Παρουσιάζουμε το "Ανθρώπινο άγγιγμα"
Μια ταινία μικρού μήκους που γιορτάζει τη μοναδικότητα του ανθρώπου

Σε μια εποχή που η τεχνητή νοημοσύνη (ΤΝ) κυριαρχεί στα πρωτοσέλιδα, το διαφημιστικό της Translated έχει στόχο να εξυμνήσει τη μοναδική αξία που προσφέρουν οι άνθρωποι στον κόσμο της μετάφρασης και να αναδείξει τον ρόλο τους στην πρόοδο της τεχνολογίας.

Ρώμη – 14 Σεπτεμβρίου 2023

Τον τελευταίο καιρό, ο κόσμος γιορτάζει όσα μπορεί να κάνει η ΤΝ σε όλους τους τομείς. Η Translated γνωρίζει καλά αυτόν τον τομέα: Από το 1999, έχουμε αναπτύξει την τεχνητή νοημοσύνη για να βοηθήσουμε τους μεταφραστές να εκτελούν τη δουλειά τους καλύτερα και ταχύτερα, με στόχο να δώσουμε σε κάθε άνθρωπο τη δυνατότητα να κατανοεί και να γίνεται κατανοητός στη δική του γλώσσα. Σήμερα, σπάνια βλέπουμε τους ανθρώπους να εξυμνούνται όπως θα έπρεπε αυτές τις μέρες.

Η Translated αναγνωρίζει ότι καμία τεχνολογία δεν αναπτύσσεται και δεν έχει σημασία χωρίς τη συμβολή των ανθρώπων. Έτσι, ήθελε να παράγει μια ταινία μικρού μήκους που υπογραμμίζει τις κρίσιμες δυνατότητές τους.

Κάθε μέρα, εμείς οι άνθρωποι μεταφράζουμε τη γλώσσα χωρίς λέξεις, ακόμη και αν δεν το καταλαβαίνουμε. Έχουμε τη μοναδική δύναμη να μεταφράζουμε ο ένας τον άλλον απευθείας, μετατρέποντας κάθε μικρή έκφραση, βλέμμα, χειρονομία και άγγιγμα σε ουσιαστική επικοινωνία μεταξύ μας. Μας δίνεται η δυνατότητα να το κάνουμε αυτό, επειδή η κατανόηση των πολιτισμών μας μάς επιτρέπει να συνδεόμαστε πέρα από τις λέξεις. Θυμόμαστε, φανταζόμαστε, ερμηνεύουμε τα πάντα με βάση τις εμπειρίες και τις πεποιθήσεις μας.

Τίποτα δεν μπορεί να μεταφράσει έναν άνθρωπο, όπως ένας άνθρωπος. Αυτό είναι το Ανθρώπινο Άγγιγμα.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Translated δημιούργησε μια μοναδική μορφή συνεργασίας που συνδυάζει τόσο την ανθρώπινη δημιουργικότητα όσο και την τεχνητή νοημοσύνη. Μέσω αυτής της ισχυρής συμβίωσης, έχουμε βοηθήσει δισεκατομμύρια ανθρώπους να καταλάβουν ο ένας τον άλλο και να επικοινωνήσουν μεταξύ τους. Αυτό έγινε εφικτό μέσα από τον συνδυασμό των εξειδικευμένων δεξιοτήτων και της μοναδικότητας των επαγγελματιών μεταφραστών με την ικανότητα και την ταχύτητα της μηχανικής μετάφρασης.

Η γλώσσα είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας στην ανθρώπινη εξέλιξη, και όμως δεν έχουν αξιοποιηθεί πλήρως όλες οι δυνατότητές της. Μία από τις πιο σημαντικές επιδιώξεις μας, είναι να διασφαλίσουμε ότι όλοι μπορούν να κατανοήσουν και να γίνουν κατανοητοί. Πιστεύουμε στους ανθρώπους και στον κρίσιμο ρόλο τους για το μέλλον της τεχνολογίας.
Marco Trombetti – Συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Translated

Το σύνθημα της Translated, "Πιστεύουμε στους ανθρώπους", αντιπροσωπεύει τη δέσμευση της εταιρείας να αναπτύξει την καλύτερη δυνατή συμβίωση μεταξύ των επαγγελματιών μεταφραστών/μεταφραστριών και της τεχνητής νοημοσύνης. Πιστεύουμε ότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να μπορέσει κάθε άτομο να κατανοεί και να γίνεται κατανοητό στη δική του γλώσσα.

Το «Ανθρώπινο Άγγιγμα» παρουσιάστηκε στην Εβδομάδα Ψηφιακής Μάθησης της UNESCO, όπου ο Διευθύνων Σύμβουλος Marco Trombetti προσκλήθηκε να παρουσιάσει την προσέγγιση της Translated στη συμβίωση ανθρώπου-μηχανής και στη γενετική τεχνητή νοημοσύνη, σε μια ομάδα ερευνητών ΤΝ, πολιτικών προσώπων και εκπροσώπων του ΟΗΕ.

Δεν υπάρχει τίποτα πιο εγγενώς ανθρώπινο από την ευαίσθητη αλλά περίπλοκη φύση μας. Τώρα είναι η ιδανική στιγμή να γιορτάσουμε τη μοναδικότητά μας και να αποδεχτούμε την ευθραυστότητα και την πολυπλοκότητά μας. Με την ενδυνάμωση που προσφέρει η τεχνολογία, έχουμε τη δυνατότητα να ανυψωθούμε και να πετύχουμε αξιοσημείωτα κατορθώματα.
Isabelle Andrieu – Συνιδρύτρια και Πρόεδρος της Translated

Σχετικά με τη δημιουργία της ταινίας «Ανθρώπινο Άγγιγμα»

Την παραγωγή του διαφημιστικού της Translated ανέλαβε η ανεξάρτητη δημιουργική εταιρεία Auge Communication, με την οποία η Translated έχει ήδη συνεργαστεί για την ταινία μικρού μήκους Lara. Σκηνοθετήθηκε από τον Martin Werner, έναν από τους πιο βραβευμένους και περιζήτητους σκηνοθέτες ταινιών στον κόσμο (Grand Prix στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης, Grand Prix στο Eurobest και στο Epica και αρκετούς Λέοντες στις Κάννες). Ο Martin Werner είναι γνωστός για την ικανότητά του να ξεπερνά τις παραδοσιακές μορφές διαφήμισης, ενσωματώνοντας στοιχεία από ταινίες μικρού μήκους ή και από σενάρια μεγάλου μήκους. Την πρωτότυπη μουσική επένδυση συνέθεσε ο βραβευμένος Ιταλός συνθέτης Michele Braga.