Translated presenterer adaptiv maskinoversettelse på 200 språk

Den nye teknologien gir kommersiell støtte for det bredeste språkutvalget noensinne, med potensial til å nå 6,5 milliarder morsmålstalende.

Roma – 26. april 2023

Translated er glade for å kunngjøre en betydelig utvidelse av sine maskinoversettelsestjenester. Selskapets teknologi for maskinoversettelse, ModernMT, som tidligere støttet 56 språk, støtter nå 200 språk og setter ny bransjestandard. Ingen annen kommersiell tjeneste støtter et så omfattende språkutvalg.

Translateds ModernMT ble nylig anerkjent som ledende innen maskinoversettelse av både IDC og CSA Research  – enda et bevis på den høye kvaliteten og påliteligheten som leveres.

Ved å utvide språkdekningen til å nå 6,5 milliarder morsmålstalende, gir Translated bedrifter mulighet til å skape sterkere forbindelser med globale brukere og kunder, basert på sømløs kommunikasjon og forståelse.

I dag kan bedrifter få tilgang til det nye tilbudet via et API, og profesjonelle oversettere kan dra nytte av den utvidede språkstøtten ved hjelp av et programtillegg for verktøyene for datamaskinassistert oversettelse (CAT), for eksempel Matecat. De adaptive modellene er utformet for å kontinuerlig forbedre oversettelseskvaliteten ved å innlemme rettelser fra profesjonelle oversettere i sanntid.

For første gang noensinne tilbys 30 nye språk, og tjenesten gjør et stort sprang – til å bli den mest effektive adaptive teknologien på markedet. Blant de nye språkene som nå støttes av ModernMT, er bengali, punjabi og javanesisk, noe som hjelper oss med å nå over 2 milliarder flere morsmåltalere over hele verden. Denne betydelige utvidelsen er mulig takket være den eksponentielle veksten og forskningen innen AI, innsatsen til ideelle organisasjoner som Common Crawl og Opus, og åpenheten i Metas språkforskning.

I dag tilbyr vi ikke bare et verktøy som støtter oversettelse på flere språk. De adaptive modellene våre gjør det mulig for profesjonelle oversettere å håndtere mer innhold, samtidig som korrigeringene bidrar til kontinuerlig forbedring av maskinoversettelseskvaliteten på disse språkene. Vi tror at denne samarbeidsbaserte tilnærmingen vil bidra til å øke kvaliteten på oversettelsene, bidra til å bevare mange truede språk, og demonstrere en kraftig og bærekraftig synergi mellom mennesker og maskiner.
Marco Trombetti – adm. dir. i Translated

Om Translateds MT

Lær mer om de banebrytende tjenestene våre innen adaptiv maskinoversettelse.

Besøk Modernmt.com