Translated lanserar en adaptiv tjänst för maskinöversättning på 200 språk

Den nya tekniken ger kommersiellt stöd för det bredaste utbudet av språk som någonsin täckts, vilket potentiellt når 6,5 miljarder modermålstalare.

Rom – 26 april 2023

Translated har glädjen att meddela en betydande expansion av sina tjänster för maskinöversättningar. Företagets adaptiva maskinöversättningsteknik, ModernMT, som tidigare stödde 56 språk, stöder nu 200 språk, vilket sätter ett nytt riktmärke i branschen. Ingen annan kommersiell tjänst stöder för närvarande ett så omfattande utbud av språk.

Translateds ModernMT erkändes nyligen som ledande inom maskinöversättning av både IDC och CSA Research vilket ytterligare visar dess höga kvalitet och tillförlitlighet.

Genom att utvidga sin språktäckning till att potentiellt nå 6,5 miljarder modermålstalare ger Translated företag möjlighet att skapa starkare kontakter med globala användare och kunder, vilket möjliggör sömlös kommunikation och förståelse.

Idag kan företag få tillgång till det nya erbjudandet via ett API och professionella översättare kan dra nytta av det utökade språkstödet med hjälp av ett insticksprogram för sina datorassisterade översättningsverktyg (CAT), till exempel Matecat. De adaptiva modellerna är utformade för att kontinuerligt förbättra översättningskvaliteten genom att införliva korrigeringar från professionella översättare i realtid.

För första gången någonsin stöds 30 nya språk på marknaden, vilket ger den mest kapabla adaptiva tekniken. Bland de nya språk som nu stöds av ModernMT är bengali, punjabi och javanesiska, vilket hjälper oss att nå över 2 miljarder fler modermålstalare över hela världen. Denna betydande expansion har möjliggjorts tack vare den exponentiella tillväxten av forskning inom AI samt insatser från ideella organisationer som Common Crawl och Opus, utöver transparensen i Metas språkforskning.

Idag tillhandahåller vi inte bara ett verktyg som stöder översättning till fler språk. Våra adaptiva modeller gör det möjligt för professionella översättare att hantera mer innehåll medan deras korrigeringar bidrar till kontinuerlig förbättring av kvaliteten av maskinöversättningarna på dessa språk. Vi tror att denna samarbetsstrategi kommer att bidra till att öka kvaliteten på översättningarna och bidra till att bevara många hotade språk samt påvisa en kraftfull och hållbar synergi mellan människor och maskiner.
Marco Trombetti – VD för Translated

Om Translateds MT

Läs mer om vår banbrytande adaptiva tjänst för maskinöversättning.

Besök Modernmt.com