Berättelsen om en flicka med språkets gåva

Vår förmåga att producera och förstå språk gör oss människor unika. Det är en gåva som öppnar dörrar till människor, kulturer och idéer. Vi anser att språklig mångfald inte bör vara ett hinder för att nå förståelse, utan en möjlighet att skapa en framtid där alla kan kommunicera med varandra på ett mer meningsfullt sätt. Lara är berättelsen om en flicka med en speciell gåva – hon kan tala alla världens språk.

Vem är Lara?

Lara är en flicka från Salina, en liten ö utanför Siciliens kust, rik på naturlig skönhet. Vi följer hennes resa från barndom till ung vuxen, när hon upptäcker sin unika gåva och använder den ute i samhället.

Nicole
Manila
Miranda
Clarissa
Francesca

Gemenskapens kraft

Ett språks kraft kan mäta sig med kraften hos dess samhälle. Utan samhällen skulle språkens existens helt upphöra. Vi har människorna på Sicilien att tacka för vår films framgång, där många agerade skådespelare i filmen under vår tre dagar långa filminspelning. Alla, från den grekiska professorn och doktor, till bagaren och prästen, medverkade i filmen. Lokalsamhällets medverkan var vår nyckel till att göra filmen möjlig.

Laras uppdrag representerar våra värderingar

Efter 20 år inom översättningsbranschen kände vi att det var dags att skapa en berättelse som utan motstycke illustrerar det underverk som språket faktiskt är. Detta projekt representerar värderingarna som gör oss till de individer vi är. Detta är framför allt vår gåva till alla de människor där ute som arbetar inom översättningsbranschen, och som outtröttligt strävar efter att tillhandahålla de tjänster och verktyg som gör våra liv enklare och låter oss kommunicera på ett meningsfullt sätt, på vilket språk som helst.

Språk på ditt sätt

Lara tar kontakt med människor på olika språk och stärker dem genom nya upplevelser.

Generös och optimistisk

Lara är öppensinnad, samarbetsvillig och vet hur man har kul. Hon är generös och använder sina språkliga förmågor för att hjälpa andra.

Smart och enkelt

Laras unika gåva får de mest komplexa uppgifterna att verka enkla. Hon använder den helt enkelt för att möjliggöra översättning utan krångel.

Bakom kulisserna

Från soundtrack till efterproduktion, här kan du få en inblick i hur filmen om Lara skapades.

Ett särskilt tack till våra partners

Detta projektet är vår gåva till alla som arbetar inom översättningsbranschen: översättarna, projektledarna, mjukvaruutvecklarna och alla andra som gör våra liv enklare och den globala kommunikationen mer meningsfull.

Auges huvudkontor

För denna fantastiska idé och allt arbete inför, under och efter filminspelningen.

Koen Mortier

Filmens regissör som älskade vår berättelse från första början.

Michele Braga och Emanuele Bossi

För att ha tonsatt och spelat Laras signaturmelodi.