A Translated már 200 nyelven tud adaptív gépi fordítási szolgáltatást nyújtani

Az új technológia több nyelvet támogat, mint bármely eddigi megoldás, így potenciálisan 6,5 milliárd ember elérését teszi tehetővé az anyanyelvén.

Róma – 2023. április 26.

A Translated örömmel jelenti be, hogy jelentősen bővíti gépi fordítási szolgáltatásait. A vállalat adaptív gépi fordítási technológiája, a ModernMT korábban 56 nyelven volt elérhető, mostantól azonban 200 nyelvet támogat, új mércét állítva fel az iparágban. Jelenleg egyetlen más kereskedelmi szolgáltatás sem támogatja a nyelvek ilyen széles skáláját.

A Translated saját fejlesztésű ModernMT-jét a közelmúltban az IDC és a CSA Research is a gépi fordítás vezető eszközeként ismerte el, ami szintén a technológia kiváló minőségét és megbízhatóságát igazolja.

A nyelvi lefedettséget potenciálisan 6,5 milliárd anyanyelvi beszélőre kiterjesztve a Translated lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy a zökkenőmentes kommunikáció és jobb megértés révén világszerte szorosabb kapcsolatot alakítsanak ki a felhasználókkal és ügyfelekkel.

Mától kezdve a vállalatok API-n keresztül férhetnek hozzá az új szolgáltatáshoz, a hivatásos fordítók pedig bővített nyelvi támogatásban részesülhetnek a számítógéppel segített fordítási (CAT) eszközökhöz, például a Matecathez készült bővítmény használatával. Az adaptív modelleket úgy tervezték, hogy a professzionális fordítók korrekcióinak valós idejű beépítésével folyamatosan javítsák a fordítási minőséget.

A piacon első alkalommal támogatott 30 új nyelv rögtön a legjobb teljesítményt nyújtó adaptív technológiával fordítható. A ModernMT által támogatott új nyelvek közé tartozik a bengáli, a pandzsábi és a jávai, amelyekkel világszerte több mint 2 milliárd anyanyelvi beszélőt lehet elérni. Ez a jelentős növekedés az AI kutatásának területén zajló exponenciális növekedésnek és a nonprofit szervezetek, például a Common Crawl és az Opus erőfeszítéseinek, valamint a Meta nyelvi kutatásai során biztosított átláthatóságnak köszönhető.

Ma már nem csupán egy olyan eszközt biztosítunk, amely több nyelven is támogatja a fordítást. Adaptív modelljeink lehetővé teszik a professzionális fordítóknak, hogy több tartalommal birkózzanak meg, javításaik pedig hozzájárulnak a gépi fordítás minőségének folyamatos tökéletesítéséhez ezeken a nyelveken. Meggyőződésünk, hogy ez az együttműködő szemlélet hozzájárul a fordítás minőségének javulásához és számos veszélyeztetett nyelv megőrzéséhez, emellett példaként szolgál az emberek és a gépek közötti erős és fenntartható szinergiára.
Marco Trombetti, a Translated vezérigazgatója

A Translated gépi fordítójáról

Tudjon meg többet úttörő adaptív gépi fordítási szolgáltatásunkról.

Tovább a Modernmt.com oldalra