Vi öppnar upp språk för alla

Vi har erbjudit mänskliga översättningstjänster de senaste 20 åren till våra 132,159 kunder, på 150 språk och 40 kompetensområden.

Vi använder en kraftfull kombination av mänsklig kreativitet och maskinintelligens för att skapa konsekventa kvalitetsöversättningar i snabb takt.

Vi är stolta över att anses vara ett av de bästa företagen att arbeta med av översättare. Vi betalar dem snabbt och rättvist, var de än befinner sig i världen.

Vi tror på människor. Därför har vi har skapat en fond, kallad Pi Campus, för att återinvestera Translated's vinster i lovande nystartade företag. Pi Campus är också en underbar arbetsmiljö för att vårda talanger, där natur och design inspirerar oss att bli bättre, för dig.

Vår historia

Translated grundades 1999 av en lingvist och en datavetare, med en grundinvestering på cirka 1000 SEK, som användes för att köpa en internetdomän och första virtuell annons.

Sedan starten, och utan något externt kapital, har Translated avslutat varje räkenskapsår med en nettovinst.

Under de senaste 5 åren har vi vuxit i jämn takt, och ökat vår produktion från ett genomsnitt på 180 000 översättningar levererade 2015, till 360 000 år 2018.

Translated har tilldelats utmärkelser vid flera tillfällen, inklusive TAUS Innovation Contest. under 2015 EU-kommissionen belönade vår MateCat, och därigenom Translated, för ett av de bästa forskningsprojekten inom AI under de senaste sju åren. Under 2017 tillkännagavs vi av Financial Times som ett av Europas snabbast växande företag.

Translated bidrar till språkindustrin genom att göra det mesta möjliga av sin teknologi med öppen källkod och tillgänglighet för alla via TranslatedLABS.

Vår vision

Språk bör inte vara ett hinder för någon, utan en möjlighet.

Därför arbetar vi för att skapa en framtid där alla kan kommunicera mer meningsfullt och bli förstådda.

Vi sår och vårdar lösningar för idag och utformar dem för imorgon. Nya arbetsflöden, nya språk och nya verktyg för att skapa en tjänst som hjälper till att minska avstånden och göra vår planet lite mindre.

I slutändan handlar vårt dagliga engagemang om att hjälpa mänsklig potential och uppmuntra mångfald i alla dess former.

I en samverkande, rolig och öppen arbetsmiljö främjar vi en kultur som inspirerar talanger att utföra stordåd, för dig.

Vi tror på människor.

Vi tror på en blomstrande och öppen framtid.

Vi är här för att öppna upp språk för alla.

Kontakta oss.

Vi finns här för att svara på dina frågor,

och hjälpa dig att få det du vill ha.

Kontakta oss