Translated lansează serviciul de traducere automată adaptativă în 200 de limbi

Noua tehnologie oferă servicii comerciale pentru cea mai largă gamă de limbi de până acum, putând ajunge la 6,5 miliarde de vorbitori nativi.

Roma – 26 aprilie 2023

Compania Translated este încântată să anunțe o extindere semnificativă a serviciilor sale de traducere automată. Tehnologia de traducere automată adaptativă a companiei, ModernMT, care oferea servicii în 56 de limbi, s-a extins acum la 200 de limbi, stabilind un nou punct de referință în industrie. Niciun alt serviciu comercial nu acoperă în prezent o gamă atât de largă de limbi.

ModernMT de la Translated a fost recent recunoscut ca lider în traducerea automată atât de IDC, cât și de CSA Research, demonstrând în continuare calitatea și fiabilitatea sa ridicată.

Prin extinderea acoperirii sale lingvistice pentru a ajunge la 6,5 miliarde de vorbitori nativi, Translated permite companiilor să creeze conexiuni mai puternice cu utilizatorii și clienții globali, permițând o comunicare și o înțelegere fără probleme.

Începând de astăzi, companiile pot accesa noua ofertă prin intermediul unui API, iar traducătorii profesioniști pot beneficia de asistență lingvistică îmbunătățită folosind un plugin pentru instrumentele lor de traducere asistată de calculator (CAT), cum ar fi Matecat. Modelele adaptative sunt concepute pentru a îmbunătăți continuu calitatea traducerii prin încorporarea corecțiilor de la traducători profesioniști în timp real.

Pentru prima dată, 30 de limbi noi sunt incluse pe piață, trecând direct la cea mai capabilă tehnologie adaptativă. Printre noile limbi susținute acum de ModernMT se numără bengaleza, punjabi și javaneza, ajutându-ne să ajungem la peste 2 miliarde de vorbitori nativi din întreaga lume. Această extindere semnificativă a fost posibilă datorită creșterii exponențiale a cercetării în domeniul IA și a eforturilor organizațiilor non-profit precum Common Crawl și Opus, pe lângă transparența cercetării lingvistice a Meta.

Astăzi, nu oferim doar un instrument care susține traducerea în mai multe limbi. Modelele noastre adaptative permit traducătorilor profesioniști să gestioneze mai mult conținut, în timp ce corecțiile lor contribuie la îmbunătățirea continuă a calității traducerii automate în aceste limbi. Credem că această abordare colaborativă va contribui la îmbunătățirea calității traducerilor și la conservarea multor limbi pe cale de dispariție, prezentând o sinergie puternică și durabilă între oameni și tehnologie.
Marco Trombetti – CEO Translated

Despre MT-ul Translated

Află mai multe despre serviciul nostru inovator de traducere automată adaptativă.

Accesează Modernmt.com