Η Translated ανακοινώνει υπηρεσίες προσαρμοζόμενης μηχανικής μετάφρασης σε 200 γλώσσες

Η νέα τεχνολογία μπορεί να υποστηρίξει εμπορικά περισσότερες γλώσσες από ποτέ, φτάνοντας δυνητικά σε 6,5 δισεκατομμύρια φυσικούς ομιλητές.

Ρώμη – 26 Απριλίου 2023

Η Translated είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει μια σημαντική επέκταση των υπηρεσιών μηχανικής μετάφρασης που παρέχει. Το ModernMT, η προσαρμοζόμενη τεχνολογία μηχανικής μετάφρασης της εταιρείας που μέχρι τώρα υποστήριζε 56 γλώσσες, πλέον υποστηρίζει 200 γλώσσες, επίτευγμα που αποτελεί νέο ορόσημο στον κλάδο. Μέχρι σήμερα, καμία άλλη εμπορική υπηρεσία δεν υποστηρίζει ένα τόσο ευρύ φάσμα γλωσσών.

Το ModernMT της Translated αναγνωρίστηκε πρόσφατα ως πρωτοπόρο στη μηχανική μετάφραση τόσο από την IDC όσο και από την CSA Research, αποδεικνύοντας ακόμα περισσότερο την υψηλή ποιότητα και αξιοπιστία του.

Με την επέκταση της γλωσσικής της κάλυψης σε δυνητικά 6,5 δισεκατομμύρια φυσικούς ομιλητές, η Translated δίνει στις επιχειρήσεις νέες δυνατότητες, ώστε να δημιουργήσουν ισχυρότερες δεσμούς με χρήστες και πελάτες παγκοσμίως, μέσα από την απρόσκοπτη επικοινωνία και κατανόηση.

Από σήμερα, οι επιχειρήσεις μπορούν πλέον να έχουν πρόσβαση στη νέα υπηρεσία μέσω ενός API και οι επαγγελματίες μεταφραστές μπορούν να επωφεληθούν από αυτήν την εκτεταμένη γλωσσική υποστήριξη χρησιμοποιώντας ένα πρόσθετο (plugin) στα εργαλεία υποβοηθούμενης μετάφρασης (CAT), όπως το Matecat. Τα προσαρμοζόμενα μοντέλα έχουν σχεδιαστεί για να βελτιώνουν συνεχώς την ποιότητα της μετάφρασης, ενσωματώνοντας διορθώσεις από επαγγελματίες μεταφραστές σε πραγματικό χρόνο.

Για πρώτη φορά, υποστηρίζονται 30 νέες γλώσσες στην αγορά, γεγονός που αποτελεί τεράστιο άλμα προς μια πιο ισχυρή προσαρμοζόμενη τεχνολογία. Ανάμεσα στις νέες γλώσσες που πλέον υποστηρίζονται από το ModernMT είναι τα Μπενγκάλι, τα Παντζάμπι και τα Ιαβανεζικά, ώστε να μπορούμε να προσεγγίσουμε πάνω από 2 δισεκατομμύρια ακόμη φυσικούς ομιλητές παγκοσμίως. Αυτή η σημαντική επέκταση έγινε πραγματικότητα χάρη στην εκθετική ανάπτυξη της έρευνας στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης και στις προσπάθειες μη κερδοσκοπικών οργανισμών όπως η Common Crawl και η Opus, καθώς και στη διαφάνεια της γλωσσικής έρευνας της Meta.

Σήμερα, δεν παρέχουμε απλώς ένα εργαλείο που υποστηρίζει τη μετάφραση σε περισσότερες γλώσσες. Τα προσαρμοζόμενα μοντέλα μας δίνουν τη δυνατότητα στους επαγγελματίες μεταφραστές να επεξεργάζονται περισσότερο περιεχόμενο, ενώ οι διορθώσεις τους συμβάλλουν στη συνεχή βελτίωση της ποιότητας της μηχανικής μετάφρασης σε αυτές τις γλώσσες. Πιστεύουμε ότι αυτή η συνεργατική προσέγγιση θα βοηθήσει στην αύξηση της ποιότητας της μετάφρασης και στη διατήρηση πολλών απειλούμενων γλωσσών, προβάλλοντας μια ισχυρή και βιώσιμη συνέργεια μεταξύ ανθρώπων και μηχανών.
Marco Trombetti – Διευθύνων Σύμβουλος της Translated

Πληροφορίες για τη Μηχανική Μετάφραση της Translated

Μάθετε περισσότερα για την πρωτοποριακή υπηρεσία προσαρμοζόμενης μηχανικής μετάφρασης που παρέχουμε.

Επισκεφτείτε το Modernmt.com