Technische en wetenschappelijke vertalingen

Sinds 1999 selecteren en trainen wij de beste professionele vertalers ter wereld die we ondersteunen met geavanceerde technologieën om meer dan 340.920 klanten in alle sectoren te helpen.

 • Octrooien
 • Catalogi
 • Technische specificaties
 • Handleidingen voor productgebruik
 • Elektronische handleidingen
 • Bedieningshandleidingen
 • Witboeken
 • Professionele trainingshandleidingen
 • Handleidingen voor veiligheidsprocedures
 • Gebruikershandleidingen
 • Technische voorstellen
 • Wetenschappelijke rapporten
 • Productbladen
 • Technische productinformatie
Betaling na levering Wij vertrouwen u. Betalen kan altijd binnen 5 dagen na levering via bankoverschrijving, creditcard of PayPal. Meer informatie

Is uw vraag complexer?

We helpen u een offerte aan te vragen voor complexe documenten, PDF's, websites, software en meer.

Barbara - Senior Account Manager

Waarom voor ons kiezen?

Gegarandeerde kwaliteit

We ondersteunen de beste vertalers ter wereld met geavanceerde processen om de kwaliteit te waarborgen. En dat is nog niet alles. We laten de vertaling gratis uitgebreid beoordelen, als u niet tevreden bent.

Lees onze voorwaarden

Tijdige levering

We bieden de beste prestatieniveaus in de branche, met een geoptimaliseerde workflow waardoor meer dan 95% van de leveringen op tijd is. Daarnaast betalen wij, in het onwaarschijnlijke geval dat we een deadline missen, de vertaling volledig terug.

Lees onze voorwaarden

Achteraf betalen

We vertrouwen onze klanten, en daarom hebben we een model voor achteraf betalen gecreëerd. Met achteraf betalen kunt u binnen vijf dagen na de levering van de vertaling het bedrag via creditcard, bankoverschrijving of Paypal voldoen.

Lees onze voorwaarden

Translated heeft Airbnb geholpen bij het ontwikkelen van een nieuwe vertaalwerkstroom voor maximale kwaliteit, controle en kostenbesparingen,
Salvo Giammarresi - Airbnb
Vertalingen van hoge kwaliteit met snelle doorlooptijden. Google Ads- en Facebook-campagnes voor overzeese markten zijn nu geen probleem voor ons!,
Laura Corallo – Eataly
Het team van Translated is altijd professioneel en behulpzaam. Ze reageren snel op verzoeken om hulp en respecteren de afgesproken deadlines.,
Fabio Vanek – Italiaonline
Translated lokaliseert al enkele jaren Google Ads en Facebook-marketingcampagnes voor ons. We beschouwen hen als een van onze vertrouwde partners, en ze hebben ons nooit teleurgesteld.,
Alberto Mauri – GroupM
Het Translated-team is efficiënt, zowel vanuit het oogpunt van verkoop als werkzaamheden. Ze zijn vooral scherp als het gaat om leveringstermijnen en nemen waar nodig snel actie om eventuele problemen na levering op te lossen.,
Davide Scalvi – Docebo
Dankzij Translated is onze website nu beschikbaar in 20 talen in plaats van 6, waardoor we nieuwe markten kunnen betreden. Het aantal landen waar we actief zijn is gestegen van ongeveer 10 naar 50!,
Pierre Massol – TravelCar
In de afgelopen paar jaar heb ik Translated voor vertalingen uit het Duits en het Russisch naar het Engels gebruikt. Hun service is normaal gesproken snel en efficiënt, met een transparante prijsstructuur.,
Marcello Pasquali – Enel Green Power

Onze klanten

We werken met trots samen met meer dan 340.920 klanten over de hele wereld, waaronder jonge innovatieve startups en grote internationale ondernemingen uit verschillende sectoren. We hebben onze processen geoptimaliseerd om aan hun unieke behoeften te voldoen, waarbij we ons blijven aanpassen aan de vraag, van kleine projecten tot gepersonaliseerde, volledig beheerde oplossingen.

Lees meer

Over technische vertaling

Translated biedt al meer dan 20 jaar vertalingen in meerdere talen, en maakt gebruik van een netwerk van 607.341 professionele moedertaalvertalers van over de hele wereld die in meer dan 202 talen vertalen.

We vertalen in meer dan 1.600 talencombinaties dankzij onze samenwerking met vertalers met een hoge specialisatie op vele gebieden van wetenschap en technologie.

Om vertalingen van hoge kwaliteit te garanderen, is het vertaalbeheerproces van Translated gecertificeerd volgens de ISO 9001: 2015 en ISO 17100: 2015-normen.

Een vertaling kan een breed scala aan specialisaties hebben, van engineering tot industrieel, van medisch/wetenschappelijk gebied tot commercieel.

Typisch verwijst een gespecialiseerde technische vertaling naar documenten geschreven door professionele redacteuren die zich bezighouden met bepaalde technologische of wetenschappelijke onderwerpen. Daarom gebruiken we in deze gevallen vertalers die, naast taalexperts, een diploma of een masterdiploma in technische of wetenschappelijke vakken hebben.

Het vertaalproces vereist dat een vertaler een hoge mate van precisie heeft, gebruik maakt van gespecialiseerde terminologie en de context volledig begrijpt; in die zin wordt de vertaler een echte technische redacteur om de informatie tijdig in de taal- en doelmarkt over te brengen.

Naast de juiste vertaling van gespecialiseerde terminologie, is de manier waarop de teksten culturele aspecten overdragen en communiceren, erg belangrijk in een technische vertaling. Daarom gebruiken we moedertaalvertalers die in de regio wonen of de cultuur van het doelland in detail kennen.

We vertalen vrijwel elk elektronische indeling, met behoud van de oorspronkelijke indeling en met behoud van de oorspronkelijke lay-out. Translated is uw ideale partner voor vertaalprojecten van hoge kwaliteit.

Vraag direct een offerte aan

Een eenvoudige manier om uw documenten snel te laten vertalen.

In een paar klikken online geregeld.

Meteen een offerte