Wij maken taal tot kansen

We hebben onze klanten de laatste 20 jaar menselijke vertaaldiensten 344.508 aangeboden, in 203 talen en 40 specialismen.

We gebruiken een krachtige combinatie van menselijke creativiteit en kunstmatige intelligentie om snel en consequent vertalingen van hoge kwaliteit te maken.

We zijn er trots op dat we door vertalers worden beschouwd als één van de beste bedrijven om mee te werken . We betalen ze snel en eerlijk, waar ter wereld ze zich ook bevinden.

Wij geloven in mensen. Daarom hebben we een fonds opgericht, genaamd Pi Campus, om de winst van Translated te herinvesteren in veelbelovende startups. Pi Campus is ook een prachtige werkomgeving voor het ontwikkelen van talenten, waar natuur en design ons inspireren om het beter te doen, voor jou.

Ons verhaal

Translated werd in 1999 opgericht door een taalkundige en een computerwetenschapper met een investering van ongeveer €100, betaald voor het internetdomein en de eerste online reclame.

Korte tijd later besloten we omiets te doen dat ongewoon was voor een online bedrijf: we lieten onze klanten betalen na levering van de vertaling. Het was natuurlijk een risico, maar wij vinden dat vertrouwen van beide kanten moet komen. De praktijk wees uit dat we gelijk hadden: duizenden klanten waarderen deze aanpak en belonen ons door terug te blijven komen. Sinds de oprichting heeft Translated elk jaar met nettowinst afgesloten, zonder externe financiering, en Pay After Delivery is nu onze standaardwerkwijze.

De afgelopen 5 jaar zijn we gestaag gegroeid, waardoor onze productie is gestegen van gemiddeld 180.000 vertalingen in 2015 tot 360.000 in 2018.

Translated heeft meerdere prijzen gewonnen, waaronder de TAUS Innovation Contest. In 2015 gaf de Europese Commissie aan MateCat, en dus aan Translated, een prijs voor een van de beste KI-onderzoeksprojecten van de afgelopen 7 jaar. In 2017 wees Financial Times ons aan als een van de snelstgroeiende bedrijven in Europa.

Translated draagt ​​bij aan de taalindustrie door het grootste deel van haar technologie open source en voor iedereen toegankelijk te maken via Translated Labs.

Onze visie

Taal zou voor niemand een belemmering moeten zijn, maar juist een kans voor iedereen.

Daarom zetten we ons in om een toekomst te creëren waarin iedereen betekenisvoller kan communiceren en begrepen kan worden.

We ontwikkelen en koesteren de oplossingen voor vandaag en werken aan ontwerpen voor oplossingen van morgen. Nieuwe workflows, nieuwe talen en nieuwe tools om een ​​dienst te creëren die afstanden helpt in te korten en onze planeet een beetje kleiner maakt.

Uiteindelijk zetten we ons dagelijks in om menselijk potentieel tot bloei te laten komen en diversiteit in elke vorm te stimuleren.

In een werkomgeving die gedeeld, leuk en open is, bevorderen we een cultuur die talenten inspireert om geweldige dingen voor u te doen.

Wij geloven in mensen.

Wij geloven in een welvarende en open toekomst.

Wij zijn er om taal tot kansen te maken.

Neem contact op.

We staan klaar om uw vragen te beantwoorden

en u te helpen met uw wensen.

Neem contact met ons op