 25.036 USD
9 Canada 2,3 % 2,3 % 32.580.120 89,8 % 26.437 USD
engleză 1,7 % 0,017 % 23.825.842 89,8 % 26.437 USD
franceză 0,61 % 0,0061 % 8.754.278 89,8 % 26.437 USD
Localizarea website-ului tău pentru aceste 9 countries îți oferă acces la 70% din potențialul de vânzări online pe plan mondial.
10 India 1,9 % 2,5 % 391.292.637 29,6 % 1.846 USD
engleză 0,95 % 0,016 % 195.646.318 29,6 % 1.846 USD
hindi 0,38 % 0,0039 % 78.258.527 29,6 % 1.846 USD
bengaleză 0,095 % 0,00083 % 19.564.632 29,6 % 1.846 USD
gujarati 0,095 % 0,00083 % 19.564.632 29,6 % 1.846 USD
kannada 0,095 % 0,00083 % 19.564.632 29,6 % 1.846 USD
marathi 0,095 % 0,00083 % 19.564.632 29,6 % 1.846 USD
tamilă 0,095 % 0,00083 % 19.564.632 29,6 % 1.846 USD
telugu 0,095 % 0,00083 % 19.564.632 29,6 % 1.846 USD
11 Australia 1,8 % 2,4 % 21.363.618 88,2 % 31.613 USD
engleză 1,8 % 0,024 % 21.363.618 88,2 % 31.613 USD
12 Spania 1,8 % 1,3 % 37.447.560 80,6 % 17.980 USD
spaniolă 1,4 % 0,011 % 30.452.356 80,6 % 17.980 USD
catalană 0,33 % 0,0025 % 6.995.204 80,6 % 17.980 USD
13 Coreea de Sud 1,8 % 1,3 % 47.576.514 92,8 % 14.130 USD
coreeană 1,8 % 0,013 % 47.576.514 92,8 % 14.130 USD
14 Rusia 1,6 % 3,4 % 105.499.857 73,1 % 5.804 USD
rusă 1,6 % 0,034 % 105.499.857 73,1 % 5.804 USD
15 Mexic 1,6 % 2 % 75.937.568 59,5 % 7.971 USD
spaniolă 1,6 % 0,02 % 75.937.568 59,5 % 7.971 USD
16 Turcia 1,1 % 1,5 % 46.395.501 58,4 % 9.180 USD
turcă 1,1 % 0,015 % 46.395.501 58,4 % 9.180 USD
17 Elveția 0,9 % 0,93 % 7.463.156 89,1 % 45.992 USD
germană 0,64 % 0,0066 % 5.247.345 89,1 % 45.992 USD
franceză 0,2 % 0,0021 % 1.680.703 89,1 % 45.992 USD
italiană 0,065 % 0,00067 % 535.108 89,1 % 45.992 USD
18 Argentina 0,88 % 1,4 % 31.118.521 71 % 10.676 USD
spaniolă 0,88 % 0,014 % 31.118.521 71 % 10.676 USD
19 Țările de Jos 0,87 % 0,51 % 15.397.107 90,4 % 21.369 USD
neerlandeză 0,87 % 0,0051 % 15.397.107 90,4 % 21.369 USD
20 Venezuela 0,8 % 0,84 % 18.940.907 60 % 16.039 USD
spaniolă 0,8 % 0,0084 % 18.940.907 60 % 16.039 USD
21 Indonezia 0,75 % 0,94 % 66.244.991 25,4 % 4.305 USD
indoneziană 0,75 % 0,0094 % 66.244.991 25,4 % 4.305 USD
22 Arabia Saudită (!) 0,66 % 0,87 % 23.803.319 73,7 % 10.451 USD
arabă 0,66 % 0,0087 % 23.803.319 73,7 % 10.451 USD
23 Polonia 0,64 % 0,74 % 27.832.074 73,3 % 8.703 USD
poloneză 0,64 % 0,0074 % 27.832.074 73,3 % 8.703 USD
24 Belgia 0,59 % 0,58 % 9.803.947 86,5 % 23.016 USD
neerlandeză 0,36 % 0,0035 % 5.882.368 86,5 % 23.016 USD
franceză 0,24 % 0,0023 % 3.921.579 86,5 % 23.016 USD
25 Suedia 0,57 % 0,51 % 8.896.046 89,7 % 24.446 USD
suedeză 0,57 % 0,0051 % 8.896.046 89,7 % 24.446 USD
26 R.A.S. Hong Kong a Chinei 0,54 % 0,51 % 6.418.058 87,5 % 31.764 USD
chineză 0,54 % 0,0051 % 6.418.058 87,5 % 31.764 USD
27 Austria 0,51 % 0,44 % 7.366.758 84,3 % 26.254 USD
germană 0,51 % 0,0044 % 7.366.758 84,3 % 26.254 USD
28 Egipt (!) 0,5 % 0,61 % 39.471.581 41,3 % 4.781 USD
arabă 0,5 % 0,0061 % 39.471.581 41,2 % 4.781 USD
29 Filipine 0,48 % 0,7 % 57.342.723 55,5 % 3.188 USD
engleză 0,43 % 0,0063 % 51.608.451 55,5 % 3.188 USD
tagalog 0,048 % 0,0007 % 5.734.272 55,5 % 3.188 USD
30 Nigeria 0,48 % 1,3 % 47.743.541 25,7 % 3.810 USD
engleză 0,48 % 0,013 % 47.743.541 25,7 % 3.810 USD
31 Norvegia 0,44 % 0,44 % 5.093.187 97,3 % 32.748 USD
norvegiană 0,44 % 0,0044 % 5.093.187 97,3 % 32.748 USD
32 Israel 0,44 % 0,56 % 6.806.889 79,6 % 24.485 USD
ebraică 0,44 % 0,0056 % 6.806.889 79,6 % 24.485 USD
33 Iran (!) 0,42 % 0,66 % 42.731.675 53,2 % 3.721 USD
persană 0,42 % 0,0066 % 42.731.675 53,2 % 3.721 USD
34 Africa de Sud 0,42 % 0,84 % 30.248.355 54 % 5.255 USD
engleză 0,25 % 0,0051 % 18.149.013 54 % 5.255 USD
afrikaans 0,13 % 0,0027 % 9.528.232 54 % 5.255 USD
zulu 0,021 % 0,000422 % 1.512.418 54 % 5.255 USD
xhosa 0,015 % 0,000295 % 1.058.692 54 % 5.255 USD
35 Columbia 0,41 % 0,77 % 28.287.098 58,1 % 5.548 USD
spaniolă 0,41 % 0,0077 % 28.287.098 58,1 % 5.548 USD
36 Malaysia 0,41 % 0,53 % 24.572.446 78,8 % 6.284 USD
malaeză 0,28 % 0,0037 % 17.200.712 78,8 % 6.284 USD
engleză 0,12 % 0,0016 % 7.371.734 78,8 % 6.284 USD
37 Thailanda 0,4 % 0,47 % 32.710.169 47,5 % 4.594 USD
thailandeză 0,4 % 0,0047 % 32.710.169 47,5 % 4.594 USD
38 Danemarca 0,38 % 0,26 % 5.554.451 97 % 25.869 USD
daneză 0,38 % 0,0026 % 5.554.451 97 % 25.869 USD
Localizarea website-ului tău pentru aceste 38 countries îți oferă acces la 90% din potențialul de vânzări online pe plan mondial.
39 Chile 0,37 % 0,53 % 11.822.229 66 % 11.968 USD
spaniolă 0,37 % 0,0053 % 11.822.229 66 % 11.968 USD
40 Emiratele Arabe Unite 0,33 % 0,49 % 8.398.268 90,6 % 14.913 USD
arabă 0,33 % 0,0049 % 8.398.268 90,6 % 14.913 USD
41 Finlanda 0,33 % 0,29 % 4.819.381 87,7 % 25.744 USD
finlandeză 0,33 % 0,0029 % 4.819.381 87,7 % 25.744 USD
42 Grecia 0,31 % 0,29 % 7.445.118 69,1 % 15.932 USD
greacă 0,31 % 0,0029 % 7.445.118 69,1 % 15.932 USD
43 Portugalia 0,31 % 0,26 % 7.271.183 70,4 % 16.194 USD
portugheză 0,31 % 0,0026 % 7.271.183 70,4 % 16.194 USD
44 Singapore 0,28 % 0,34 % 4.541.899 81 % 23.035 USD
engleză 0,19 % 0,0024 % 3.179.329 81 % 23.035 USD
chineză 0,083 % 0,00101 % 1.362.570 81 % 23.035 USD
45 Noua Zeelandă 0,27 % 0,26 % 4.152.074 88,5 % 25.115 USD
engleză 0,27 % 0,0026 % 4.152.074 88,5 % 25.115 USD
46 Vietnam (!) 0,27 % 0,38 % 43.974.618 46,5 % 2.294 USD
vietnameză 0,27 % 0,0038 % 43.974.618 46,5 % 2.294 USD
47 Irlanda 0,25 % 0,18 % 4.042.510 85 % 23.413 USD
engleză 0,24 % 0,0017 % 3.961.660 85 % 23.413 USD
irlandeză 0,005 % 0,000035 % 80.850 85 % 23.413 USD
48 Peru 0,25 % 0,35 % 14.444.387 45,5 % 6.472 USD
spaniolă 0,25 % 0,0035 % 14.444.387 45,5 % 6.472 USD
49 România 0,24 % 0,27 % 11.722.888 59,5 % 7.729 USD
română 0,24 % 0,0027 % 11.722.888 59,5 % 7.729 USD
50 Cehia 0,21 % 0,26 % 8.081.131 76,5 % 9.977 USD
cehă 0,21 % 0,0026 % 8.081.131 76,5 % 9.977 USD
51 Pakistan 0,18 % 0,23 % 29.965.859 15,5 % 2.324 USD
engleză 0,17 % 0,0021 % 26.969.273 15,5 % 2.324 USD
urdu 0,018 % 0,00023 % 2.996.586 15,5 % 2.324 USD
52 Kazahstan 0,17 % 0,4 % 13.272.586 74,6 % 4.868 USD
rusă 0,12 % 0,0028 % 9.290.810 74,6 % 4.868 USD
kazahă 0,051 % 0,00119 % 3.981.776 74,6 % 4.868 USD
53 Bangladesh 0,15 % 0,13 % 29.738.660 18,3 % 1.948 USD
bengaleză 0,15 % 0,00126 % 29.738.660 18,2 % 1.948 USD
54 Ungaria 0,15 % 0,12 % 7.778.595 79,3 % 7.400 USD
maghiară 0,15 % 0,00122 % 7.778.595 79,3 % 7.400 USD
55 Puerto Rico 0,15 % 0,19 % 2.736.117 80,3 % 20.928 USD
spaniolă 0,15 % 0,0019 % 2.736.117 80,3 % 20.928 USD
56 Irak 0,14 % 0,17 % 7.898.106 21,2 % 6.702 USD
arabă 0,14 % 0,0017 % 7.898.106 21,2 % 6.702 USD
57 Maroc 0,13 % 0,19 % 20.555.784 58,3 % 2.410 USD
arabă 0,065 % 0,00096 % 10.277.892 58,3 % 2.410 USD
franceză 0,065 % 0,00096 % 10.277.892 58,3 % 2.410 USD
58 Ecuador 0,13 % 0,2 % 8.857.768 54,1 % 5.449 USD
spaniolă 0,13 % 0,002 % 8.857.768 54,1 % 5.449 USD
59 Algeria 0,13 % 0,14 % 17.440.300 43 % 2.723 USD
arabă 0,063 % 0,00071 % 8.720.150 43 % 2.723 USD
franceză 0,063 % 0,00071 % 8.720.150 43 % 2.723 USD
60 Kuweit 0,12 % 0,14 % 3.176.010 78,4 % 14.641 USD
arabă 0,12 % 0,00144 % 3.176.010 78,4 % 14.641 USD
61 Slovacia 0,12 % 0,12 % 4.370.706 80,5 % 10.260 USD
slovacă 0,12 % 0,00125 % 4.370.706 80,5 % 10.260 USD
62 Republica Dominicană 0,12 % 0,15 % 6.530.904 61,3 % 6.722 USD
spaniolă 0,12 % 0,00147 % 6.530.904 61,3 % 6.722 USD
63 Ucraina 0,11 % 0,28 % 23.618.438 52,5 % 1.739 USD
rusă 0,065 % 0,0017 % 14.171.063 52,5 % 1.739 USD
ucraineană 0,043 % 0,00111 % 9.447.375 52,5 % 1.739 USD
64 Guatemala 0,11 % 0,12 % 5.722.610 34,5 % 7.003 USD
spaniolă 0,11 % 0,00124 % 5.722.610 34,5 % 7.003 USD
65 Qatar 0,1 % 0,13 % 2.423.068 94,3 % 15.913 USD
arabă 0,1 % 0,0013 % 2.423.068 94,3 % 15.913 USD
66 Liban 0,099 % 0,14 % 4.571.675 76,1 % 8.210 USD
arabă 0,099 % 0,00143 % 4.571.675 76,1 % 8.210 USD
67 Sudan (!) 0,097 % 0,14 % 11.082.072 28 % 3.320 USD
arabă 0,097 % 0,00143 % 11.082.072 28 % 3.320 USD
68 Kenya 0,089 % 0,17 % 12.600.007 26 % 2.671 USD
engleză 0,089 % 0,0017 % 12.600.007 26 % 2.671 USD
69 Costa Rica 0,086 % 0,1 % 3.207.258 66 % 10.235 USD
spaniolă 0,086 % 0,00102 % 3.207.258 66 % 10.235 USD
70 Sri Lanka 0,082 % 0,15 % 6.795.562 32,1 % 4.558 USD
singhaleză 0,082 % 0,0015 % 6.795.562 32,1 % 4.558 USD
71 Cuba (!) 0,081 % 0,1 % 4.449.238 38,8 % 6.910 USD
spaniolă 0,081 % 0,001 % 4.449.238 38,8 % 6.910 USD
72 Uruguay 0,081 % 0,13 % 2.286.820 66,4 % 13.405 USD
spaniolă 0,081 % 0,00132 % 2.286.820 66,4 % 13.405 USD
73 Bulgaria 0,07 % 0,088 % 4.264.576 59,8 % 6.195 USD
bulgară 0,07 % 0,00088 % 4.264.576 59,8 % 6.195 USD
74 Uzbekistan (!) 0,069 % 0,086 % 14.901.632 46,8 % 1.764 USD
uzbecă 0,069 % 0,00086 % 14.901.632 46,8 % 1.764 USD
75 Croația 0,069 % 0,07 % 3.034.752 72,7 % 8.581 USD
croată 0,069 % 0,0007 % 3.034.752 72,7 % 8.581 USD
76 Iordania 0,067 % 0,084 % 5.890.965 62,3 % 4.343 USD
arabă 0,067 % 0,00084 % 5.890.965 62,3 % 4.343 USD
77 Lituania 0,065 % 0,071 % 2.133.390 74,4 % 11.610 USD
lituaniană 0,065 % 0,00071 % 2.133.390 74,4 % 11.610 USD
78 Panama 0,065 % 0,091 % 2.178.424 54 % 11.266 USD
spaniolă 0,065 % 0,00091 % 2.178.424 54 % 11.266 USD
79 Angola 0,062 % 0,11 % 3.745.750 13 % 6.270 USD
portugheză 0,062 % 0,0011 % 3.745.750 13 % 6.270 USD
80 Ghana 0,061 % 0,051 % 9.779.273 34,7 % 2.359 USD
engleză 0,061 % 0,00051 % 9.779.273 34,7 % 2.359 USD
81 Serbia 0,06 % 0,074 % 4.733.311 67,1 % 4.849 USD
sârbă 0,06 % 0,00074 % 4.733.311 67,1 % 4.849 USD
82 Siria (!) 0,06 % 0,11 % 5.873.785 31,9 % 3.868 USD
arabă 0,06 % 0,00114 % 5.873.785 31,9 % 3.868 USD
83 Belarus 0,058 % 0,1 % 6.756.541 71,1 % 3.252 USD
rusă 0,056 % 0,00097 % 6.553.845 71,1 % 3.252 USD
belarusă 0,0017 % 0,00003 % 202.696 71,1 % 3.252 USD
84 Tunisia 0,058 % 0,092 % 5.656.012 49,6 % 3.879 USD
arabă 0,029 % 0,000461 % 2.828.006 49,6 % 3.879 USD
franceză 0,029 % 0,000461 % 2.828.006 49,6 % 3.879 USD
85 Slovenia 0,055 % 0,051 % 1.559.107 75,5 % 13.364 USD
slovenă 0,055 % 0,00051 % 1.559.107 75,5 % 13.364 USD
86 Azerbaidjan (!) 0,052 % 0,12 % 7.630.609 78,2 % 2.594 USD
azeră 0,052 % 0,00117 % 7.630.609 78,2 % 2.594 USD
87 Oman 0,051 % 0,097 % 3.094.236 69,9 % 6.291 USD
arabă 0,051 % 0,00097 % 3.094.236 69,9 % 6.291 USD
88 Luxemburg 0,046 % 0,041 % 571.189 98,1 % 30.852 USD
germană 0,046 % 0,00041 % 571.189 98,1 % 30.852 USD
89 Bolivia 0,045 % 0,071 % 4.322.489 39,7 % 3.986 USD
spaniolă 0,045 % 0,00071 % 4.322.489 39,7 % 3.986 USD
90 Myanmar (Birmania) 0,044 % 0,042 % 13.258.325 25,1 % 1.257 USD
birmană 0,044 % 0,000425 % 13.258.325 25,1 % 1.257 USD
91 Letonia 0,042 % 0,041 % 1.564.494 79,8 % 10.134 USD
letonă 0,042 % 0,000408 % 1.564.494 79,8 % 10.134 USD
92 Etiopia 0,041 % 0,022 % 15.739.371 15,4 % 985 USD
amharică 0,041 % 0,000223 % 15.739.371 15,4 % 985 USD
93 Paraguay 0,041 % 0,068 % 3.453.446 51,4 % 4.461 USD
spaniolă 0,041 % 0,00068 % 3.453.446 51,4 % 4.461 USD
94 Trinidad și Tobago 0,039 % 0,057 % 1.000.517 73,3 % 14.658 USD
engleză 0,039 % 0,00057 % 1.000.517 73,3 % 14.658 USD
95 Bahrain 0,038 % 0,057 % 1.396.668 98 % 10.308 USD
arabă 0,038 % 0,00057 % 1.396.668 98 % 10.308 USD
96 Côte d’Ivoire 0,035 % 0,031 % 6.286.527 26,5 % 2.104 USD
franceză 0,035 % 0,000309 % 6.286.527 26,5 % 2.104 USD
97 Camerun 0,034 % 0,032 % 5.859.797 25 % 2.205 USD
franceză 0,034 % 0,000322 % 5.859.797 25 % 2.205 USD
98 Cipru 0,033 % 0,037 % 888.125 75,9 % 14.022 USD
greacă 0,033 % 0,000368 % 888.125 75,9 % 14.022 USD
99 El Salvador 0,031 % 0,057 % 1.839.969 29 % 6.395 USD
spaniolă 0,031 % 0,00057 % 1.839.969 29 % 6.395 USD
100 Estonia 0,031 % 0,028 % 1.147.895 87,2 % 10.239 USD
estonă 0,031 % 0,000281 % 1.147.895 87,2 % 10.239 USD
101 R.A.S. Macao, China 0,03 % 0,036 % 499.773 81,6 % 22.474 USD
chineză 0,03 % 0,000362 % 499.773 81,6 % 22.474 USD
102 Honduras 0,029 % 0,036 % 2.733.860 30 % 4.028 USD
spaniolă 0,029 % 0,000357 % 2.733.860 30 % 4.028 USD
103 Bosnia și Herțegovina 0,027 % 0,036 % 1.925.105 54,7 % 5.279 USD
bosniacă 0,027 % 0,000363 % 1.925.105 54,7 % 5.279 USD
104 Yemen (!) 0,026 % 0,072 % 6.780.200 24,6 % 1.481 USD
arabă 0,026 % 0,00072 % 6.780.200 24,6 % 1.481 USD
105 Teritoriile Palestiniene 0,026 % 0,036 % 2.753.697 60,5 % 3.615 USD
arabă 0,026 % 0,000356 % 2.753.697 60,5 % 3.615 USD
106 Islanda 0,026 % 0,000001 % 329.535 98,2 % 30.187 USD
islandeză 0,026 % 0 % 329.535 98,2 % 30.187 USD
107 Turkmenistan (!) 0,026 % 0,033 % 1.018.692 18 % 9.505 USD
turkmenă 0,026 % 0,000329 % 1.018.692 18 % 9.505 USD
108 Uganda 0,025 % 0,041 % 9.077.567 21,9 % 1.026 USD
engleză 0,025 % 0,000408 % 9.077.567 21,9 % 1.026 USD
109 Libia (!) 0,023 % 0,036 % 1.275.642 20,3 % 6.981 USD
arabă 0,023 % 0,000359 % 1.275.642 20,3 % 6.981 USD
110 Tanzania 0,023 % 0,015 % 7.224.386 13 % 1.213 USD
swahili 0,023 % 0,000147 % 7.224.386 13 % 1.213 USD
111 Jamaica 0,022 % 0,028 % 1.296.610 45 % 6.420 USD
engleză 0,022 % 0,000283 % 1.296.610 45 % 6.420 USD
112 Cambodgia 0,022 % 0,014 % 5.107.008 32,4 % 1.603 USD
khmeră 0,022 % 0,000144 % 5.107.008 32,4 % 1.603 USD
113 Albania 0,021 % 0,034 % 1.908.581 66,4 % 4.115 USD
albaneză 0,021 % 0,000344 % 1.908.581 66,4 % 4.115 USD
114 Georgia 0,02 % 0,038 % 2.157.566 58 % 3.548 USD
georgiană 0,02 % 0,00038 % 2.157.566 58 % 3.548 USD
115 Nepal 0,019 % 0,025 % 5.706.708 19,7 % 1.281 USD
nepaleză 0,019 % 0,000246 % 5.706.708 19,7 % 1.281 USD
116 Bahamas 0,019 % 0,016 % 312.986 80 % 22.771 USD
engleză 0,019 % 0,000161 % 312.986 80 % 22.771 USD
117 Zambia 0,019 % 0,037 % 4.232.464 25,5 % 1.679 USD
engleză 0,019 % 0,000374 % 4.232.464 25,5 % 1.679 USD
118 Armenia 0,018 % 0,031 % 1.959.627 67 % 3.466 USD
armeană 0,018 % 0,000309 % 1.959.627 67 % 3.466 USD
119 Zimbabwe 0,018 % 0,023 % 3.733.964 23,1 % 1.813 USD
engleză 0,018 % 0,000225 % 3.733.964 23,1 % 1.813 USD
120 Mauritius 0,018 % 0,024 % 659.407 52,2 % 10.192 USD
engleză 0,018 % 0,000237 % 659.407 52,2 % 10.192 USD
121 Macedonia de Nord 0,017 % 0,02 % 1.501.798 72,2 % 4.289 USD
macedoneană 0,017 % 0,000199 % 1.501.798 72,2 % 4.289 USD
122 Namibia 0,017 % 0,02 % 769.455 31 % 8.263 USD
engleză 0,017 % 0,000199 % 769.455 31 % 8.263 USD
123 Botswana 0,016 % 0,019 % 885.702 39,4 % 6.838 USD
engleză 0,016 % 0,00019 % 885.702 39,4 % 6.838 USD
124 Senegal 0,015 % 0,018 % 3.954.620 25,7 % 1.462 USD
franceză 0,015 % 0,000176 % 3.954.620 25,7 % 1.462 USD
125 Nicaragua 0,014 % 0,02 % 1.511.037 24,6 % 3.555 USD
spaniolă 0,014 % 0,0002 % 1.511.037 24,6 % 3.555 USD
126 Laos (!) 0,013 % 0,013 % 1.478.052 21,9 % 3.358 USD
laoțiană 0,013 % 0,000127 % 1.478.052 21,9 % 3.358 USD
127 Republica Moldova 0,013 % 0,019 % 2.521.887 71 % 1.951 USD
română 0,013 % 0,000186 % 2.521.887 71 % 1.951 USD
128 Malta 0,013 % 0,013 % 351.945 77,3 % 13.902 USD
malteză 0,013 % 0,000128 % 351.945 77,3 % 13.902 USD
129 Congo - Kinshasa 0,011 % 0,008 % 4.889.515 6,2 % 890 USD
franceză 0,011 % 0,00008 % 4.889.515 6,2 % 890 USD
130 Gabon 0,011 % 0,0075 % 951.287 48 % 4.501 USD
franceză 0,011 % 0,000075 % 951.287 48 % 4.501 USD
131 Afganistan 0,011 % 0,012 % 3.673.539 10,6 % 1.092 USD
persană 0,011 % 0,000119 % 3.673.539 10,6 % 1.092 USD
132 Rwanda 0,0099 % 0,0103 % 2.383.502 20 % 1.569 USD
engleză 0,0099 % 0,000103 % 2.383.502 20 % 1.569 USD
133 Barbados 0,0093 % 0,0063 % 226.714 79,5 % 15.532 USD
engleză 0,0093 % 0,000063 % 226.714 79,5 % 15.532 USD
134 Mozambic 0,0093 % 0,0088 % 5.050.924 17,5 % 697 USD
portugheză 0,0093 % 0,000088 % 5.050.924 17,5 % 697 USD
135 Papua-Noua Guinee 0,0087 % 0,0074 % 776.159 9,6 % 4.247 USD
engleză 0,0087 % 0,000074 % 776.159 9,6 % 4.247 USD
136 Kârgâzstan 0,0079 % 0,012 % 2.097.428 34,5 % 1.425 USD
rusă 0,0079 % 0,000122 % 2.097.428 34,5 % 1.425 USD
137 Muntenegru 0,0075 % 0,0097 % 434.865 69,9 % 6.587 USD
sârbă 0,0076 % 0,000097 % 434.865 69,9 % 6.587 USD
138 Haiti 0,0073 % 0,0084 % 1.326.629 12,2 % 2.088 USD
franceză 0,0073 % 0,000084 % 1.326.629 12,2 % 2.088 USD
139 Guineea Ecuatorială (!) 0,0071 % 0,0078 % 290.470 23,8 % 9.301 USD
spaniolă 0,0071 % 0,000078 % 290.470 23,8 % 9.301 USD
140 Mali 0,007 % 0,0055 % 1.999.226 11,1 % 1.335 USD
franceză 0,007 % 0,000055 % 1.999.226 11,1 % 1.335 USD
141 Mongolia 0,0067 % 0,014 % 674.202 22,3 % 3.765 USD
mongolă 0,0067 % 0,000135 % 674.202 22,3 % 3.765 USD
142 Brunei 0,0061 % 0,0071 % 380.876 90 % 6.125 USD
malaeză 0,0062 % 0,000071 % 380.876 90 % 6.125 USD
143 Tadjikistan 0,0058 % 0,013 % 1.788.044 20,5 % 1.237 USD
rusă 0,0058 % 0,00013 % 1.788.044 20,5 % 1.237 USD
144 Fiji 0,0056 % 0,0086 % 418.013 46,5 % 5.122 USD
engleză 0,0056 % 0,000086 % 418.013 46,5 % 5.122 USD
145 Maldive 0,0055 % 0,0062 % 252.761 59,1 % 8.186 USD
divehi 0,0054 % 0,000062 % 252.761 59,1 % 8.186 USD
146 Burkina Faso 0,0054 % 0,0066 % 2.603.042 14 % 792 USD
franceză 0,0054 % 0,000066 % 2.603.042 14 % 792 USD
147 Monaco 0,0052 % 0,0036 % 36.655 95,2 % 53.462 USD
franceză 0,0052 % 0,000036 % 36.655 95,2 % 53.462 USD
148 Benin 0,0051 % 0,0038 % 1.303.589 12 % 1.474 USD
franceză 0,0051 % 0,000038 % 1.303.589 12 % 1.474 USD
149 Liechtenstein 0,005 % 0,0044 % 36.947 98,1 % 51.181 USD
germană 0,005 % 0,000044 % 36.947 98,1 % 51.181 USD
150 eSwatini 0,0048 % 0,0096 % 383.723 28,6 % 4.716 USD
engleză 0,0048 % 0,000096 % 383.723 28,6 % 4.716 USD
151 Guineea 0,0042 % 0,0015 % 1.214.801 9,8 % 1.303 USD
franceză 0,0042 % 0,000015 % 1.214.801 9,8 % 1.303 USD
152 Andorra 0,004 % 0,0025 % 75.681 97,9 % 19.815 USD
catalană 0,004 % 0,000025 % 75.681 97,9 % 19.815 USD
153 Guyana 0,0038 % 0,0079 % 275.760 35,7 % 5.227 USD
engleză 0,0038 % 0,000079 % 275.760 35,7 % 5.227 USD
154 Insulele Feroe 0,0031 % 0,0023 % 46.715 95,1 % 25.375 USD
faroeză 0,0031 % 0,000023 % 46.715 95,1 % 25.375 USD
155 Lesotho 0,0031 % 0,0022 % 602.965 27,4 % 1.934 USD
engleză 0,0031 % 0,000022 % 602.965 27,4 % 1.934 USD
156 Togo 0,0028 % 0,0022 % 860.281 11,3 % 1.236 USD
franceză 0,0028 % 0,000022 % 860.281 11,3 % 1.236 USD
157 Belize 0,0028 % 0,0026 % 163.588 44,6 % 6.417 USD
engleză 0,0028 % 0,000026 % 163.588 44,6 % 6.417 USD
158 Mauritania 0,0026 % 0,0029 % 774.183 18 % 1.273 USD
franceză 0,0026 % 0,000029 % 774.183 18 % 1.273 USD
159 Congo - Brazzaville 0,0025 % 0,0047 % 416.217 8,1 % 2.318 USD
franceză 0,0025 % 0,000047 % 416.217 8,1 % 2.318 USD
160 Ciad 0,0024 % 0,0024 % 722.627 5 % 1.284 USD
franceză 0,0024 % 0,000024 % 722.627 5 % 1.284 USD
161 Groenlanda 0,0024 % 0,000471 % 38.487 68,5 % 23.899 USD
kalaallisut 0,0024 % 0,000005 % 38.487 68,5 % 23.899 USD
162 Sierra Leone 0,0024 % 0,00078 % 870.532 11,8 % 1.041 USD
engleză 0,0024 % 0,000008 % 870.532 11,8 % 1.040 USD
163 Madagascar 0,0024 % 0,0034 % 1.172.533 4,7 % 770 USD
franceză 0,0024 % 0,000034 % 1.172.533 4,7 % 770 USD
164 Capul Verde 0,0023 % 0,004 % 271.507 50,3 % 3.160 USD
portugheză 0,0023 % 0,00004 % 271.507 50,3 % 3.160 USD
165 Sfânta Lucia 0,0023 % 0,0022 % 83.186 46,7 % 10.290 USD
engleză 0,0023 % 0,000022 % 83.186 46,7 % 10.290 USD
166 Suriname 0,0022 % 0,0084 % 253.499 45,4 % 3.364 USD
neerlandeză 0,0022 % 0,000084 % 253.499 45,4 % 3.364 USD
167 Antigua și Barbuda 0,0021 % 0,0018 % 73.703 73 % 11.017 USD
engleză 0,0021 % 0,000018 % 73.703 73 % 11.017 USD
168 Bhutan 0,002 % 0,003 % 333.226 41,8 % 2.325 USD
engleză 0,002 % 0,00003 % 333.226 41,8 % 2.325 USD
169 Grenada 0,0019 % 0,0016 % 59.947 55,9 % 12.243 USD
engleză 0,0019 % 0,000016 % 59.947 55,9 % 12.243 USD
170 San Marino 0,0016 % 0,00098 % 17.498 52,7 % 35.016 USD
italiană 0,0016 % 0,00001 % 17.498 52,7 % 35.016 USD
171 Seychelles 0,0015 % 0,0016 % 53.502 56,5 % 10.985 USD
engleză 0,0016 % 0,000016 % 53.502 56,5 % 10.985 USD
172 Saint Kitts și Nevis 0,00135 % 0,00138 % 42.113 76,8 % 12.196 USD
engleză 0,00135 % 0,000014 % 42.113 76,8 % 12.196 USD
173 Liberia 0,00126 % 0,00125 % 337.732 7,3 % 1.414 USD
engleză 0,00126 % 0,000012 % 337.732 7,3 % 1.414 USD
174 Saint Vincent și Grenadinele 0,00125 % 0,002 % 60.929 55,6 % 7.793 USD
engleză 0,00125 % 0,00002 % 60.929 55,6 % 7.793 USD
175 Niger 0,00124 % 0,00093 % 893.073 4,3 % 525 USD
franceză 0,00124 % 0,000009 % 893.073 4,3 % 525 USD
176 Timor-Leste 0,00123 % 0,00058 % 320.339 25,2 % 1.460 USD
engleză 0,00123 % 0,000006 % 320.339 25,2 % 1.460 USD
177 Gambia 0,00109 % 0,00128 % 377.123 18,5 % 1.092 USD
engleză 0,00109 % 0,000013 % 377.123 18,5 % 1.092 USD
178 Somalia (!) 0,00102 % 0,00098 % 269.178 1,9 % 1.443 USD
somaleză 0,00102 % 0,00001 % 269.178 1,9 % 1.443 USD
179 Dominica 0,001 % 0,00084 % 49.296 67 % 7.730 USD
engleză 0,001 % 0,000008 % 49.296 67 % 7.730 USD
180 Djibouti (!) 0,00085 % 0,00149 % 123.728 13,1 % 2.599 USD
somaleză 0,00085 % 0,000015 % 123.728 13,1 % 2.599 USD
181 Burundi (!) 0,00077 % 0,0006 % 544.097 5,2 % 535 USD
franceză 0,00077 % 0,000006 % 544.097 5,2 % 535 USD
182 Samoa 0,00076 % 0,00123 % 57.386 29,4 % 5.013 USD
engleză 0,00076 % 0,000012 % 57.386 29,4 % 5.013 USD
183 Vanuatu 0,00069 % 0,0008 % 64.896 24 % 4.017 USD
engleză 0,00069 % 0,000008 % 64.896 24 % 4.017 USD
184 Insulele Solomon 0,00058 % 0,00093 % 65.936 11 % 3.326 USD
engleză 0,00058 % 0,000009 % 65.936 11 % 3.326 USD
185 Republica Centrafricană 0,00054 % 0,00098 % 183.785 4 % 1.121 USD
franceză 0,00054 % 0,00001 % 183.785 4 % 1.121 USD
186 Malawi 0,000489 % 0,0035 % 1.738.600 9,6 % 107 USD
engleză 0,00049 % 0,000035 % 1.738.600 9,6 % 107 USD
187 Tonga 0,000485 % 0,00108 % 42.795 39,9 % 4.300 USD
engleză 0,00048 % 0,000011 % 42.795 39,9 % 4.300 USD
188 Micronezia 0,000416 % 0,000411 % 34.996 33,3 % 4.507 USD
engleză 0,00042 % 0,000004 % 34.996 33,3 % 4.507 USD
189 Comore 0,000319 % 0,0005 % 63.171 7,9 % 1.919 USD
franceză 0,00032 % 0,000005 % 63.171 7,9 % 1.919 USD
190 Guineea-Bissau 0,000288 % 0,000288 % 68.270 3,8 % 1.603 USD
portugheză 0,00029 % 0,000003 % 68.270 3,8 % 1.603 USD
191 São Tomé și Príncipe 0,000278 % 0,000354 % 55.975 28 % 1.883 USD
portugheză 0,00028 % 0,000004 % 55.975 28 % 1.883 USD
192 Insulele Marshall 0,000197 % 0,00021 % 15.808 29,8 % 4.737 USD
engleză 0,0002 % 0,000002 % 15.808 29,8 % 4.737 USD
193 Eritreea (!) 0,000157 % 0,000483 % 69.843 1,2 % 852 USD
engleză 0,00016 % 0,000005 % 69.843 1,2 % 852 USD
194 Kiribati 0,000094 % 0,000129 % 15.672 13,7 % 2.273 USD
engleză 0,00009 % 0,000001 % 15.672 13,7 % 2.273 USD
195 Tuvalu 0,000055 % 0,000018 % 5.106 46 % 4.123 USD
engleză 0,00006 % 0 % 5.106 46 % 4.123 USD
Tendință* Limbi T-Index
2018
Proiecție
2021
Utilizatori de internet Gradul de penetrare a
internetului
Cheltuieli p.c.
(utilizatori de internet)**
(!) Acces restricționat la internet
* Săgețile și linia indică performanța preconizată a țării în clasamentul pentru 2021
** Cheltuieli anuale estimate pentru fiecare utilizator de internet
*** Regatul Unit este format din patru țări: Anglia, Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord
1 engleză (!) 42,9 % 34,7 % 766.864.013 44,1 % 21.212 USD
Statele Unite ale Americii 31,4 % 0,22 % 246.370.641 76,2 % 48.351 USD
Regatul Unit (***) 4,5 % 0,029 % 62.171.477 94,8 % 27.520 USD
Australia 1,8 % 0,024 % 21.363.618 88,2 % 31.613 USD
Canada 1,7 % 0,017 % 23.825.842 89,8 % 26.437 USD
India 0,95 % 0,016 % 195.646.318 29,6 % 1.846 USD
Nigeria 0,48 % 0,013 % 47.743.541 25,7 % 3.810 USD
Filipine 0,43 % 0,0063 % 51.608.451 55,5 % 3.188 USD
Noua Zeelandă 0,27 % 0,0026 % 4.152.074 88,5 % 25.115 USD
Africa de Sud 0,25 % 0,0051 % 18.149.013 54 % 5.255 USD
Irlanda 0,24 % 0,0017 % 3.961.660 85 % 23.413 USD
Singapore 0,19 % 0,0024 % 3.179.329 81 % 23.035 USD
Pakistan 0,17 % 0,0021 % 26.969.273 15,5 % 2.324 USD
Malaysia 0,12 % 0,0016 % 7.371.734 78,8 % 6.284 USD
Kenya 0,089 % 0,0017 % 12.600.007 26 % 2.671 USD
Ghana 0,061 % 0,00051 % 9.779.273 34,7 % 2.359 USD
Trinidad și Tobago 0,039 % 0,00057 % 1.000.517 73,3 % 14.658 USD
Uganda 0,024 % 0,000408 % 9.077.567 21,9 % 1.026 USD
Jamaica 0,022 % 0,000283 % 1.296.610 45 % 6.420 USD
Bahamas 0,019 % 0,000161 % 312.986 80 % 22.771 USD
Zambia 0,019 % 0,000374 % 4.232.464 25,5 % 1.679 USD
Zimbabwe 0,018 % 0,000225 % 3.733.964 23,1 % 1.813 USD
Mauritius 0,018 % 0,000237 % 659.407 52,2 % 10.192 USD
Namibia 0,017 % 0,000199 % 769.455 31 % 8.263 USD
Botswana 0,016 % 0,00019 % 885.702 39,4 % 6.838 USD
Rwanda 0,0099 % 0,000103 % 2.383.502 20 % 1.569 USD
Barbados 0,0093 % 0,000063 % 226.714 79,5 % 15.532 USD
Papua-Noua Guinee 0,0087 % 0,000074 % 776.159 9,6 % 4.247 USD
Fiji 0,0056 % 0,000086 % 418.013 46,5 % 5.122 USD
eSwatini 0,0048 % 0,000096 % 383.723 28,6 % 4.716 USD
Guyana 0,0038 % 0,000079 % 275.760 35,7 % 5.227 USD
Lesotho 0,0031 % 0,000022 % 602.965 27,4 % 1.934 USD
Belize 0,0028 % 0,000026 % 163.588 44,6 % 6.417 USD
Sierra Leone 0,0024 % 0,000008 % 870.532 11,8 % 1.041 USD
Sfânta Lucia 0,0023 % 0,000022 % 83.186 46,7 % 10.290 USD
Antigua și Barbuda 0,0021 % 0,000018 % 73.703 73 % 11.017 USD
Bhutan 0,002 % 0,00003 % 333.226 41,8 % 2.325 USD
Grenada 0,0019 % 0,000016 % 59.947 55,9 % 12.243 USD
Seychelles 0,0015 % 0,000016 % 53.502 56,5 % 10.985 USD
Saint Kitts și Nevis 0,0014 % 0,000014 % 42.113 76,8 % 12.196 USD
Liberia 0,0013 % 0,000012 % 337.732 7,3 % 1.414 USD
Saint Vincent și Grenadinele 0,0013 % 0,00002 % 60.929 55,6 % 7.793 USD
Timor-Leste 0,0012 % 0,000006 % 320.339 25,2 % 1.460 USD
Gambia 0,0011 % 0,000013 % 377.123 18,5 % 1.092 USD
Dominica 0,001 % 0,000008 % 49.296 67 % 7.730 USD
Samoa 0,0008 % 0,000012 % 57.386 29,4 % 5.013 USD
Vanuatu 0,0007 % 0,000008 % 64.896 24 % 4.017 USD
Insulele Solomon 0,0006 % 0,000009 % 65.936 11 % 3.326 USD
Malawi 0,0005 % 0,000035 % 1.738.600 9,6 % 107 USD
Tonga 0,0005 % 0,000011 % 42.795 39,9 % 4.300 USD
Micronezia 0,0004 % 0,000004 % 34.996 33,3 % 4.507 USD
Insulele Marshall 0,0002 % 0,000002 % 15.808 29,8 % 4.737 USD
Eritreea 0,0002 % 0,000005 % 69.843 1,2 % 852 USD
Kiribati 0,0001 % 0,000001 % 15.672 13,7 % 2.273 USD
Tuvalu 0,0001 % 0 % 5.106 46 % 4.123 USD
2 chineză (!) 9,4 % 13,9 % 734.812.350 67,1 % 4.848 USD
China 9,3 % 0,14 % 733.449.780 53,2 % 4.814 USD
Singapore 0,083 % 0,00101 % 1.362.570 81 % 23.035 USD
Localizarea website-ului tău pentru aceste 2 languages îți oferă acces la 50% din potențialul de vânzări online pe plan mondial.
3 japoneză 7,1 % 5,3 % 118.333.485 93,2 % 22.709 USD
Japonia 7,1 % 0,053 % 118.333.485 93,2 % 22.709 USD
4 spaniolă (!) 6,7 % 8,4 % 261.123.476 52,1 % 9.775 USD
Mexic 1,6 % 0,02 % 75.937.568 59,5 % 7.971 USD
Spania 1,4 % 0,011 % 30.452.356 80,6 % 17.980 USD
Argentina 0,88 % 0,014 % 31.118.521 71 % 10.676 USD
Venezuela 0,8 % 0,0084 % 18.940.907 60 % 16.039 USD
Columbia 0,41 % 0,0077 % 28.287.098 58,1 % 5.548 USD
Chile 0,37 % 0,0053 % 11.822.229 66 % 11.968 USD
Peru 0,25 % 0,0035 % 14.444.387 45,5 % 6.472 USD
Puerto Rico 0,15 % 0,0019 % 2.736.117 80,3 % 20.928 USD
Ecuador 0,13 % 0,002 % 8.857.768 54,1 % 5.449 USD
Republica Dominicană 0,12 % 0,00147 % 6.530.904 61,3 % 6.722 USD
Guatemala 0,11 % 0,00124 % 5.722.610 34,5 % 7.003 USD
Costa Rica 0,086 % 0,00102 % 3.207.258 66 % 10.235 USD
Cuba 0,081 % 0,001 % 4.449.238 38,8 % 6.910 USD
Uruguay 0,081 % 0,00132 % 2.286.820 66,4 % 13.405 USD
Panama 0,065 % 0,00091 % 2.178.424 54 % 11.266 USD
Bolivia 0,045 % 0,00071 % 4.322.489 39,7 % 3.986 USD
Paraguay 0,041 % 0,00068 % 3.453.446 51,4 % 4.461 USD
El Salvador 0,031 % 0,00057 % 1.839.969 29 % 6.395 USD
Honduras 0,029 % 0,000357 % 2.733.860 30 % 4.028 USD
Nicaragua 0,014 % 0,0002 % 1.511.037 24,6 % 3.555 USD
Guineea Ecuatorială 0,0071 % 0,000078 % 290.470 23,8 % 9.301 USD
5 germană 5,9 % 4,5 % 87.047.821 91,9 % 25.576 USD
Germania 4,7 % 0,033 % 73.825.582 89,6 % 24.004 USD
Elveția 0,64 % 0,0066 % 5.247.345 89,1 % 45.992 USD
Austria 0,51 % 0,0044 % 7.366.758 84,3 % 26.254 USD
Luxemburg 0,046 % 0,00041 % 571.189 98,1 % 30.852 USD
Liechtenstein 0,005 % 0,000044 % 36.947 98,1 % 51.181 USD
6 franceză (!) 4,7 % 4,7 % 129.483.596 31,7 % 13.770 USD
Franța 3,3 % 0,033 % 57.245.333 85,6 % 22.100 USD
Canada 0,61 % 0,0061 % 8.754.278 89,8 % 26.437 USD
Belgia 0,24 % 0,0023 % 3.921.579 86,5 % 23.016 USD
Elveția 0,2 % 0,0021 % 1.680.703 89,1 % 45.992 USD
Maroc 0,065 % 0,00096 % 10.277.892 58,3 % 2.410 USD
Algeria 0,063 % 0,00071 % 8.720.150 43 % 2.723 USD
Côte d’Ivoire 0,035 % 0,000309 % 6.286.527 26,5 % 2.104 USD
Camerun 0,034 % 0,000322 % 5.859.797 25 % 2.205 USD
Tunisia 0,029 % 0,000461 % 2.828.006 49,6 % 3.879 USD
Senegal 0,015 % 0,000176 % 3.954.620 25,7 % 1.462 USD
Congo - Kinshasa 0,012 % 0,00008 % 4.889.515 6,2 % 890 USD
Gabon 0,011 % 0,000075 % 951.287 48 % 4.501 USD
Haiti 0,0073 % 0,000084 % 1.326.629 12,2 % 2.088 USD
Mali 0,007 % 0,000055 % 1.999.226 11,1 % 1.335 USD
Burkina Faso 0,0054 % 0,000066 % 2.603.042 14 % 792 USD
Monaco 0,0052 % 0,000036 % 36.655 95,2 % 53.462 USD
Benin 0,0051 % 0,000038 % 1.303.589 12 % 1.474 USD
Guineea 0,0042 % 0,000015 % 1.214.801 9,8 % 1.303 USD
Togo 0,0028 % 0,000022 % 860.281 11,3 % 1.236 USD
Mauritania 0,0026 % 0,000029 % 774.183 18 % 1.273 USD
Congo - Brazzaville 0,0025 % 0,000047 % 416.217 8,1 % 2.318 USD
Ciad 0,0024 % 0,000024 % 722.627 5 % 1.284 USD
Madagascar 0,0024 % 0,000034 % 1.172.533 4,7 % 770 USD
Niger 0,0012 % 0,000009 % 893.073 4,3 % 525 USD
Burundi 0,0008 % 0,000006 % 544.097 5,2 % 535 USD
Republica Centrafricană 0,0005 % 0,00001 % 183.785 4 % 1.121 USD
Comore 0,0003 % 0,000005 % 63.171 7,9 % 1.919 USD
7 portugheză 3,1 % 5 % 142.861.908 34,8 % 8.161 USD
Brazilia 2,7 % 0,046 % 126.398.299 60,9 % 8.070 USD
Portugalia 0,31 % 0,0026 % 7.271.183 70,4 % 16.194 USD
Angola 0,062 % 0,0011 % 3.745.750 13 % 6.270 USD
Mozambic 0,0093 % 0,000088 % 5.050.924 17,5 % 697 USD
Capul Verde 0,0023 % 0,00004 % 271.507 50,3 % 3.160 USD
Guineea-Bissau 0,0003 % 0,000003 % 68.270 3,8 % 1.603 USD
São Tomé și Príncipe 0,0003 % 0,000004 % 55.975 28 % 1.883 USD
Localizarea website-ului tău pentru aceste 7 languages îți oferă acces la 70% din potențialul de vânzări online pe plan mondial.
8 italiană 2,5 % 2,3 % 37.729.388 67,7 % 25.338 USD
Italia 2,5 % 0,023 % 37.176.782 61,3 % 25.036 USD
Elveția 0,065 % 0,00067 % 535.108 89,1 % 45.992 USD
San Marino 0,0016 % 0,00001 % 17.498 52,7 % 35.016 USD
9 arabă (!) 2,5 % 3,4 % 149.715.340 56,8 % 6.316 USD
Arabia Saudită 0,66 % 0,0087 % 23.803.319 73,8 % 10.451 USD
Egipt 0,5 % 0,0061 % 39.471.581 41,2 % 4.781 USD
Emiratele Arabe Unite 0,33 % 0,0049 % 8.398.268 90,6 % 14.913 USD
Irak 0,14 % 0,0017 % 7.898.106 21,2 % 6.702 USD
Kuweit 0,12 % 0,00144 % 3.176.010 78,4 % 14.641 USD
Qatar 0,1 % 0,0013 % 2.423.068 94,3 % 15.913 USD
Liban 0,099 % 0,00143 % 4.571.675 76,1 % 8.210 USD
Sudan 0,097 % 0,00143 % 11.082.072 28 % 3.320 USD
Iordania 0,067 % 0,00084 % 5.890.965 62,3 % 4.343 USD
Maroc 0,065 % 0,00096 % 10.277.892 58,3 % 2.410 USD
Algeria 0,063 % 0,00071 % 8.720.150 43 % 2.723 USD
Siria 0,06 % 0,00114 % 5.873.785 31,9 % 3.868 USD
Oman 0,051 % 0,00097 % 3.094.236 69,9 % 6.291 USD
Bahrain 0,038 % 0,00057 % 1.396.668 98 % 10.308 USD
Tunisia 0,029 % 0,000461 % 2.828.006 49,6 % 3.879 USD
Yemen 0,026 % 0,00072 % 6.780.200 24,6 % 1.481 USD
Teritoriile Palestiniene 0,026 % 0,000356 % 2.753.697 60,5 % 3.615 USD
Libia 0,024 % 0,000359 % 1.275.642 20,3 % 6.981 USD
Localizarea website-ului tău pentru aceste 9 languages îți oferă acces la 90% din potențialul de vânzări online pe plan mondial.
10 rusă 1,9 % 4 % 139.401.047 54,4 % 5.084 USD
Rusia 1,6 % 0,034 % 105.499.857 73,1 % 5.804 USD
Kazahstan 0,12 % 0,0028 % 9.290.810 74,6 % 4.868 USD
Ucraina 0,065 % 0,0017 % 14.171.063 52,5 % 1.739 USD
Belarus 0,056 % 0,00097 % 6.553.845 71,1 % 3.252 USD
Kârgâzstan 0,0079 % 0,000122 % 2.097.428 34,5 % 1.425 USD
Tadjikistan 0,0058 % 0,00013 % 1.788.044 20,5 % 1.237 USD
11 coreeană 1,8 % 1,3 % 47.576.514 92,8 % 14.130 USD
Coreea de Sud 1,8 % 0,013 % 47.576.514 92,8 % 14.130 USD
12 neerlandeză 1,2 % 0,86 % 21.532.974 74,1 % 21.607 USD
Țările de Jos 0,87 % 0,0051 % 15.397.107 90,4 % 21.369 USD
Belgia 0,36 % 0,0035 % 5.882.368 86,5 % 23.016 USD
Suriname 0,0022 % 0,000084 % 253.499 45,4 % 3.364 USD
13 turcă 1,1 % 1,5 % 46.395.501 58,4 % 9.180 USD
Turcia 1,1 % 0,015 % 46.395.501 58,4 % 9.180 USD
14 indoneziană 0,75 % 0,94 % 66.244.991 25,4 % 4.305 USD
Indonezia 0,75 % 0,0094 % 66.244.991 25,4 % 4.305 USD
15 poloneză 0,64 % 0,74 % 27.832.074 73,3 % 8.703 USD
Polonia 0,64 % 0,0074 % 27.832.074 73,3 % 8.703 USD
16 suedeză 0,57 % 0,51 % 8.896.046 89,7 % 24.446 USD
Suedia 0,57 % 0,0051 % 8.896.046 89,6 % 24.446 USD
17 chineză 0,57 % 0,55 % 6.917.831 84,6 % 31.093 USD
R.A.S. Hong Kong a Chinei 0,54 % 0,0051 % 6.418.058 87,5 % 31.764 USD
R.A.S. Macao, China 0,03 % 0,000362 % 499.773 81,6 % 22.474 USD
18 norvegiană 0,44 % 0,44 % 5.093.187 97,3 % 32.748 USD
Norvegia 0,44 % 0,0044 % 5.093.187 97,3 % 32.748 USD
19 ebraică 0,44 % 0,56 % 6.806.889 79,6 % 24.485 USD
Israel 0,44 % 0,0056 % 6.806.889 79,6 % 24.485 USD
20 persană (!) 0,43 % 0,67 % 46.405.214 31,9 % 3.513 USD
Iran 0,42 % 0,0066 % 42.731.675 53,2 % 3.721 USD
Afganistan 0,011 % 0,000119 % 3.673.539 10,6 % 1.092 USD
21 thailandeză 0,4 % 0,47 % 32.710.169 47,5 % 4.594 USD
Thailanda 0,4 % 0,0047 % 32.710.169 47,5 % 4.594 USD
22 hindi 0,38 % 0,39 % 78.258.527 29,5 % 1.846 USD
India 0,38 % 0,0039 % 78.258.527 29,6 % 1.846 USD
23 daneză 0,38 % 0,26 % 5.554.451 97 % 25.869 USD
Danemarca 0,38 % 0,0026 % 5.554.451 97 % 25.869 USD
24 greacă 0,35 % 0,33 % 8.333.243 72,5 % 15.728 USD
Grecia 0,31 % 0,0029 % 7.445.118 69,1 % 15.932 USD
Cipru 0,033 % 0,000368 % 888.125 75,9 % 14.022 USD
25 catalană 0,34 % 0,25 % 7.070.885 89,2 % 17.999 USD
Spania 0,33 % 0,0025 % 6.995.204 80,6 % 17.980 USD
Andorra 0,004 % 0,000025 % 75.681 97,9 % 19.815 USD
26 finlandeză 0,33 % 0,29 % 4.819.381 87,7 % 25.744 USD
Finlanda 0,33 % 0,0029 % 4.819.381 87,7 % 25.744 USD
27 malaeză 0,29 % 0,38 % 17.581.588 84,4 % 6.280 USD
Malaysia 0,28 % 0,0037 % 17.200.712 78,8 % 6.284 USD
Brunei 0,0061 % 0,000071 % 380.876 90 % 6.125 USD
28 vietnameză (!) 0,27 % 0,38 % 43.974.618 46,5 % 2.294 USD
Vietnam 0,27 % 0,0038 % 43.974.618 46,5 % 2.294 USD
29 română 0,25 % 0,29 % 14.244.775 65,2 % 6.706 USD
România 0,24 % 0,0027 % 11.722.888 59,5 % 7.729 USD
Republica Moldova 0,013 % 0,000186 % 2.521.887 71 % 1.951 USD
30 bengaleză 0,25 % 0,21 % 49.303.292 23,9 % 1.908 USD
Bangladesh 0,15 % 0,00126 % 29.738.660 18,2 % 1.948 USD
India 0,095 % 0,00083 % 19.564.632 29,6 % 1.846 USD
31 cehă 0,21 % 0,26 % 8.081.131 76,5 % 9.977 USD
Cehia 0,21 % 0,0026 % 8.081.131 76,5 % 9.977 USD
32 maghiară 0,15 % 0,12 % 7.778.595 79,3 % 7.400 USD
Ungaria 0,15 % 0,00122 % 7.778.595 79,3 % 7.400 USD
33 afrikaans 0,13 % 0,27 % 9.528.232 54 % 5.255 USD
Africa de Sud 0,13 % 0,0027 % 9.528.232 54 % 5.255 USD
34 slovacă 0,12 % 0,12 % 4.370.706 80,5 % 10.260 USD
Slovacia 0,12 % 0,00125 % 4.370.706 80,5 % 10.260 USD
35 tamilă 0,095 % 0,083 % 19.564.632 29,6 % 1.846 USD
India 0,095 % 0,00083 % 19.564.632 29,6 % 1.846 USD
36 telugu 0,095 % 0,083 % 19.564.632 29,6 % 1.846 USD
India 0,095 % 0,00083 % 19.564.632 29,6 % 1.846 USD
37 marathi 0,095 % 0,083 % 19.564.632 29,6 % 1.846 USD
India 0,095 % 0,00083 % 19.564.632 29,6 % 1.846 USD
38 kannada 0,095 % 0,083 % 19.564.632 29,6 % 1.846 USD
India 0,095 % 0,00083 % 19.564.632 29,6 % 1.846 USD
39 gujarati 0,095 % 0,083 % 19.564.632 29,6 % 1.846 USD
India 0,095 % 0,00083 % 19.564.632 29,6 % 1.846 USD
40 singhaleză 0,082 % 0,15 % 6.795.562 32,1 % 4.558 USD
Sri Lanka 0,082 % 0,0015 % 6.795.562 32 % 4.558 USD
41 bulgară 0,07 % 0,088 % 4.264.576 59,8 % 6.195 USD
Bulgaria 0,07 % 0,00088 % 4.264.576 59,8 % 6.195 USD
42 uzbecă (!) 0,069 % 0,086 % 14.901.632 46,8 % 1.764 USD
Uzbekistan 0,069 % 0,00086 % 14.901.632 46,8 % 1.764 USD
43 croată 0,069 % 0,07 % 3.034.752 72,7 % 8.581 USD
Croația 0,069 % 0,0007 % 3.034.752 72,7 % 8.581 USD
44 sârbă 0,068 % 0,083 % 5.168.176 68,5 % 4.995 USD
Serbia 0,06 % 0,00074 % 4.733.311 67,1 % 4.849 USD
Muntenegru 0,0075 % 0,000097 % 434.865 69,9 % 6.587 USD
45 lituaniană 0,065 % 0,071 % 2.133.390 74,4 % 11.610 USD
Lituania 0,065 % 0,00071 % 2.133.390 74,4 % 11.610 USD
46 slovenă 0,055 % 0,051 % 1.559.107 75,5 % 13.364 USD
Slovenia 0,055 % 0,00051 % 1.559.107 75,5 % 13.364 USD
47 azeră (!) 0,052 % 0,12 % 7.630.609 78,2 % 2.594 USD
Azerbaidjan 0,052 % 0,00117 % 7.630.609 78,2 % 2.594 USD
48 kazahă 0,051 % 0,12 % 3.981.776 74,6 % 4.868 USD
Kazahstan 0,051 % 0,00119 % 3.981.776 74,6 % 4.868 USD
49 tagalog 0,048 % 0,07 % 5.734.272 55,5 % 3.188 USD
Filipine 0,048 % 0,0007 % 5.734.272 55,5 % 3.188 USD
50 birmană 0,044 % 0,042 % 13.258.325 25,1 % 1.257 USD
Myanmar (Birmania) 0,044 % 0,000425 % 13.258.325 25,1 % 1.257 USD
51 ucraineană 0,043 % 0,11 % 9.447.375 52,5 % 1.739 USD
Ucraina 0,043 % 0,00111 % 9.447.375 52,5 % 1.739 USD
52 letonă 0,042 % 0,041 % 1.564.494 79,8 % 10.134 USD
Letonia 0,042 % 0,000408 % 1.564.494 79,8 % 10.134 USD
53 amharică 0,041 % 0,022 % 15.739.371 15,4 % 985 USD
Etiopia 0,041 % 0,000223 % 15.739.371 15,4 % 985 USD
54 estonă 0,031 % 0,028 % 1.147.895 87,2 % 10.239 USD
Estonia 0,031 % 0,000281 % 1.147.895 87,2 % 10.239 USD
55 bosniacă 0,027 % 0,036 % 1.925.105 54,7 % 5.279 USD
Bosnia și Herțegovina 0,027 % 0,000363 % 1.925.105 54,7 % 5.279 USD
56 islandeză 0,026 % 0,000001 % 329.535 98,2 % 30.187 USD
Islanda 0,026 % 0 % 329.535 98,2 % 30.187 USD
57 turkmenă (!) 0,026 % 0,033 % 1.018.692 18 % 9.505 USD
Turkmenistan 0,026 % 0,000329 % 1.018.692 18 % 9.505 USD
58 swahili 0,023 % 0,015 % 7.224.386 13 % 1.213 USD
Tanzania 0,023 % 0,000147 % 7.224.386 13 % 1.213 USD
59 khmeră 0,022 % 0,014 % 5.107.008 32,4 % 1.603 USD
Cambodgia 0,022 % 0,000144 % 5.107.008 32,4 % 1.603 USD
60 zulu 0,021 % 0,042 % 1.512.418 54 % 5.255 USD
Africa de Sud 0,021 % 0,000422 % 1.512.418 54 % 5.255 USD
61 albaneză 0,021 % 0,034 % 1.908.581 66,4 % 4.115 USD
Albania 0,021 % 0,000344 % 1.908.581 66,4 % 4.115 USD
62 georgiană 0,02 % 0,038 % 2.157.566 58 % 3.548 USD
Georgia 0,02 % 0,00038 % 2.157.566 58 % 3.548 USD
63 nepaleză 0,019 % 0,025 % 5.706.708 19,7 % 1.281 USD
Nepal 0,019 % 0,000246 % 5.706.708 19,7 % 1.281 USD
64 urdu 0,018 % 0,023 % 2.996.586 15,5 % 2.324 USD
Pakistan 0,018 % 0,00023 % 2.996.586 15,5 % 2.324 USD
65 armeană 0,018 % 0,031 % 1.959.627 67 % 3.466 USD
Armenia 0,018 % 0,000309 % 1.959.627 67 % 3.466 USD
66 macedoneană 0,017 % 0,02 % 1.501.798 72,2 % 4.289 USD
Macedonia de Nord 0,017 % 0,000199 % 1.501.798 72,2 % 4.289 USD
67 xhosa 0,015 % 0,03 % 1.058.692 54 % 5.255 USD
Africa de Sud 0,015 % 0,000295 % 1.058.692 54 % 5.255 USD
68 laoțiană (!) 0,013 % 0,013 % 1.478.052 21,9 % 3.358 USD
Laos 0,013 % 0,000127 % 1.478.052 21,9 % 3.358 USD
69 malteză 0,013 % 0,013 % 351.945 77,3 % 13.902 USD
Malta 0,013 % 0,000128 % 351.945 77,3 % 13.902 USD
70 mongolă 0,0067 % 0,014 % 674.202 22,3 % 3.765 USD
Mongolia 0,0067 % 0,000135 % 674.202 22,3 % 3.765 USD
71 divehi 0,0055 % 0,0062 % 252.761 59,1 % 8.186 USD
Maldive 0,0055 % 0,000062 % 252.761 59,1 % 8.186 USD
72 irlandeză 0,005 % 0,0035 % 80.850 85 % 23.413 USD
Irlanda 0,005 % 0,000035 % 80.850 85 % 23.413 USD
73 faroeză 0,0031 % 0,0023 % 46.715 95,1 % 25.375 USD
Insulele Feroe 0,0031 % 0,000023 % 46.715 95,1 % 25.375 USD
74 kalaallisut 0,0024 % 0,000471 % 38.487 68,5 % 23.899 USD
Groenlanda 0,0024 % 0,000005 % 38.487 68,5 % 23.899 USD
75 somaleză (!) 0,0019 % 0,0025 % 392.906 7,5 % 1.807 USD
Somalia 0,001 % 0,00001 % 269.178 1,9 % 1.443 USD
Djibouti 0,0008 % 0,000015 % 123.728 13,1 % 2.599 USD
76 belarusă 0,0017 % 0,003 % 202.696 71,1 % 3.252 USD
Belarus 0,0017 % 0,00003 % 202.696 71,1 % 3.252 USD
Tendință* Zonă geografică T-Index
2018
Proiecție
2021
Utilizatori de internet Gradul de penetrare a
internetului
Cheltuieli p.c.
(utilizatori de internet)**
(!) Acces restricționat la internet
* Săgețile și linia indică performanța preconizată a țării în clasamentul pentru 2021
** Cheltuieli anuale estimate pentru fiecare utilizator de internet
*** Regatul Unit este format din patru țări: Anglia, Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord
1 Western Europe 22,3 % 17,9 % 352.485.743 83,7 % 24.018 USD
germană 5,9 % 0,045 % 87.047.821 89,2 % 25.576 USD
engleză 4,8 % 0,031 % 66.133.137 94,1 % 27.274 USD
franceză 3,8 % 0,038 % 62.884.270 85,8 % 22.814 USD
italiană 2,5 % 0,023 % 37.729.388 61,6 % 25.338 USD
spaniolă 1,4 % 0,011 % 30.452.356 80,6 % 17.980 USD
neerlandeză 1,2 % 0,0085 % 21.279.475 89,3 % 21.824 USD
suedeză 0,57 % 0,0051 % 8.896.046 89,6 % 24.446 USD
norvegiană 0,44 % 0,0044 % 5.093.187 97,3 % 32.748 USD
daneză 0,38 % 0,0026 % 5.554.451 97 % 25.869 USD
catalană 0,34 % 0,0025 % 7.070.885 80,7 % 17.999 USD
finlandeză 0,33 % 0,0029 % 4.819.381 87,7 % 25.744 USD
greacă 0,31 % 0,0029 % 7.445.118 69,1 % 15.932 USD
portugheză 0,31 % 0,0026 % 7.271.183 70,4 % 16.194 USD
islandeză 0,026 % 0 % 329.535 98,2 % 30.187 USD
malteză 0,013 % 0,000128 % 351.945 77,3 % 13.902 USD
irlandeză 0,005 % 0,000035 % 80.850 85 % 23.413 USD
faroeză 0,0031 % 0,000023 % 46.715 95,1 % 25.375 USD
Localizarea website-ului tău pentru aceste 1 regions îți oferă acces la 70% din potențialul de vânzări online pe plan mondial.
2 Sub-Saharan Africa 1,6 % 3 % 205.161.259 20,1 % 2.908 USD
engleză 1 % 0,022 % 114.447.915 26,6 % 3.370 USD
franceză 0,14 % 0,00132 % 34.692.371 11,7 % 1.578 USD
afrikaans 0,13 % 0,0027 % 9.528.232 54 % 5.255 USD
arabă 0,097 % 0,00143 % 11.082.072 28 % 3.320 USD
portugheză 0,074 % 0,00123 % 9.192.426 15,3 % 3.054 USD
amharică 0,041 % 0,000223 % 15.739.371 15,4 % 985 USD
swahili 0,023 % 0,000147 % 7.224.386 13 % 1.213 USD
zulu 0,021 % 0,000422 % 1.512.418 54 % 5.255 USD
xhosa 0,015 % 0,000295 % 1.058.692 54 % 5.255 USD
spaniolă 0,0071 % 0,000078 % 290.470 23,8 % 9.301 USD
somaleză 0,0019 % 0,000025 % 392.906 2,6 % 1.807 USD
3 Southeast Asia 2,7 % 3,4 % 249.931.446 38,9 % 4.044 USD
indoneziană 0,75 % 0,0094 % 66.244.991 25,4 % 4.305 USD
engleză 0,75 % 0,0103 % 62.479.853 58,1 % 4.555 USD
thailandeză 0,4 % 0,0047 % 32.710.169 47,5 % 4.594 USD
malaeză 0,29 % 0,0038 % 17.581.588 79 % 6.280 USD
vietnameză 0,27 % 0,0038 % 43.974.618 46,5 % 2.294 USD
chineză 0,083 % 0,00101 % 1.362.570 81 % 23.035 USD
tagalog 0,048 % 0,0007 % 5.734.272 55,5 % 3.188 USD
birmană 0,044 % 0,000425 % 13.258.325 25,1 % 1.257 USD
khmeră 0,022 % 0,000144 % 5.107.008 32,4 % 1.603 USD
laoțiană 0,013 % 0,000127 % 1.478.052 21,9 % 3.358 USD
4 South Asia 2,4 % 3 % 467.758.952 26,5 % 1.913 USD
engleză 1,1 % 0,018 % 222.948.817 26,6 % 1.904 USD
hindi 0,38 % 0,0039 % 78.258.527 29,6 % 1.846 USD
bengaleză 0,25 % 0,0021 % 49.303.292 21,5 % 1.908 USD
gujarati 0,095 % 0,00083 % 19.564.632 29,6 % 1.846 USD
kannada 0,095 % 0,00083 % 19.564.632 29,6 % 1.846 USD
marathi 0,095 % 0,00083 % 19.564.632 29,6 % 1.846 USD
tamilă 0,095 % 0,00083 % 19.564.632 29,6 % 1.846 USD
telugu 0,095 % 0,00083 % 19.564.632 29,6 % 1.846 USD
singhaleză 0,082 % 0,0015 % 6.795.562 32 % 4.558 USD
nepaleză 0,019 % 0,000246 % 5.706.708 19,7 % 1.281 USD
urdu 0,018 % 0,00023 % 2.996.586 15,5 % 2.324 USD
persană 0,011 % 0,000119 % 3.673.539 10,6 % 1.092 USD
divehi 0,0054 % 0,000062 % 252.761 59,1 % 8.186 USD
Localizarea website-ului tău pentru aceste 4 regions îți oferă acces la 90% din potențialul de vânzări online pe plan mondial.
5 South America 5,7 % 9 % 250.461.223 59,6 % 8.632 USD
spaniolă 3 % 0,044 % 123.533.665 58,5 % 9.224 USD
portugheză 2,7 % 0,046 % 126.398.299 60,9 % 8.070 USD
engleză 0,0038 % 0,000079 % 275.760 35,7 % 5.227 USD
neerlandeză 0,0022 % 0,000084 % 253.499 45,4 % 3.364 USD
6 Oceania 2,1 % 2,7 % 27.012.459 68,7 % 29.109 USD
engleză 2,1 % 0,027 % 27.012.459 68,7 % 29.109 USD
7 North and Central Asia 2 % 4,2 % 150.326.041 65,1 % 5.005 USD
rusă 1,7 % 0,037 % 118.676.139 69,2 % 5.585 USD
uzbecă 0,069 % 0,00086 % 14.901.632 46,8 % 1.764 USD
azeră 0,052 % 0,00117 % 7.630.609 78,2 % 2.594 USD
kazahă 0,051 % 0,00119 % 3.981.776 74,6 % 4.868 USD
turkmenă 0,026 % 0,000329 % 1.018.692 18 % 9.505 USD
georgiană 0,02 % 0,00038 % 2.157.566 58 % 3.548 USD
armeană 0,018 % 0,000309 % 1.959.627 67 % 3.466 USD
8 North America 33,7 % 24,3 % 278.989.248 77,6 % 45.789 USD
engleză 33,1 % 0,24 % 270.196.483 77,2 % 46.419 USD
franceză 0,61 % 0,0061 % 8.754.278 89,8 % 26.437 USD
kalaallisut 0,0024 % 0,000005 % 38.487 68,5 % 23.899 USD
9 North Africa and Middle East 3,4 % 4,7 % 209.997.880 48,2 % 6.162 USD
arabă 2,4 % 0,033 % 138.633.268 45,8 % 6.556 USD
ebraică 0,44 % 0,0056 % 6.806.889 79,6 % 24.485 USD
persană 0,42 % 0,0066 % 42.731.675 53,2 % 3.721 USD
franceză 0,16 % 0,0021 % 21.826.048 50 % 2.725 USD
10 East Asia 18,7 % 21 % 906.951.812 57,8 % 7.837 USD
chineză 9,3 % 0,14 % 733.449.780 53,2 % 4.814 USD
japoneză 7,1 % 0,053 % 118.333.485 93,2 % 22.709 USD
coreeană 1,8 % 0,013 % 47.576.514 92,8 % 14.130 USD
chineză 0,57 % 0,0055 % 6.917.831 87 % 31.093 USD
mongolă 0,0067 % 0,000135 % 674.202 22,3 % 3.765 USD
Localizarea website-ului tău pentru aceste 10 regions îți oferă acces la 50% din potențialul de vânzări online pe plan mondial.
11 Central and Eastern Europe 3,2 % 3,9 % 164.173.760 63,7 % 7.298 USD
turcă 1,1 % 0,015 % 46.395.501 58,4 % 9.180 USD
poloneză 0,64 % 0,0074 % 27.832.074 73,3 % 8.703 USD
română 0,25 % 0,0029 % 14.244.775 61,3 % 6.706 USD
cehă 0,21 % 0,0026 % 8.081.131 76,5 % 9.977 USD
maghiară 0,15 % 0,00122 % 7.778.595 79,3 % 7.400 USD
rusă 0,12 % 0,0026 % 20.724.908 57,2 % 2.217 USD
slovacă 0,12 % 0,00125 % 4.370.706 80,5 % 10.260 USD
bulgară 0,07 % 0,00088 % 4.264.576 59,8 % 6.195 USD
croată 0,069 % 0,0007 % 3.034.752 72,7 % 8.581 USD
sârbă 0,068 % 0,00083 % 5.168.176 67,3 % 4.995 USD
lituaniană 0,065 % 0,00071 % 2.133.390 74,4 % 11.610 USD
slovenă 0,055 % 0,00051 % 1.559.107 75,5 % 13.364 USD
ucraineană 0,043 % 0,00111 % 9.447.375 52,5 % 1.739 USD
letonă 0,042 % 0,000408 % 1.564.494 79,8 % 10.134 USD
greacă 0,033 % 0,000368 % 888.125 75,9 % 14.022 USD
estonă 0,031 % 0,000281 % 1.147.895 87,2 % 10.239 USD
bosniacă 0,027 % 0,000363 % 1.925.105 54,7 % 5.279 USD
albaneză 0,021 % 0,000344 % 1.908.581 66,4 % 4.115 USD
macedoneană 0,017 % 0,000199 % 1.501.798 72,2 % 4.289 USD
belarusă 0,0017 % 0,00003 % 202.696 71,1 % 3.252 USD
12 Central America and the Caribbean 2,4 % 3 % 111.543.203 51,4 % 8.105 USD
spaniolă 2,3 % 0,029 % 106.846.985 53,4 % 8.075 USD
engleză 0,1 % 0,0012 % 3.369.589 57 % 11.414 USD
franceză 0,0073 % 0,000084 % 1.326.629 12,2 % 2.088 USD

Drepturi de autor

Acest clasament poate fi distribuit în mod liber, dacă este furnizat un link către această pagină și le este explicat în mod clar utilizatorilor faptul că datele provin din studiul T-Index.Te rugăm să copiezi și să lipești următoarea declarație:

„Studiul T-Index 2017, realizat de compania Translated. Translated este principalul furnizor online de servicii de traducere profesioniste, cu 337.268de clienți internaționali și 596.575de traducători verificați.”

Mulțumiri

Le mulțumim tuturor persoanelor care ne-au furnizat date sau sugestii utile (în ordine alfabetică):
Salvatore Giammarresi, Director de globalizare, PayPal
Daniel Goldschmidt, Director al echipei de internaționalizare, Microsoft
Mark Lammers, Consultant analist senior de afaceri, Point B
Sergio Pelino, Inginer manager senior de localizare, PayPal
Danielle Schweisguth, Economist la Société Générale
Brian Solis, Analist principal, Altimeter Group
Natalia Tsvetkov, Manager de program, Cloud and Enterprise, Microsoft