Vad är nytt på Translated?

Vi lanserade vår nya varumärkesidentitet den 3 december 2018, i samarbete med några av världens bästa designers. Även fast kärnan i vår verksamhet är densamma, tog vi detta fantastiska tillfälle att utvidga vårt erbjudande.

En ny domän

Translated skapades med en initial investering på 1000 SEK, som användes för att köpa en internetdomän, translated.net. Idag har vi stora och globala ambitioner. Det är därför som vi först och främst flyttar till translated.com

En ny markör

Vi älskar vår lilla planet, men det handlar inte längre om världen. Det handlar om varje människa. Människan är i centrum. Det spelar ingen roll hur bra vår teknologi är: i grund och botten fortsätter våra kunder att välja oss på grund av den mänskliga koppling vi har med dem.

En punkt i vår logotyp

Punkten är ett nytt viktigt element som kopplar oss till vårt ursprung: vi skapade en av de första och mest framgångsrika översättningstjänsterna på internet, och vi vill fira det. Translated betyder "slutförd", och pricken hjälper oss att förmedla effektiviteten i vår process. Vi är mänskliga experter som stöds av bra teknologi: det handlar inte bara om kvalitet, och inte bara om snabbhet, det handlar om båda.

Språk som en möjlighet

Språk är vad vi gör, vad vi är. Vi ser inte språk som ett hinder att övervinna, utan snarare omfamnar vi språklig mångfald. Eftersom översättning inte enbart handlar om att förstå andra. Det handlar också om att bli förstådd när man talar sitt eget språk. Därför är syftet med vårt nya varumärke att möjliggöra denna möjlighet.

Vi öppnar upp språk för alla.

Ny omedelbar offert

Vi tog en chans med denna viktiga makeover för att förbättra vårt "historiska varumärke": den omedelbara onlineofferten. Vi gjorde den enklare, snabbare och mer attraktiv, och nu kan du ladda upp 71 filformat för en omedelbar automatisk ordräkning.

Illustrationer

Vi bestämde oss för att lägga till vackra, skräddarsydda illustrationer på vår nya webbplats istället för arkivbilder, eftersom de passar vår kultur bättre. Vi älskar och bemyndigar mänsklig fantasi, och upprepar att vårt arbete alltid har handlat om kreativitet i första hand, och teknologi i andra hand. Dessa illustrationer hjälper oss att kommunicera denna vision till alla.

Translated Labs

När vi utformar ny teknik behåller vi den aldrig för oss själva. Vi tror på öppen källkod, öppna standarder och fri teknik så pass att vi har gett våra Translated Labs ett helt nytt utseende och syfte: att vara en monter där alla kan komma åt och njuta av verktygen vi utvecklar, från produktivitetsverktyg till de för underhållning.

Lär dig mer

En ny produkt: TranslationOS

Traditionellt sett föredrar företag att handskas med mellanhänder snarare än att ha direkt kontakt med översättare, eftersom det gör att de kan rekrytera bättre resurser. Att ha en enda leverantör förenklar också kommunikation. Men detta medför också begränsningar, som t.ex. prisökningar och en förlust av processynlighet från kundens perspektiv. Vi ville förändra detta mönster och hitta en lösning som inte tvingar företag att välja kvalitet framför skalbarhet. Vi presenterar nu TranslationOS, ett banbrytande system som låter företagskunder avnjuta alla fördelar och produktkvaliteten associerad med leverantörsmodellen, men med den transparens och de låga kostnader som hör hemma på en marknadsplats.

Lär dig mer

Tack till

Axel Quack (strategisk chef, frog), Francesco Trapani (italiensk copywriter), Hira Verick (förste kreativ direktör, frog), Kelly Corrigan (koordinator, frog), Kevin Cannon (förste designer, frog), Kristin Krajecki (varumärkeschef, frog), Marcella Peluffo (illustratör, frilansare), Mariana Helguera (chefsstrateg, frog), Matteo Montolli (designer, Moze), Michele Giorgi (front end developer, Moze), René Mambembe (visuell designer, frog), Ricardo Osório Santos (förste visuell designer, frog), Rosie Isbell (förste designer, frog), Sergio Panagia (koordinator, Moze), Simone Quattrocchi (back end developer, Moze).

Hela Translated-teamet.

Särskilt tack till:

Benedetta Zamagni (innehåll, Translated)
Simone Perone (produkt, Translated)

Omfamna vår kultur

Vi är stolta över att betala våra översättare rättvist, och att tillhandahålla en arbetsmiljö med samarbete som är rolig och öppen för alla: en kultur som inspirerar talanger att göra stordåd för dig.

Om oss

Kontakta oss.

Vi finns här för att svara på dina frågor,

och att hjälpa dig att få det du vill ha.

Kontakta oss