Translated introduceert adaptieve machinevertaaldienst in 200 talen

De nieuwe technologie biedt commerciële ondersteuning aan het breedste scala talen ooit, om potentieel 6,5 miljard moedertaalsprekers te bereiken.

Rome, 26 april 2023

Translated is verheugd een aanzienlijke uitbreiding van zijn machinevertaaldiensten aan te kondigen. Voorheen ondersteunde het bedrijf 56 talen met de adaptieve machinevertalingstechnologie van het bedrijf, ModernMT. Maar nu worden er 200 talen ondersteund, wat een nieuwe benchmark betekent voor de branche. Geen enkel ander commercieel bedrijf ondersteunt momenteel zo’n uitgebreid scala aan talen.

ModernMT van Translated werd onlangs erkend als een leider in machinevertaling door zowel IDC als CSA Research, wat de hoge kwaliteit en betrouwbaarheid van de vertaaltool verder aantoont.

Door het aantal ondersteunde talen uit te breiden om potentieel 6,5 miljard moedertaalsprekers te bereiken, stelt Translated bedrijven in staat om sterkere banden te smeden met internationale gebruikers en klanten, waardoor naadloze communicatie en begrip mogelijk worden.

Met ingang van vandaag hebben bedrijven toegang tot het nieuwe aanbod via een API en kunnen professionele vertalers profiteren van de uitgebreide taalondersteuning met behulp van een plug-in voor hun Computer-Assisted Translation (CAT)-tools, zoals Matecat. De adaptieve modellen zijn ontworpen om de vertaalkwaliteit voortdurend te verbeteren door correcties van professionele vertalers in realtime over te nemen.

Voor de eerste keer ooit worden er 30 nieuwe talen op de markt ondersteund, waardoor er direct een sprong wordt gemaakt naar de meest geschikte adaptieve technologie. Onder de nieuwe talen die nu door ModernMT worden ondersteund, zijn Bengaals, Punjabi en Javaans, waardoor we wereldwijd meer dan 2 miljard moedertaalsprekers kunnen bereiken. Deze aanzienlijke uitbreiding is mogelijk gemaakt dankzij de exponentiële groei van onderzoek naar AI en de inspanningen van non-profitorganisaties zoals Common Crawl en Opus, naast de transparantie van het taalonderzoek van Meta.

Op dit moment bieden we niet alleen een tool dat vertaling in meer talen ondersteunt. Onze adaptieve modellen stellen professionele vertalers in staat om meer inhoud te verwerken, terwijl hun correcties bijdragen aan de voortdurende verbetering van de kwaliteit van machinevertalingen in deze talen. Wij geloven dat deze gezamenlijke aanpak de kwaliteit van de vertaling zal verhogen en zal helpen bij het behoud van vele bedreigde talen, waarmee wordt aangetoond dat er een krachtige en duurzame synergie tussen mens en machine bestaat.
Marco Trombetti – CEO van Translated

Over de MT van Translated

Meer informatie over onze baanbrekende adaptieve machinevertaaldienst.

Bezoek Modernmt.com