Tekniska och vetenskapliga översättningar

Vi har valt ut och utbildat de bästa professionella översättarna i världen sedan 1999, och stöttat dem med avancerade teknologier för att hjälpa över 344 508 kunder i alla branscher.

 • Patent
 • Kataloger
 • Tekniska specifikationer
 • Produktmanualer
 • Elektroniska manualer
 • Användarmanualer
 • Vitböcker
 • Professionella utbildningsmanualer
 • Säkerhetsmanualer
 • Bruksanvisningar
 • Tekniska förslag
 • Vetenskapliga rapporter
 • Produktblad
 • Tekniska datablad
Betala efter leverans Vi litar på dig: du är fri att betala inom 5 dagar efter leverans via banköverföring, kreditkort eller PayPal. Läs mer

Mer komplexa behov?

Vi hjälper dig att få en offert för komplexa dokument, PDF-filer, webbplatser, programvaror och mer.

Barbara - Senior Account Manager

Varför välja oss

Garanterad kvalitet

Vi stödjer världens bästa översättare med avancerade processer för kvalitetssäkring. Och det är inte allt: vi erbjuder en kostnadsfri översättningsbedömning om du skulle vara missnöjd.

Läs våra villkor

Tidsenlig leverans

Vi erbjuder branschens bästa prestandanivåer, med ett optimerat arbetsflöde som garanterar över 95 % tidsenliga leveranser. Dessutom, i det osannolika fall vi skulle missa en deadline, kommer vi att återbetala översättningen upp till full kostnad.

Läs våra villkor

Betala efter leverans

Vi litar verkligen på våra kunder och därför har vi skapat modellen "Pay After Delivery". Med "Pay After Delivery" kan du betala inom fem dagar efter översättningens leverans genom kreditkort, banköverföring eller Paypal.

Läs våra villkor

Translated hjälpte Airbnb att utveckla ett nytt översättningsflöde för att maximera kvalitet, kontroll och kostnadseffektivitet.,
Salvo Giammarresi - Airbnb
Högkvalitativa översättningar med snabba vändtider. Google Ads- och Facebook-kampanjer för utländska marknader är inga problem för oss nu!,
Laura Corallo – Eataly
Translated-teamet har alltid varit professionella och hjälpsamma. De svarar snabbt på begäran om hjälp och de respekterar överenskomna deadlines.,
Fabio Vanek – Italiaonline
Translated har för oss lokaliserat Google Ads och Facebook-marknadsföringskampanjer under flera år. Vi ser dem som en av våra betrodda partners och de har aldrig gjort oss besvikna.,
Alberto Mauri – GroupM
Translated-teamet är effektivt både från ett försäljningsperspektiv och rent operativt. De är särskilt flitiga när det gäller leveransdeadlines och de vidtar snabbt åtgärder vid behov för att lösa eventuella problem efter leveransen.,
Davide Scalvi – Docebo
Tack vare Translated finns vår webbplats nu tillgänglig på 20 språk istället för 6, vilket gör att vi kan komma in på nya marknader – antalet länder där vi är verksamma har ökat från cirka 10 till 50!,
Pierre Massol – TravelCar
Under de senaste åren har jag använt Translated för översättningar från tyska och ryska till engelska. Deras tjänst är vanligtvis snabb och effektiv, med en transparent prisstruktur.,
Marcello Pasquali – Enel Green Power

Våra kunder

Vi betjänar stolt över 344 508 kunder över hela världen, inklusive unga, innovativa nystartade företag och stora globala företag inom olika branscher. Vi har optimerat våra processer för att möta deras unika behov genom att anpassa oss till allt från små uppgifter på beställning, till avancerade lösningar med fokus på helhet.

Läs mer

Om teknisk översättning

Translated har erbjudit översättningstjänster för farmaceutiska texter och dokument i över 20 år genom ett nätverk av 620 066 kontrollerade professionella översättare med språket som modersmål över hela världen, som översätter på mer än 203 språk.

Vi översätter i över 1 600 språkkombinationer tack vare våra samarbeten med översättare som har en hög grad av specialisering inom många områden inom vetenskap och teknik.

För att säkerställa översättningar av hög kvalitet är Translateds översättningshanteringsprocess certifierad enligt ISO 9001:2015 och ISO 17100:2015.

En översättning kan ha ett brett spektrum av specialiseringar, från teknik till industri, från medicinska/vetenskapliga områden till kommersiella områden.

En specialiserad teknisk översättning refererar oftast till dokument skrivna av professionella redaktörer som arbetar med särskilda tekniska eller vetenskapliga ämnen. Därför använder vi översättare som, förutom att vara språkexperter, har ett examensbevis eller en magisterexamen i tekniska eller vetenskapliga ämnen.

Det krävs även att översättaren är exakt och precis, använder särskild terminologi och helt förstår kontexten. För att förmedla informationen på ett sätt som är lämpligt för språket och målmarknaden blir översättaren därmed en teknisk redaktör i detta avseende.

Förutom en korrekt översättning av facktermer är det mycket viktigt att texten överför och förmedlar kulturella aspekter i en teknisk översättning. Därför använder vi modersmålsöversättare som bor i det land där texten ska publiceras eller som känner till dess kultur mycket väl.

Vi översätter praktiskt taget alla elektroniska format och ser till att det ursprungliga formatet och den ursprungliga layouten bevaras. Translated är din perfekta partner för översättningar av hög kvalitet.

Få en omedelbar offert

Det enkla sättet att få dina dokument snabbt översatta.

Köp online med några få klick.

Omedelbar offert