T-index 2018

Το T-Index κατατάσσει τις χώρες ανάλογα με τις δυνατότητές τους για ηλεκτρονικές πωλήσεις. Εκτιμά το μερίδιο αγοράς κάθε χώρας σε σχέση με το παγκόσμιο ηλεκτρονικό εμπόριο συνδυάζοντας τον αριθμό των χρηστών του διαδικτύου ανά χώρα με τις εκτιμώμενες κατά κεφαλήν δαπάνες.

Η μελέτη διεξήχθη από την Translated για να καθοδηγήσει τους επιχειρηματικούς της πελάτες στην επιλογή αγορών και γλωσσών στο πλαίσιο διεθνοποιημένων έργων και να τους βοηθήσει να βρουν την καλύτερη δυνατή απόδοση επένδυσης (ROI).

Τα αποτελέσματα της μελέτης παρουσιάζονται στον παρακάτω πίνακα, ενώ τα βασικά κριτήρια για τη μελέτη περιγράφονται στα κεφάλαια με τίτλο «Υποθέσεις και μέθοδος» και «Πηγές».

Ερμηνεία της μελέτης

Ο δείκτης T-Index αναπτύχθηκε για να βοηθήσει τις εταιρείες που αποσκοπούν να επεκτείνουν τη δραστηριότητά τους σε διεθνές επίπεδο να επιλέξουν τις αγορές-στόχους τους και να αποφασίσουν ποιες είναι οι καταλληλότερες γλώσσες-στόχοι κατά τη μετάφραση του ιστότοπού τους.

Ας πάρουμε ένα παράδειγμα.

Μια εταιρεία με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο που ειδικεύεται στην πώληση προϊόντων χειμερινού αθλητισμού έχει έναν ιστότοπο στα Αγγλικά και επιθυμεί να τον μεταφράσει σε μια άλλη ευρωπαϊκή γλώσσα προκειμένου να προσεγγίσει νέους πελάτες στο διαδίκτυο. Μετά τη διεξαγωγή μιας έρευνας αγοράς, ο διευθυντής μάρκετινγκ της εταιρείας καταλήγει στο συμπέρασμα ότι τα προϊόντα είναι πολύ πιθανό να προσελκύσουν καταναλωτές στη Γερμανία, τη Σουηδία και τη Νορβηγία. Χάρη στην πρόσβαση στο T-Index, γίνεται γρήγορα σαφές ότι η Γερμανία, με μερίδιο αγοράς 4,7%, είναι η αγορά με τις μεγαλύτερες δυνατότητες ηλεκτρονικών πωλήσεων, με 73.825.582 χρήστες του διαδικτύου και μέσες ετήσιες δαπάνες 24.003 δολαρίων. Ως εκ τούτου, ο δείκτης T-Index διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο για την επιλογή της γερμανικής γλώσσας ως της νέας γλώσσας στον ιστότοπο.

Νέα και προβλέψεις

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, με δείκτη T-Index της τάξης του 31,4%, είναι η χώρα με τις μεγαλύτερες δυνατότητες ηλεκτρονικών πωλήσεων το 2018, με περισσότερους από 246 εκατομμύρια χρήστες διαδικτύου και μέσες κατά κεφαλή ετήσιες δαπάνες 48.351 δολαρίων ΗΠΑ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν μεγάλο προβάδισμα έναντι της Κίνας, η οποία κατέχει τη δεύτερη θέση με 9,3%. Το χάσματων 21 βαθμών ανάμεσα στους παγκόσμιους ηγέτες μπορεί να εξηγηθεί βάσει της μεγάλης διαφοράς μέσων δαπανών ανάμεσα στους χρήστες διαδικτύου στη Βόρεια Αμερική (48.351 $) και τους Κινέζους χρήστες διαδικτύου (4.814 $), παρόλο που η Κίνα καταμετρά σχεδόν τρεις φορές περισσότερους χρήστες από ό,τι οι ΗΠΑ, γεγονός που την καθιστά παγκόσμιο ηγέτη.

Σύμφωνα με την εκτίμηση T-Index για το 2021, η Κίνα θα κερδίσει γρήγορα έδαφος έναντι των Ηνωμένων Πολιτειών, με μερίδιο αγοράς 13,7% το 2021 έναντι 22,1% για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Για τον υπολογισμό της εκτίμησης της περιόδου έως το 2021, χρησιμοποιήσαμε μια γραμμή από τα δεδομένα που συγκεντρώσαμε από το 2005 και το 2015 με τη χρήση απλής γραμμικής παλινδρόμησης*. Η εκτίμηση προϋποθέτει τάση γραμμικής ανάπτυξης για όλες τις χώρες.

Η Ιαπωνία κατέχει την τρίτη θέση με μερίδιο αγοράς 7,08%. Ακολουθούν τα ηγετικά ευρωπαϊκά κράτη: Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο και Γαλλία, στην 4η, 5η και 6η θέση αντίστοιχα. Η Γερμανία ξεπέρασε το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο σημείωσε μείωση σε σχέση με πέρσι από 4,9% σε 4,5%. Η Γερμανία σημείωσε μείωση από 4,7% το 2017 σε 4,6% το 2018. Η Γαλλία διατηρεί την 6η θέση με μικρή μείωση από 3,4% σε 3,3%.

Η Βραζιλία κατέχει την 7η θέση με μερίδιο αγοράς 2,6%. Βρίσκεται 11 θέσεις μπροστά από τη δεύτερη χώρα σε κατάταξη της Νότιας Αμερικής: την Αργεντινή, η οποία κατέχει την 18η θέση με τιμή T-Index 0,88%. Η Αργεντινή αναμένεται να αυξήσει το μερίδιο αγοράς της κατά 50% μέχρι το 2021 (0,88% έναντι 1,4% το 2021) και έτσι να καταταχθεί στην 15η θέση. Όσον αφορά τη Βραζιλία, αναμένεται να καταλάβει την 4η θέση έως το 2021 με εκτιμώμενο μερίδιο αγοράς 4,6%, ξεπερνώντας τη Γερμανία, τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Ιταλία, ο Καναδάς, η Ινδία και η Αυστραλία απαρτίζουν τη δεκάδα κρατών για το 2018 με τιμές δείκτη T-Index 2,4%, 2,2%, 1,9% και 1,7% αντίστοιχα. Η Ινδία ξεπέρασε την Αυστραλία, η οποία πέρασε από την 10η στην 11η θέση. Η Ρωσία έπεσε από 1,7% στο 1,6%, διατηρώντας την 14η θέση της, μετά τη Νότια Κορέα και την Ισπανία. Σύμφωνα με την εκτίμησή μας βασισμένη στην απλή γραμμική παλινδρόμηση, ο Καναδάς και η Ιταλία θα αποχωρήσουν από τη δεκάδα των κορυφαίων κρατών το 2021, ενώ η Αυστραλία θα πρέπει να διατηρήσει τη 10η θέση. Η Ρωσία αναμένεται να πάει εξαιρετικά καλά και να βρεθεί από τη 14η στην 5η θέση, με μερίδιο αγοράς 3,4% το 2021 (έναντι 1,6% το 2018).

Κορυφαίες 10 χώρες για το ηλεκτρονικό εμπόριο, προβλέψεις έως το 2021

Η δεύτερη πολυπληθέστερη χώρα στον κόσμο, η Ινδία, κατατάσσεται στη 10η θέση το 2018 με δείκτη T-Index 1,9%. Σύμφωνα με τις προβλέψεις μας, θα καταταχθεί στις κορυφαίες 10 χώρες για το 2021, στην 9η θέση μπροστά από την Αυστραλία, τον Καναδά και την Ιταλία. Καθώς ο ρυθμός διείσδυσης στο διαδίκτυο αυξάνεται (προβλέπεται να φτάσει το 52% έως το 2021 **), όλο και περισσότεροι Ινδοί περιηγούνται σε ιστοτόπους στη μητρική τους γλώσσα. Ο αριθμός των Ινδών που κάνουν περιήγηση στο διαδίκτυο στα Αγγλικά μειώνεται και προβλέπουμε ότι το 2021 θα ξεπεραστεί από τον συνολικό αριθμό των ατόμων που περιηγούνται στο διαδίκτυο στα Χίντι, Μαράθι, Μπενγκάλι, Ταμίλ και Τελούγκου.

Οι χώρες που αναμένεται να σημειώσουν τη σημαντικότερη αύξηση μεριδίου αγοράς μεταξύ του 2018 και του 2021 είναι η Κίνα (+4,6 ποσοστιαίες μονάδες), η Βραζιλία (+1,8 π.μ.), η Ρωσία (+1,7 π.μ.), η Ινδία (+0,8 π.μ.) και η Νιγηρία (0,5 π.μ.) ενώ οι χώρες που αναμένεται να παρουσιάσουν τη μεγαλύτερη μείωση είναι οι ΗΠΑ (-8,9 π.μ.), το Ηνωμένο Βασίλειο (-2 π.μ.), η Γερμανία (-1,4 π.μ.), η Ιαπωνία (-1,2 π.μ.) και η Νότια Κορέα (-0,5 μονάδες) .

Ταχύτερα αναπτυσσόμενες χώρες μεταξύ 2018 και 2021

Εάν εξετάσουμε την κατάταξη με βάση τις γλώσσες, καθίσταται σαφές ότι η μελέτη προβλέπει αύξηση της γλωσσικής πολυμορφίας στο μέλλον καθώς και ταχεία πτώση της αγγλικής γλώσσας μέχρι το 2021, με την άνοδο εκείνων που σήμερα θεωρούνται μειονοτικές γλώσσες. Το 2018 απαιτούνταν μόνο 2 γλώσσες για να αποκτήσει κανείς πρόσβαση στο 50% της ηλεκτρονικής αγοραστικής δύναμης στον κόσμο, ενώ το 2021 θα απαιτούνται 3 (Αγγλικά 34,7%, Κινεζικά 13,9% και Ισπανικά 8,4%). Τα Πορτογαλικά θα ξεπεράσουν τα Γερμανικά και τα Γαλλικά με 5% μερίδιο αγοράς και θα γίνουν η 5η πιο σημαντική γλώσσα για ηλεκτρονικές πωλήσεις μέχρι το 2021, με τα Ιαπωνικά να ακολουθούν.

Μεταβείτε στη Wikipedia για περισσότερες πληροφορίες.
** Έκθεση της Google και της KPMG με τίτλο«Ινδικές γλώσσες - Ερμηνεύοντας τη συμπεριφορά των Ινδών στο διαδίκτυο», Απρίλιος 2017

Υποθέσεις και μέθοδος

Ο δείκτης T-Index είναι ένα εργαλείο που έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίξει τη διαδικασία λήψης αποφάσεων των εταιρειών που πρέπει να αποφασίσουν σε τι αγορά πρέπει να στοχεύσουν και σε ποιες γλώσσες θα μεταφράσουν τον ιστότοπο/ιστοτόπους τους. Ο δείκτης παρέχει μια επισκόπηση των δυνητικών διαδικτυακών πωλήσεων κάθε χώρας.

Ο δείκτης T-Index 2018 χρησιμοποιεί τα τελευταία στατιστικά στοιχεία που παρέχει η βάση δεδομένων της Παγκόσμιας Τράπεζας, δηλαδή στοιχεία για το 2016.

Η τιμή του T-Index υπολογίζεται πολλαπλασιάζοντας τον συνολικό αριθμό χρηστών του διαδικτύου με τις εκτιμώμενες κατά κεφαλήν ετήσιες δαπάνες.

Για να υπολογίσουμε τις κατά κεφαλήν ετήσιες δαπάνες κάθε χρήστη του διαδικτύου, χρησιμοποιήσαμε τον δείκτη HFCE (τελική κατανάλωση νοικοκυριών) από την Παγκόσμια Τράπεζα που εκφράζεται σε δολάρια ΗΠΑ. Ο δείκτης HFCE αντιπροσωπεύει την αγοραία αξία όλων των αγαθών και υπηρεσιών που αγοράζονται από τα νοικοκυριά σε κάθε χώρα. Να σημειωθεί ότι η μέθοδος υπολογισμού που χρησιμοποιήθηκε για τις προηγούμενες εκδόσεις του T-Index πριν από το 2016 βασίστηκε στο ΑΕΠ αντί στον δείκτη HFCE. Αλλάξαμε τη μέθοδο υπολογισμού μας το 2016 για να έχουμε μια πιο ρεαλιστική εικόνα των πραγματικών δυνητικών δαπανών για τους χρήστες του διαδικτύου σε κάθε χώρα. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά για τη μέθοδο υπολογισμού μας.

Κάθε χώρα ταξινομήθηκε σύμφωνα με τη γλώσσα που χρησιμοποιείται συνήθως από τον τοπικό πληθυσμό για περιήγηση και αγορά αγαθών στο διαδίκτυο. Για λόγους στατιστικής σημασίας, η συνύπαρξη πολλαπλών γλωσσών στην ίδια χώρα λήφθηκε υπόψη μόνο όταν η τιμή του δείκτη T-Index της χώρας υπερέβαινε το 0,1%. Στην τελευταία περίπτωση, εξετάστηκαν μόνο οι γλώσσες που χρησιμοποιούνταν καθημερινά σε ποσοστό άνω του 15% του πληθυσμού, εκτός από τις περιπτώσεις όπου οι εν λόγω μειονοτικές γλώσσες (που χρησιμοποιούνται στο διαδίκτυο από λιγότερο από το 15% του πληθυσμού) είναι επίσης επίσημες εθνικές γλώσσες. Για παράδειγμα, η Ελβετία, με δείκτη T-Index 0,90%, αξιολογήθηκε σε τρεις διαφορετικές γλωσσικές αγορές: Γερμανικά, Γαλλικά και Ιταλικά. Και οι τρεις αυτές γλώσσες χρησιμοποιούνται καθημερινά από τους κατοίκους της Ελβετίας για περιήγηση και αγορά αγαθών στον Ιστό. Ενώ τα Γαλλικά και τα Γερμανικά χρησιμοποιούνται από το 15% του πληθυσμού, τα Ιταλικά χρησιμοποιούνται μόνο από το 7% των χρηστών του διαδικτύου της χώρας. Ωστόσο, η ιταλική γλώσσα είναι μια διεθνώς αναγνωρισμένη επίσημη γλώσσα της Ελβετίας, συνεπώς πρέπει να αξιολογηθεί από τον δείκτη T-Index.

Η μελέτη T-Index περιλαμβάνει μόνο τις γλώσσες που χρησιμοποιούνται για περιήγηση στον διαδίκτυο. Ορισμένες γλώσσες επί του παρόντος δεν εκπροσωπούνται ιδιαιτέρως στο διαδίκτυο, ενώ μερικές δεν χρησιμοποιούνται καθόλου. Σε πολλές χώρες, η γλώσσα που ομιλείται σε καθημερινή βάση από την πλειοψηφία του πληθυσμού δεν χρησιμοποιείται στο διαδίκτυο, όπως το παράδειγμα της γλώσσας Kinyarwanda στη Ρουάντα. Αυτό οφείλεται συχνά στο χαμηλό ποσοστό διείσδυσης στο διαδίκτυο, το οποίο εμποδίζει τους κατοίκους της περιοχής να έχουν πρόσβαση στο ιστό για να δημιουργήσουν περιεχόμενο στη μητρική τους γλώσσα. Στη Ρουάντα, το 18% του συνολικού πληθυσμού που έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο κάνει περιήγηση στα Αγγλικά, δεδομένου ότι οι κάτοικοι δεν έχουν δημιουργήσει περιεχόμενο στην εθνική τους γλώσσα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το T-Index περιλαμβάνει τη Ρουάντα στην αγορά ομιλητών αγγλικής γλώσσας.

Οι γλώσσες με διεθνείς παραλλαγές τοποθετούνται στην ίδια ομάδα. Για παράδειγμα, τα Αγγλικά Ηνωμένου Βασιλείου και τα Αγγλικά Ηνωμένων Πολιτειών έχουν ταξινομηθεί ως "Αγγλικά".

Τα εξαρτημένα εδάφη (π.χ. Πουέρτο Ρίκο) έχουν αξιολογηθεί σύμφωνα με το αντίστοιχο κυβερνητικό τους καθεστώς, υπό την προϋπόθεση ότι μοιράζονται την ίδια γλώσσα. Εάν δεν μοιράζονται την ίδια γλώσσα, όπως συμβαίνει με το Πουέρτο Ρίκο και τις Ηνωμένες Πολιτείες, περιλαμβάνονται ως ξεχωριστές καταχωρίσεις με βάση την αγορά γλωσσών στην οποία ανήκουν.

Η μελέτη T-Index δεν καλύπτει όλες τις χώρες. Οι χώρες που περιλαμβάνονται στη μελέτη είναι εκείνες για τις οποίες ήταν δυνατό να βρεθούν στοιχεία για τον αριθμό των χρηστών του διαδικτύου. Χωρίς αυτά τα δεδομένα, η αξιολόγηση θα ήταν αδύνατη.

Μέθοδος υπολογισμού

Αρχικά, συγκεντρώσαμε πληροφορίες σχετικά με τον συνολικό αριθμό χρηστών του διαδικτύου, τον δείκτη HFCE και τον συνολικό πληθυσμό, βάση των οποίων προσδιορίσαμε τόσο το ποσοστό διείσδυσης στο διαδίκτυο * όσο και το κατά κεφαλήν HFCE για κάθε χώρα. Στη συνέχεια, αναλύσαμε το ποσοστό διείσδυσης στο διαδίκτυο και τη διανομή του εισοδήματος σε κάθε χώρα για να καθορίσουμε το ποσοστό του HFCE που θεωρητικά δαπανήθηκε από χρήστες του διαδικτύου. Τέλος, προκειμένου να καθορίσουμε το "κατά κεφαλήν HFCE των χρηστών του διαδικτύου", δηλαδή μια εκτίμηση των ετήσιων δαπανών τους, πραγματοποιήσαμε τον ακόλουθο υπολογισμό: (συνολικός πληθυσμός της χώρας x το κατά κεφαλήν HFCE της χώρας x το ποσοστό HFCE που θεωρητικά δαπανήθηκε από τους χρήστες του διαδικτύου)/αριθμό χρηστών του διαδικτύου.

Για χώρες στις οποίες δεν υπήρχαν διαθέσιμα στοιχεία διανομής εισοδήματος, υπολογίσαμε τη μέση κατανομή εισοδήματος για όλες τις χώρες και χρησιμοποιήσαμε αυτήν την εκτίμηση.

Προκειμένου να προσδιοριστεί το ποσοστό του HFCE που θεωρητικά δαπανήθηκε από τους χρήστες του διαδικτύου, υποθέσαμε ότι οι χρήστες του διαδικτύου σε κάθε χώρα ανήκουν στο πλουσιότερο τμήμα του πληθυσμού της χώρας. Υιοθετήσαμε αυτή την παραδοχή έχοντας κατά νου ότι απαιτείται ένα ορισμένο επίπεδο εισοδήματος στις περισσότερες χώρες για την αγορά συνδρομής στο διαδίκτυο και τη συμμετοχή σε δραστηριότητες ηλεκτρονικού εμπορίου.

*Το ποσοστό διείσδυσης στο διαδίκτυο αφορά το ποσοστό των χρηστών του διαδικτύου σε μια δεδομένη χώρα.

Παράδειγμα

Στην Ιαπωνία, ο αριθμός των χρηστών του διαδικτύου είναι 118.333.485 σε συνολικό πληθυσμό 126.994.551 κατοίκων. Συνεπώς, το ποσοστό διείσδυσης στο διαδίκτυο είναι 93,18%. Το 2016, το κατά κεφαλήν HFCE της Ιαπωνίας ήταν 21.703 δολάρια. Χρησιμοποιώντας την κατανομή εισοδήματος της χώρας σε πεμπτημόρια, υπολογίσαμε ότι το 93,18% των πλουσιότερων στην Ιαπωνία πραγματοποίησε το 96,7% των συνολικών δαπανών των ιαπωνικών νοικοκυριών. Για να υπολογίσουμε το "κατά κεφαλήν HFCE χρηστών του διαδικτύου", κάναμε έναν απλό υπολογισμό:

(συνολικός πληθυσμός x HFCE κατά κεφαλή x % των δαπανών που πραγματοποιούν οι χρήστες του διαδικτύου)/αριθμός χρηστών του διαδικτύου

Ισχύει για την Ιαπωνία: (126.994.551 x 21.703 x 96,7%) / 118.333.485
Ο εκτιμώμενος κατά κεφαλήν δείκτης HFCE των χρηστών του διαδικτύου στην Ιαπωνία είναι, συνεπώς, 22.522 USD.

Για τον υπολογισμό της τιμής T-Index, πολλαπλασιάσαμε τον αριθμό των χρηστών του διαδικτύου επί το κατά κεφαλήν HFCE των χρηστών του διαδικτύου. Για την Ιαπωνία: 118.333.485 x 22.522 USD. Τέλος, για τον υπολογισμό του ποσοστού για κάθε χώρα, διαιρέσαμε την τιμή του δείκτη T-Index κάθε χώρας με το άθροισμα των τιμών T-Index όλων των χωρών. Έτσι εξηγείται πώς υπολογίσαμε τον δείκτη T-Index 7,08% για την Ιαπωνία.

Πηγές

Ο αριθμός των χρηστών του διαδικτύου σε κάθε χώρα προέρχεται από την έκθεση της Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνιών (ITU) με τίτλο "Ποσοστό ατόμων που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο". Ο ITU είναι ο οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών που ειδικεύεται στις τεχνολογίες πληροφοριών και επικοινωνιών. Τα στατιστικά στοιχεία ήταν εκτιμήσεις για το 2016. Για να αλλάξουμε τα ποσοστά σε πραγματικούς αριθμούς, συνδυάσαμε τα στοιχεία αυτής της έκθεσης με εκείνα από την έκθεση συνολικού πληθυσμού που κατάρτισε η Παγκόσμια Τράπεζα.

Τα δεδομένα για τον δείκτη HFCE (τελική κατανάλωση νοικοκυριών) λαμβάνονται από την Παγκόσμια Τράπεζα. Τα δεδομένα έχουν ενημερωθεί το 2016 και εκφράζονται σε δολάρια ΗΠΑ. Σημειώστε ότι οι διακυμάνσεις των συναλλαγματικών ισοτιμιών (εθνικά νομίσματα έναντι δολαρίων ΗΠΑ) επηρεάζουν τις τιμές HFCE που εκφράζονται σε δολάρια ΗΠΑ και, κατά συνέπεια, τις τρέχουσες και τις εκτιμώμενες τιμές του δείκτη T-Index. Επιλέξαμε να χρησιμοποιήσουμε τις τιμές HFCE σε δολάρια ΗΠΑ αντί των τιμών του HFCE που εκφράζονται σε διεθνή δολάρια, χρησιμοποιώντας ποσοστά ισοτιμίας αγοραστικής δύναμης (PPP), επειδή η μελέτη μας επικεντρώνεται στις παγκόσμιες ευκαιρίες ηλεκτρονικού εμπορίου και αυτές αξιολογούνται εν μέρει με βάση τις διακυμάνσεις της συναλλαγματικής ισοτιμίας μεταξύ των χωρών. Για χώρες ή εδάφη των οποίων το HFCE δεν αναφέρεται στην προαναφερθείσα έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας, τα στοιχεία υπολογίστηκαν από την υπηρεσία μας. Τα στοιχεία του HFCE των εξής 39 χωρών υπολογίστηκαν από την υπηρεσία μας: Ανδόρα, Μπαχρέιν, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Πράσινο Ακρωτήριο, Κομόρες, Τζιμπουτί, Ερυθραία, Νήσοι Φερόε, Γροιλανδία, Ιράν, Ιράκ, Καζακστάν, Κιριμπάτι, Λεσόθο, Λιβύη, Λιχτενστάιν, Μαλδίβες, Νήσοι Μάρσαϊλ, Μαυριτανία, Μικρονησία, Μονακό, Μιανμάρ, Νέα Ζηλανδία, Παναμάς, Παπούα Νέα Γουινέα, Πουέρτο Ρίκο, Ρουάντα, Σαμόα, Σαν Μαρίνο, Σάο Τομέ και Πρίνσιπε, Νησιά Σολομώντα, Σουαζιλάνδη, Συρία, Ανατολικό Τιμόρ, Τόνγκα, Τουρκμενιστάν, Τουβαλού, Βανουάτου και Βενεζουέλα.

Για να εκτιμήσουμε εάν η πρόσβαση στο διαδίκτυο είναι περιορισμένη σε μια δεδομένη χώρα, εξετάσαμε την κατάταξη που μας παρέχει ο διεθνής μη κυβερνητικός οργανισμός Δημοσιογράφοι χωρίς Σύνορα, η οποία είναι διαθέσιμη στην επίσημη ιστοσελίδα του οργανισμού.

Η κατανομή του εισοδήματος ανά πεμπτημόρια υπολογίζεται με βάση τα στατιστικά στοιχεία της Ερευνητικής Ομάδας Ανάπτυξης της Παγκόσμιας Τράπεζας. Τα στοιχεία αναφέρονται σε διάφορα έτη (τα στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας κυμαίνονται από το 1992 έως το 2014).

Χάρτες δείκτη T-Index

T-index 2018

Ο Τ-Index είναι μια ποσοστιαία τιμή που υπολογίζει το μερίδιο αγοράς κάθε χώρας σε σχέση με το παγκόσμιο ηλεκτρονικό εμπόριο. Όσο υψηλότερος είναι ο δείκτης T-Index, τόσο υψηλότερες είναι οι δυνατότητες ηλεκτρονικής πώλησης αγαθών σε μια δεδομένη χώρα.


Πρόγνωση T-Index 2021


Ελευθερία στο διαδίκτυο-Χάρτης χωρών

Σε ορισμένες χώρες, η μετάφραση του περιεχομένου του ιστότοπού σας μπορεί να μην επαρκεί για να μετατρέψει τους τοπικούς χρήστες του διαδικτύου σε πιθανούς πελάτες. Ο παρακάτω χάρτης δείχνει τις χώρες που επιβάλλουν περιορισμούς στην πρόσβαση των χρηστών στο διαδίκτυο.


Πηγή: Δημοσιογράφοι χωρίς Σύνορα


Πίνακας T-Index 2018

Ταξινόμηση ανά χώρα Ταξινόμηση ανά γλώσσα Ταξινόμηση ανά περιφέρεια
<
Τάση* Χώρες T-index
2018
Πρόγνωση
2021
Χρήστες του διαδικτύου Ποσοστό διείσδυσης στο
διαδίκτυο
Δαπάνες κατά κεφαλή
(χρήστες του διαδικτύου)**
(!) Περιορισμένη πρόσβαση στο διαδίκτυο
* Τα βέλη και η παύλα δείχνουν την προβλεπόμενη απόδοση της χώρας στην κατάταξη του 2021
** Εκτιμώμενη ετήσια δαπάνη κάθε χρήστη του διαδικτύου
*** Το Ηνωμένο Βασίλειο αποτελείται από τέσσερις χώρες: Αγγλία, Σκωτία, Ουαλία και Βόρεια Ιρλανδία

Λήψη δεδομένων 2013-2017
1 Ηνωμένες Πολιτείες 31, 4% 22,1% 246.370.641 76,1% 48.351 $
Αγγλικά 31,9% 22,1% 246.370.641 76,1% 48.351 $
2 Κίνα (!) 9,3% 13,7% 733.449.780 53,2% 4.814 $
Απλοποιημένα Κινεζικά(!) 9,3% 13,7% 733.449.780 53,2% 4.814 $
3 Ιαπωνία 6,6% 5,3% 115.605.881 91,1% 20.740 $
Ιαπωνικά 7,0% 5,3% 118.333.485 93,1% 22.709,05 $
4 Γερμανία 4,6% 3,3% 73.825.582 89,6% 24.003 $
Γερμανικά 4,6% 3,3% 73.825.582 89,6% 24.003 $
5 Ηνωμένο Βασίλειο*** 4,5% 2,9% 562.171.477 94,7% 27.519 $
Αγγλικά 4,5% 2,9% 562.171.477 94,7% 27.519 $
Η τοπική προσαρμογή του ιστότοπού σας σε αυτές τις 4 αγορές σάς δίνει πρόσβαση στο 50% του παγκόσμιου δυναμικού διαδικτυακών πωλήσεων.
6 Γαλλία 3,3% 3,3% 57.245.333 85,6% 22.099 $
Γαλλικά 3,3% 3,3% 57.245.333 85,6% 22.099 $
7 Βραζιλία 2,6% 4,6% 126.398.299 60,0% 8.070 $
Πορτογαλικά 2,6% 4,6% 126.398.299 60,0% 8.070 $
8 Ιταλία 2,4% 2,3% 37.176.782 61,3% 25.036 $
Ιταλικά 2,4% 2,3% 37.176.782 61,3% 25.036 $
9 Καναδάς 2,2% 2,3% 32.580.120 89,8% 26.437 $
Αγγλικά 1,6% 1,7% 23.825.842 89,8% 26.437 $
Γαλλικά 0,63% 0,61% 8.754.278 89,8% 26.437 $
10 Ινδία 1,9% 1,6% 391.292.635 29,5% 1.845 $
Αγγλικά 0, 9% 2,5% 195.646.318 29,5% 1.845 $
Χίντι 0,3% 2,5% 78.258.527 29,5% 1.845 $
Γκουγιαράτι 0,095% 0,083% 19.564.632 29,5% 1.845 $
Κανάντα 0,095% 0,083% 19.564.632 29,5% 1.845 $
Ταμίλ 0,095% 0,083% 19.564.632 29,5% 1.845 $
Τελούγκου 0,095% 0,083% 19.564.632 29,5% 1.845 $
Μπενγκάλι 0,095% 0,083% 19.564.632 29,5% 1.845 $
Μαράτι 0,095% 0,083% 19.564.632 29,5% 1.845 $
11 Αυστραλία 1,7% 2,4% 21.363.618 88,24% 31.612 $
Αγγλικά 1,7% 2,4% 21.363.618 88,24% 31.612 $
12 Ισπανία 1,7% 1,3% 37.447.560 80,5% 17.979 $
Ισπανικά 1,4% 1,1% 30.452.356 80,5% 17.979 $
Καταλανικά 0,33% 0,25% 6.995.204 80,5% 17.979 $
13 Νότια Κορέα 1,7% 1,3% 47.576.514 92,8% 14.130 $
Κορεατικά 1,7% 1,3% 47.576.514 92,8% 14.130 $
14 Ρωσία 1,6% 3,4% 105.499.857 73,0% 5.804 $
Ρωσικά 1,6% 3,4% 105.499.857 73,0% 5.804 $
15 Μεξικό 1,6% 2,0% 75.937.568 59,5% 7.971 $
Ισπανικά 1,6% 2,0% 75.937.568 59,5% 7.971 $
16 Τουρκία 1,1% 1,5% 46.395.501 58,3% 9.180 $
Τουρκικά 1,1% 1,5% 46.395.501 58,3% 9.180 $
17 Ελβετία 0,90% 0,93% 7.463.156 89,1% 45.991 $
Γερμανικά 0,20% 0,20% 5.247.345 89,1% 45.991 $
Γαλλικά 0,63% 0,63% 1.680.703 87,5% 47.399 $
Ιταλικά 0,064% 0,064% 535.108 87,5% 47.399 $
18 Αργεντινή 0,88% 1,4% 31.118.521 70,9% 10.676 $
Ισπανικά 0,88% 1,4% 31.118.521 70,9% 10.676 $
Η τοπική προσαρμογή του ιστότοπού σας σε αυτές τις 17 αγορές σας δίνει πρόσβαση στο 80% του παγκόσμιου δυναμικού διαδικτυακών πωλήσεων.
19 Ολλανδία 0,87% 0,51% 15.397.107 90,4% 21.369 $
Ολλανδικά 0,87% 0,51% 15.397.107 90,4% 21.369 $
20 Βενεζουέλα 0,80% 0,84% 18.940.907 60,0% 16.039,39 $
Ισπανικά 0,80% 0,84% 18.940.907 60,0% 16.039,39 $
21 Ινδονησία 0,75% 0,94% 66.244.991 25,3% 4.305 $
Ινδονησιακά 0,75% 0,94% 66.244.991 25,3% 4.305 $
22 Σαουδική Αραβία (!) 0,66% 0,87% 23.803.319 73,7% 10.451.44 $
Αραβικά (!) 0,66% 0,87% 23.803.319 73,7% 10.451.44 $
23 Πολωνία 0,64% 0,74% 27.832.074 73,3% 8.703 $
Πολωνικά 0,64% 0,74% 27.832.074 73,3% 8.703 $
24 Βέλγιο 0,59% 0,58% 9.803.946 86,5% 23.015 $
Ολλανδικά 0,23% 0,58% 5.882.368 86,5% 23.015 $
Γαλλικά 0,35% 0,58% 3.921.579 86,5% 23.015 $
25 Σουηδία 0,57% 0,51% 8.896.046 89,6% 24.445 $
Σουηδικά 0,57% 0,51% 8.896.046 89,6% 24.445 $
26 Χονγκ Κονγκ 0,54% 0,51% 6.418.058 87,4% 31.764 $
Παραδοσιακά Κινεζικά 0,54% 0,51% 6.418.058 87,4% 31.764 $
27 Αυστρία 0,51% 0,44% 7.366.758 84,3% 26.254 $
Γερμανικά 0,51% 0,44% 7.366.758 84,3% 26.254 $
28 Αίγυπτος (!) 0,50% 0,61% 39.471.581 41,2% 4.781 $
Αραβικά (!) 0,50% 0,61% 39.471.581 41,2% 4.781 $
29 Φιλιππίνες 0,48% 0,70% 57.342.723 55,50% 3.188 $
Αγγλικά 0,048% 0,70% 51.608.451 55,50% 3.188 $
Φιλιππίνες/Ταγκαλόγκ 0,43% 0,70% 5.734.272 55,50% 3.188 $
30 Νιγηρία 0,48% 1,3% 47.743.541 25,6% 3.809 $
Αγγλικά 0,48% 1,3% 47.743.541 25,6% 3.809 $
31 Νoρβηγία 0,44% 0,44% 5.093.187 97,3% 32.747 $
Νορβηγικά 0,44% 0,44% 5.093.187 97,3% 32.747 $
32 Ισραήλ 0,44% 0,56% 6.806.889 79,6% 24.485 $
Εβραϊκά 0,44% 0,56% 6.806.889 79,6% 24.485 $
Η τοπική προσαρμογή του ιστότοπού σας σε αυτές τις 34 αγορές σας δίνει πρόσβαση στο 90% του παγκόσμιου δυναμικού διαδικτυακών πωλήσεων.
33 Ιράν (!) 0,42% 0,66% 42.731.675 53,23% 3.721 $
Φαρσί (!) 0,42% 0,66% 42.731.675 53,2% 3.721 $
34 Δημοκρατία της Νότιας Αφρικής 0,42% 0,84% 30.248.355 54,0% 5.255 $
Αγγλικά 0,25% 0,84% 18.149.013 54,0% 5.255 $
Αφρικάανς 0,13% 0,84% 9.528.232 54,0% 5.255 $
Ζουλού 0,02% 0,84% 31.512.418 54,0% 5.255 $
Κόζα 0,01% 0,84% 1.058.692 54,0% 5.255 $
35 Κολομβία 0,41% 0,77% 26.962.244 58,1% 5.548 $
Ισπανικά 0,41% 0,77% 26.962.244 58,1% 5.548 $
36 Μαλαισία 0,41% 0,53% 24.572.446 71,1% 6.283 $
Μαλαϊκά 0,12% 0,53% 17.200.712 71,1% 6.283 $
Αγγλικά 0,28% 0,53% 7.371.734 71,1% 6.283 $
37 Ταϊλάνδη 0,40% 0,47% 32.710.169 47,5% 4.593 $
Ταϊλανδικά 0,40% 0,47% 32.710.169 47,5% 4.593 $
38 Δανία 0,38% 0,26% 5.554.451 96,9% 25.868 $
Δανικά 0,38% 0,26% 5.554.451 96,9% 25.868 $
39 Χιλή 0,37% 0,53% 11.822.229 66,01% 11.967 $
Ισπανικά 0,37% 0,53% 11.822.229 66,01% 11.967 $
40 Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα 0,33% 0,49% 8.398.268 90,6% 14.913 $
Αραβικά 0,33% 0,49% 8.398.268 90,6% 14.913 $
41 Φινλανδία 0,33% 0,29% 4.819.381 87,7% 25.743 $
Φινλανδικά 0,33% 0,29% 4.819.381 87,7% 25.743 $
42 Ελλάδα 0,31% 0,29% 7.445.118 69,09% 15.931 $
Ελληνικά 0,31% 0,29% 7.445.118 69,09% 15.931 $
43 Πορτογαλία 0,31% 0,26% 7.271.183 70,4% 16.194 $
Πορτογαλικά 0,31% 0,26% 7.271.183 70,4% 16.194 $
44 Σιγκαπούρη 0,28% 0,34% 4.541.899 81,0% 23.034 $
Αγγλικά 0,082% 0,34% 3.179.329 81,0% 23.034 $
Απλοποιημένα Κινεζικά 0,19% 0,34% 1.362.570 81,0% 23.034 $
45 Νέα Ζηλανδία 0,27% 0,26% 4.152.074 88,47% 25.114 $
Αγγλικά 0,27% 0,26% 4.152.074 88,47% 25.114 $
46 Βιετνάμ (!) 0,27% 0,38% 43.974.618 46,5% 2.294 $
Βιετναμέζικα (!) 0,27% 0,38% 43.974.618 46,5% 2.294 $
47 Ιρλανδία 0,25% 0,18% 4.042.510 85,01% 23.413,25 $
Αγγλικά 0,24% 0,18% 3.961.660 85,01% 23.413,25 $
Ιρλανδικά (γαελική γλώσσα) 0,0049% 0,0035% 80.850 85,01% 23.413,25 $
48 Περού 0,25% 0,35% 14.444.387 45,46% 6.471 $
Ισπανικά 0,25% 0,35% 14.444.387 45,46% 6.471 $
49 Ρουμανία 0,24% 0,27% 11.722.888 59,5% 7.728 $
Ρουμανικά 0,24% 0,27% 11.722.888 59,5% 7.728 $
50 Τσεχική Δημοκρατία 0,21% 0,26% 8.081.131 76,48% 9.977 $
Τσεχικά 0,21% 0,26% 8.081.131 76,48% 9.977 $
51 Πακιστάν 0,18% 0,23% 29.965.859 15,51% 2.324 $
Αγγλικά 0,16% 0,23% 26.969.273 15,51% 2.324 $
Ούρντου 0,018% 0,23% 2.996.586 15,51% 2.324 $
52 Καζακστάν 0,17% 0,40% 13.272.586 74,5% 4.867 $
Ρωσικά 0,11% 0,40% 9.290.810 74,5% 4.867 $
Καζακστανικά 0,05% 0,40% 3.981.776 74,5% 4.867 $
53 Μπαγκλαντές 0,15% 0,13% 29.738.660 18,2% 1.948 $
Μπενγκάλι 0,15% 0,13% 29.738.660 18,2% 1.948 $
54 Ουγγαρία 0,15% 0,12% 7.778.595 79,2% 7.400 $
Ουγγρικά 0,15% 0,12% 7.778.595 79,2% 7.400 $
55 Πουέρτο Ρίκο 0,15% 0,19% 2.736.117 80,3% 20.928 $
Ισπανικά 0,15% 0,19% 2.736.117 80,3% 20.928 $
56 Ιράκ 0,14% 0,17% 7.898.106 21,2% 6.702 $
Αραβικά 0,14% 0,17% 7.898.106 21,2% 6.702 $
57 Μαρόκο 0,13% 0,19% 20.555.783 58,2% 2.409 $
Γαλλικά 0,06% 0,19% 10.277.892 58,2% 2.409 $
Αραβικά 0,06% 0,19% 10.277.892 58,2% 2.409 $
58 Εκουαδόρ 0,13% 0,20% 8.857.768 54,06% 5.449 $
Ισπανικά 0,13% 0,20% 8.857.768 54,06% 5.449 $
59 Αλγερία 0,13% 0,14% 8.720.150 42,9% 2.722 $
Γαλλικά 0,06% 0,14% 8.720.150 42,9% 2.722 $
Αραβικά 0,06% 0,14% 8.720.150 42,9% 2.722 $
60 Κουβέιτ 0,12% 0,14% 3.176.010 78,37% 14.641 $
Αραβικά 0,12% 0,14% 3.176.010 78,37% 14.641 $
61 Σλοβακία 0,12% 0,12% 4.370.706 80,4% 10.260 $
Σλοβακικά 0,12% 0,12% 4.370.706 80,4% 10.260 $
62 Δομινικανή Δημοκρατία 0,12% 0,15% 6.530.904 61,3% 6.721 $
Ισπανικά 0,12% 0,15% 6.530.904 61,3% 6.721 $
63 Ουκρανία 0,11% 0,28% 23.618.438 52,4% 1.738 $
Ρωσικά 0,06% 0,28% 14.171.063 52,4% 1.738 $
Ουκρανικά 0,04% 0,28% 9.447.375 52,4% 1.738 $
64 Γουατεμάλα 0,11% 0,12% 5.722.610 34,5% 7.002 $
Ισπανικά 0,11% 0,12% 5.722.610 34,5% 7.002 $
65 Κατάρ 0,10% 0,13% 2.423.068 94,2% 15.913 $
Αραβικά 0,10% 0,13% 2.423.068 94,2% 15.913 $
66 Λίβανος 0,10% 0,14% 4.571.675 76,1% 8.209 $
Αραβικά 0,10% 0,14% 4.571.675 76,1% 8.209 $
67 Σουδάν (!) 0,10% 0,14% 11.082.072 28,0% 3.320 $
Αραβικά (!) 0,10% 0,14% 11.082.072 28,0% 3.320 $
68 Κένυα 0,09% 0,17% 12.600.007 26,0% 2.670 $
Αγγλικά 0,09% 0,17% 12.600.007 26,0% 2.670 $
69 Κόστα Ρίκα 0,09% 0,10% 3.207.258 66,03% 10.234 $
Ισπανικά 0,09% 0,10% 3.207.258 66,03% 10.234 $
70 Σρι Λάνκα 0,08% 0,15% 6.795.562 32,05% 4.558 $
Σρι Λάνκα 0,08% 0,15% 6.795.562 32,05% 4.558 $
71 Κούβα (!) 0,08% 0,10% 4.449.238 37,3% 6.909 $
Ισπανικά (!) 0,08% 0,10% 4.449.238 37,3% 6.909 $
72 Ουρουγουάη 0,08% 0,13% 2.286.820 66,4% 13.405 $
Ισπανικά 0,08% 0,13% 2.286.820 66,4% 13.405 $
73 Βουλγαρία 0,07% 0,088% 4.264.576 59,8% 6.194 $
Βουλγαρικά 0,07% 0,088% 4.264.576 59,8% 6.194 $
74 Ουζμπεκιστάν (!) 0,07% 0,086% 14.901.632 46,7% 1.764 $
Ουζμπεκιστάν (!) 0,07% 0,086% 14.901.632 46,7% 1.764 $
75 Κροατία 0,07% 0,070% 3.034.752 72,7% 8.580 $
Κροατικά 0,07% 0,070% 3.034.752 72,7% 8.580 $
76 Ιορδανία 0,07% 0,084% 5.890.965 62,3% 4.343 $
Αραβικά 0,07% 0,084% 5.890.965 62,3% 4.343 $
77 Λιθουανία 0,07% 0,071% 2.133.390 74,3% 11.610 $
Λιθουανικά 0,07% 0,071% 2.133.390 74,3% 11.610 $
78 Παναμάς 0,06% 0,091% 2.178.424 54,0% 11.265 $
Ισπανικά 0,06% 0,091% 2.178.424 54,0% 11.265 $
79 Ανγκολέζικα 0,06% 0,11% 3.745.750 13,0% 6.269 $
Πορτογαλικά 0,06% 0,11% 3.745.750 13,0% 6.269 $
80 Γκάνα 0,06% 0,051% 9.779.273 34,6% 2.359 $
Αγγλικά 0,06% 0,051% 9.779.273 34,6% 2.359 $
81 Σερβία 0,06% 0,074% 4.733.311 67,06% 4.848 $
Σερβικά 0,06% 0,074% 4.733.311 67,06% 4.848 $
82 Συρία (!) 0,06% 0,11% 5.873.785 31,8% 3.867 $
Αραβικά (!) 0,06% 0,11% 5.873.785 31,8% 3.867 $
83 Λευκορωσία 0,06% 0,10% 6.553.845 71,1% 3.252 $
Ρωσικά 0,056% 0,10% 6.553.845 71,1% 3.252 $
Λευκορωσικά 0,0017% 0,10% 202.696 71,1% 3.252 $
84 Τυνησία 0,06% 0,092% 5.656.011 49,6% 3.879 $
Γαλλικά 0,02% 0,092% 2.828.006 49,6% 3.879 $
Αραβικά 0,02% 0,092% 2.828.006 49,6% 3.879 $
85 Σλοβενία 0,05% 0,051% 1.559.107 75,5% 13.363 $
Σλοβενικά 0,05% 0,051% 1.559.107 75,5% 13.363 $
86 Αζερμπαϊτζάν (!) 0,05% 0,12% 7.630.609 78,2% 2.594 $
Αζερικά (!) 0,05% 0,12% 7.630.609 78,2% 2.594 $
87 Ομάν 0,05% 0,097% 3.094.236 69,9% 6.291 $
Αραβικά 0,05% 0,097% 3.094.236 69,9% 6.291 $
88 Λουξεμβούργο 0,05% 0,041% 571.189 98,1% 30.852 $
Γερμανικά 0,05% 0,041% 571.189 98,1% 30.852 $
89 Βολιβία 0,05% 0,071% 4.322.489 39,7% 3.985 $
Ισπανικά 0,05% 0,071% 4.322.489 39,7% 3.985 $
90 Βιρμανία 0,04% 0,042% 13.258.325 25,08% 1.256 $
Βιρμανικά 0,04% 0,042% 13.258.325 25,08% 1.256 $
91 Λεττονία 0,04% 0,041% 1.564.494 79,8% 10.134 $
Λετονικά 0,04% 0,041% 1.564.494 79,8% 10.134 $
92 Αιθιοπία 0,04% 0,022% 15.739.371 15,3% 985 $
Αμχαρική γλώσσα 0,04% 0,022% 15.739.371 15,3% 985 $
93 Παραγουάη 0,04% 0,068% 3.453.446 51,3% 4.460 $
Ισπανικά 0,04% 0,068% 3.453.446 51,3% 4.460 $
94 Τρινιντάντ και Τομπάγκο 0,04% 0,057% 1.000.517 73,3% 14.657 $
Αγγλικά 0,04% 0,057% 1.000.517 73,3% 14.657 $
95 Μπαχρέιν 0,04% 0,057% 1.396.668 98,0% 10.307 $
Αραβικά 0,04% 0,057% 1.396.668 98,0% 10.307 $
96 Ακτή Ελεφαντοστού 0,03% 0,031% 6.286.527 26,5% 2.104 $
Γαλλικά 0,03% 0,031% 6.286.527 26,5% 2.104 $
97 Καμερούν 0,03% 0,032% 5.859.797 25,0% 2.205 $
Γαλλικά 0,03% 0,032% 5.859.797 25,0% 2.205 $
98 Κύπρος 0,03% 0,037% 888.125 75,9% 14.022 $
Ελληνικά 0,03% 0,037% 888.125 75,9% 14.022 $
99 Ελ Σαλβαδόρ 0,03% 0,057% 1.839.969 29,0% 6.395,26 $
Ισπανικά 0,03% 0,057% 1.839.969 29,0% 6.395,26 $
100 Εσθονία 0,03% 0,028% 1.147.895 87,2% 10.238 $
Εσθονικά 0,03% 0,028% 1.147.895 87,2% 10.238 $
101 ΜΑΚΆΟ 0,03% 0,036% 499.773 81,6 % 22.474 $
Παραδοσιακά Κινεζικά 0,03% 0,036% 499.773 81,6 % 22.474 $
102 Ονδούρα 0,03% 0,036% 2.733.860 30,0% 4.028 $
Ισπανικά 0,03% 0,036% 2.733.860 30,0% 4.028 $
103 Βοσνία και Ερζεγοβίνη 0,03% 0,036% 1.925.105 65,1% 5.278 $
Βοσνιακά 0,03% 0,036% 1.925.105 65,1% 5.278 $
104 Υεμένη (!) 0,03% 0,072% 6.780.200 24,5% 1.481 $
Αραβικά (!) 0,03% 0,072% 6.780.200 24,5% 1.481 $
105 Δυτική Ζώνη και Γάζα 0,03% 0,036% 2.753.697 57,4% 3.615 $
Αραβικά 0,03% 0,036% 2.753.697 57,4% 3.615 $
106 Ισλανδία 0,03% 0,000001% 329.535 98,2% 30.186 $
Ισλανδικά 0,03% 0,000001% 329.535 98,2% 30.186 $
107 Τουρκμενιστάν (!) 0,03% 0,033% 1.018.692 17,9% 9.505 $
Τουρκμενιστάν (!) 0,03% 0,033% 1.018.692 17,9% 9.505 $
108 Ουγκάντα 0,02% 0,041% 9.077.567 21,88 1.026 $
Αγγλικά 0,02% 0,041% 9.077.567 21,88 1.026 $
109 Λιβύη (!) 0,02% 0,036% 1.275.642 20,2% 6.981 $
Αραβικά (!) 0,02% 0,036% 1.275.642 20,2% 6.981 $
110 Τανζανία 0,02% 0,015% 7.224.386 13,0% 1.213 $
Σουαχίλι 0,02% 0,015% 7.224.386 13,0% 1.213 $
111 Τζαμάικα 0,02% 0,028% 1.296.610 45,0% 6.420 $
Αγγλικά 0,02% 0,028% 1.296.610 45,0% 6.420 $
112 Καμπότζη 0,014% 0,014% 5.107.008 32,4% 1.602 $
Χμερ 0,014% 0,014% 5.107.008 32,4% 1.602 $
113 Αλβανία 0,02% 0,034% 1.908.581 66,3% 4.115 $
Αλβανικά 0,02% 0,034% 1.908.581 66,3% 4.115 $
114 Γεωργία 0,02% 0,038% 2.157.566 58,01% 3.547 $
Γεωργιανά 0,02% 0,038% 2.157.566 58,01% 3.547 $
115 Νεπάλ 0,02% 0,025% 5.706.708 19,6% 1.280 $
Νεπαλική γλώσσα 0,02% 0,025% 5.706.708 19,6% 1.280 $
116 Μπαχάμες 0,015% 0,016% 312.986 80,0% 22.770 $
Αγγλικά 0,015% 0,016% 312.986 80,0% 22.770 $
117 Ζάμπια 0,02% 0,037% 4.232.464 25,5% 1.679 $
Αγγλικά 0,02% 0,037% 4.232.464 25,5% 1.679 $
118 Αρμενία 0,02% 0,031% 1.959.627 67,0% 3.466 $
Αρμενικά 0,02% 0,031% 1.959.627 67,0% 3.466 $
119 Ζιμπάμπουε 0,02% 0,023% 3.733.964 23,1% 1.813 $
Αγγλικά 0,02% 0,023% 3.733.964 23,1% 1.813 $
120 Μαυρίκιος 0,017% 0,024% 659.407 52,1% 10.192 $
Αγγλικά 0,017% 0,024% 659.407 52,1% 10.192 $
121 Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας 0,02% 0,020% 1.501.798 72,1% 4.289 $
Σλαβομακεδονικά 0,02% 0,020% 1.501.798 72,1% 4.289 $
122 Nαμίμπια 0,014% 0,020% 769.455 31,03% 8.263 $
Αγγλικά 0,014% 0,020% 769.455 31,03% 8.263 $
123 Μποτσουάνα 0,02% 0,019% 885.702 39,3% 6.838 $
Αγγλικά 0,02% 0,019% 885.702 39,3% 6.838 $
124 Σενεγάλη 0,02% 0,018% 3.954.620 25,6% 1.461 $
Γαλλικά 0,02% 0,018% 3.954.620 25,6% 1.461 $
125 Νικαράγουα 0,01% 0,020% 1.511.037 24,5% 3.555 $
Ισπανικά 0,01% 0,020% 1.511.037 24,5% 3.555 $
126 Λάος (!) 0,01% 0,013% 1.478.052 21,8% 3.358 $
Λάος (!) 0,01% 0,013% 1.478.052 21,8% 3.358 $
127 Μολδαβία 0,01% 0,019% 2.521.887 71,0% 1.950 $
Ρουμανικά 0,01% 0,019% 2.521.887 71,0% 1.950 $
128 Μάλτα 0,01% 0,013% 351.945 77,2% 13.902 $
Μαλτέζικα 0,01% 0,013% 351.945 77,2% 13.902 $
129 Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό 0,01% 0,0080% 4.889.515 6,2% 889 $
Γαλλικά 0,01% 0,0080% 4.889.515 6,2% 889 $
130 Γκαμπόν 0,01% 0,0075% 951.287 48,02% 4.500 $
Γαλλικά 0,01% 0,0075% 951.287 48,02% 4.500 $
131 Αφγανιστάν 0,01% 0,012% 3.673.539 10,6% 1.091 $
Φαρσί 0,01% 0,012% 3.673.539 10,6% 1.091 $
132 Ρουάντα 0,01% 0,010% 2.383.502 20,0% 1.569 $
Αγγλικά 0,01% 0,010% 2.383.502 20,0% 1.569 $
133 Μπαρμπάντος 0,01% 0,0063% 226.714 79,5% 15.532 $
Αγγλικά 0,01% 0,0063% 226.714 79,5% 15.532 $
134 Μοζαμβίκη 0,01% 0,0088% 5.050.924 17,5% 696 $
Πορτογαλικά 0,01% 0,0088% 5.050.924 17,5% 696 $
135 Παπούα Νέα Γουινέα 0,0029% 0,0074% 776.159 9,6% 4.246 $
Αγγλικά 0,0029% 0,0074% 776.159 9,6% 4.246 $
136 Κιργιστάν 0,01% 0,012% 2.097.428 34,5% 1.424 $
Ρωσικά 0,01% 0,012% 2.097.428 34,5% 1.424 $
137 Μαυροβούνιο 0,01% 0,0097% 434.865 69,8% 6.587 $
Σερβικά 0,01% 0,0097% 434.865 69,8% 6.587 $
138 Αϊτή 0,01% 0,0084% 1.326.629 12,2% 2.088 $
Γαλλικά 0,01% 0,0084% 1.326.629 12,2% 2.088 $
139 Ισημερινή Γουινέα (!) 0,01% 0,0078% 290.470 23,7% 9.301 $
Ισπανικά (!) 0,01% 0,0078% 290.470 23,7% 9.301 $
140 Μαλί 0,01% 0,0055% 1.999.226 11,1% 1.334 $
Γαλλικά 0,01% 0,0055% 1.999.226 11,1% 1.334 $
141 Μογγολία 0,01% 0,014% 674.202 22,2% 3.764 $
Μογγολικά 0,01% 0,014% 674.202 22,2% 3.764 $
142 Μπρουνέι Νταρουσαλάμ 0,01% 0,0071% 380.876 90,0% 6.124 $
Μαλαϊκά 0,01% 0,0071% 380.876 90,0% 6.124 $
143 Τατζικιστάν 0,01% 0,013% 1.788.044 20,4% 1.236 $
Ρωσικά 0,01% 0,013% 1.788.044 20,4% 1.236 $
144 Νήσοι Φίτζι 0,01% 0,0086% 418.013 46,5% 5.122 $
Αγγλικά 0,01% 0,0086% 418.013 46,5% 5.122 $
145 Μαλδίβες 0,01% 0,0062% 252.761 59,0% 8.185 $
Μαλδίβες 0,01% 0,0062% 252.761 59,0% 8.185 $
146 Μπουρκίνα Φάσο 0,0045% 0,0066% 2.603.042 13,9% 792 $
Γαλλικά 0,0045% 0,0066% 2.603.042 13,9% 792 $
147 Μονακό 0,01% 0,0036% 36.655 95,2% 53.462 $
Γαλλικά 0,01% 0,0036% 36.655 95,2% 53.462 $
148 Μπενίν 0,01% 0,0038% 1.303.589 11,9% 1.473 $
Γαλλικά 0,01% 0,0038% 1.303.589 11,9% 1.473 $
149 Λίχτενσταϊν 0,0047% 0,0044% 36.947 98,0% 51.181 $
Γερμανικά 0,0047% 0,0044% 36.947 98,0% 51.181 $
150 Σουαζιλάνδη 0,0043% 0,0096% 383.723 28,5% 4.715 $
Αγγλικά 0,0043% 0,0096% 383.723 28,5% 4.715 $
151 Γουινέα 0,0016% 0,0015% 11.214.801 9,8% 1.303,43 $
Γαλλικά 0,0016% 0,0015% 11.214.801 9,8% 1.303,43 $
152 Ανδόρα 0,0036% 0,0025% 75.681 97,9% 19.814 $
Καταλανικά 0,0036% 0,0025% 75.681 97,9% 19.814 $
153 Γουϊάνα 0,0048% 0,0079% 275.760 35,6% 5.226 $
Αγγλικά 0,0048% 0,0079% 275.760 35,6% 5.226 $
154 Νήσοι Φερό 0,0032% 0,0023% 46.715 95,1% 25.375 $
Φεροϊκή γλώσσα 0,0032% 0,0023% 46.715 95,1% 25.375 $
155 Λεσότο 0,0023% 0,0022% 602.965 27,3% 1.934 $
Αγγλικά 0,0023% 0,0022% 602.965 27,3% 1.934 $
156 Τόγκο 0,0017% 0,0022% 860.281 11,3% 1.236 $
Γαλλικά 0,0017% 0,0022% 860.281 11,3% 1.236 $
157 Μπελίζ 0,0026% 0,0026% 163.588 44,5% 6.417 $
Αγγλικά 0,0026% 0,0026% 163.588 44,5% 6.417 $
158 Μαυριτανία 0,0021% 0,0029% 774.183 18,0% 1.273 $
Γαλλικά 0,0021% 0,0029% 774.183 18,0% 1.273 $
159 Κονγκό 0,0033% 0,0047% 416.217 8,1% 2.318 $
Γαλλικά 0,0033% 0,0047% 416.217 8,1% 2.318 $
160 Τσαντ 0,0014% 0,0024% 722.627 5,0% 1.284.39 $
Γαλλικά 0,0014% 0,0024% 722.627 5,0% 1.284.39 $
161 Γροιλανδία 0,0023% 0,00047% 38.487 68,5% 23.898 $
Ινουκτιτούτ, Γροιλανδική γλώσσα 0,0023% 0,00047% 38.487 68,5% 23.898 $
162 Σιέρα Λεόνε 0,00063% 0,00078% 870.532 11,7% 1.040 $
Αγγλικά 0,00063% 0,00078% 870.532 11,7% 1.040 $
163 Mαδαγασκάρη 0,0024% 0,0034% 1.172.533 4,7% 769 $
Γαλλικά 0,0024% 0,0034% 1.172.533 4,7% 769 $
164 Πράσινο Ακρωτήρι 0,0021% 0,0040% 271.507 50,3% 3.160 $
Πορτογαλικά 0,0021% 0,0040% 271.507 50,3% 3.160 $
165 Αγία Λουκία 0,0021% 0,0022% 83.186 46,7% 10.289 $
Αγγλικά 0,0021% 0,0022% 83.186 46,7% 10.289 $
166 Σουρινάμ 0,0033% 0,0084% 253.499 45,4% 3.364 $
Ολλανδικά 0,0033% 0,0084% 253.499 45,4% 3.364 $
167 Αντίγκουα και Μπαρμπούντα 0,0018% 0,0018% 73.703 73,0% 11.016 $
Αγγλικά 0,0018% 0,0018% 73.703 73,0% 11.016 $
168 Μπουτάν 0,0021% 0,0030% 333.226 41,7% 2.324 $
Αγγλικά 0,0021% 0,0030% 333.226 41,7% 2.324 $
169 Γρενάδα 0,0018% 0,0016% 59.947 55,8% 12.242 $
Αγγλικά 0,0018% 0,0016% 59.947 55,8% 12.242 $
170 Σαν Μαρίνο 0,0017% 0,00098% 17.498 52,6% 35.015 $
Ιταλικά 0,0017% 0,00098% 17.498 52,6% 35.015 $
171 Σεϊχέλες 0,0016% 0,0016% 53.502 56,5% 10.984 $
Αγγλικά0,0016% 0,0016% 53.502 56,5% 10.984 $
172 Σαιντ Κιτς και Νέβις 0,0013% 0,0014% 42.113 76,8% 12.195 $
Αγγλικά 0,0013% 0,0014% 42.113 76,8% 12.195 $
173 Λιβερία 0,00087% 0,0012% 337.732 7,3% 1.414 $
Αγγλικά 0,00087% 0,0012% 337.732 7,3% 1.414 $
174 Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες 0,0012% 0,0020% 60.929 55,5% 7.793 $
Αγγλικά 0,0012% 0,0020% 60.929 55,5% 7.793 $
175 Νιγηρία 0,48% 1,3% 47.743.541 25,6% 3.809 $
Γαλλικά 0,00061% 0,00093% 893.073 4,3% 525 $
176 Ανατολικό Τιμόρ 0,00085% 0,00059% 320.339 25,2% 1.460 $
Αγγλικά 0,00085% 0,00059% 320.339 25,2% 1.460 $
177 Γκάμπια 0,0011% 0,0013% 377.123 18,5% 1.092 $
Αγγλικά 0,0011% 0,0013% 377.123 18,5% 1.092 $
178 Σομαλία (!) 0,00087% 0,00098% 269.178 1,8% 1.443 $
Σομαλικά (!) 0,00087% 0,00098% 269.178 1,8% 1.443 $
179 Ντομίνικα 0,00093% 0,00084% 49.296 67,0% 7.729 $
Αγγλικά 0,00093% 0,00084% 49.296 67,0% 7.729 $
180 Τζιμπουτί (!) 0,0011% 0,0015% 123.728 13,3% 2.598 $
Σομαλικά (!) 0,0011% 0,0015% 123.728 13,3% 2.598 $
181 Μπουρούντι (!) 0,00076% 0,00060% 544.097 5,1% 535 $
Γαλλικά (!) 0,00076% 0,00060% 544.097 5,1% 535 $
182 Σαμόα 0,00083% 0,0012% 57.386 29,4% 5.013 $
Αγγλικά 0,00083% 0,0012% 57.386 29,4% 5.013 $
183 Βανουάτου 0,00068% 0,00080% 64.896 24,0 4.016 $
Αγγλικά 0,00068% 0,00080% 64.896 24,0 4.016 $
184 Νησιά του Σολομώντα 0,00061% 0,00093% 65.936 11,0% 3.325 $
Αγγλικά 0,00061% 0,00093% 65.936 11,0% 3.325 $
185 Κεντροαφρικανική Δημοκρατία 0,00060% 0,00098% 183.785 4,0% 1.121 $
Γαλλικά 0,00060% 0,00098% 183.785 4,0% 1.121 $
186 Μαλάουι 0,0035% 0,0035% 1.738.600 9,6% 106 $
Αγγλικά 0,0035% 0,0035% 1.738.600 9,6% 106 $
187 Τόνγκα 0,00056% 0,0011% 42.795 39,9% 4.300 $
Αγγλικά 0,00056% 0,0011% 42.795 39,9% 4.300 $
188 Μικρονησία 0,00036% 0,00041% 34.996 33,3% 4.507 $
Αγγλικά 0,00036% 0,00041% 34.996 33,3% 4.507 $
189 Κομόρες 0,00028% 0,00050% 63.171 7,9% 1.918 $
Γαλλικά 0,00028% 0,00050% 63.171 7,9% 1.918 $
190 Γουινέα-Μπισάου 0,00024% 0,00029% 68.270 3,7% 1.603 $
Πορτογαλικά 0,00024% 0,00029% 68.270 3,7% 1.603 $
191 Σάο Τομέ και Πρίνσιπε 0,00029% 0,00035% 55.975 29,4% 1.883 $
Πορτογαλικά 0,00029% 0,00035% 55.975 29,4% 1.883 $
192 Νήσοι Μάρσαλ 0,00017% 0,00021% 15.808 29,7% 4.736 $
Αγγλικά 0,00017% 0,00021% 15.808 29,7% 4.736 $
193 Ερυθραία (!) 0,00016% 0,00048% 69.843 1,1% 851 $
Αγγλικά (!) 0,00016% 0,00048% 69.843 1,1% 851 $
194 Κιριμπάτι 0,00010% 0,00013% 15.672 13,7% 2.272 $
Αγγλικά 0,00010% 0,00013% 15.672 13,7% 2.272 $
195 Τουβαλού 0,000036% 0,000018% 5.106 46,0% 4.122 $
Αγγλικά 0,000036% 0,000018% 5.106 46,0% 4.122 $
< </td>
Τάση* Γλώσσες T-Index
2017
Πρόγνωση
2021
Χρήστες του διαδικτύου
Βαθμός διείσδυσης στο διαδίκτυο
Δαπάνες κατά κεφαλή
(χρήστες του διαδικτύου) **
(!) Περιορισμένη πρόσβαση στο διαδίκτυο
* Τα βέλη και η παύλα δείχνουν την προβλεπόμενη απόδοση της χώρας στην κατάταξη του 2021
** Εκτιμώμενες ετήσιες δαπάνες κάθε χρήστη του διαδικτύου
*** Το Ηνωμένο Βασίλειο αποτελείται από τέσσερις χώρες: Αγγλία, Σκωτία, Ουαλία και Βόρεια Ιρλανδία

Λήψη δεδομένων σε αρχείο CSV
1 Αγγλικά 42,5% 34,7% 754.600.960 41,7% 20.920 $
Ηνωμένες Πολιτείες 31,4% 22,1% 246.370.641 76,1% 48.351 $
Ηνωμένο Βασίλειο 4,5% 2,9% 562.171.477 94,7% 27.519 $
Αυστραλία 1,8% 2,4% 21.363.618 88,24% 31.612 $
Καναδάς 1,7% 1,7% 23.825.842 89,8% 26.437 $
Ινδία (**) 1,0% 2,5% 195.646.318 29,5% 1.845 $
Νιγηρία 0,5% 1,3% 47.743.541 25,6% 3.809 $
Φιλιππίνες 0,05% 0,70% 51.608.451 55,50% 3.188 $
Δημοκρατία της Νότιας Αφρικής 0,3% 0,84% 18.149.013 54,0% 5.255 $
Νέα Ζηλανδία 0,3% 0,26% 4.152.074 88,47% 25.114 $
Ιρλανδία 0,2% 0,18% 3.961.660 85,01% 23.413,25 $
Σιγκαπούρη 0,1% 0,34% 4.541.899 81,0% 23.034 $
Πακιστάν 0,2% 0,23% 29.965.859 15,51% 2.324 $
Μαλαισία 0,3% 0,53% 24.572.446 71,1% 6.283 $
Κένυα 0,1% 0,17% 12.600.007 26,0% 2.670 $
Τρινιντάντ και Τομπάγκο 0,04% 0,057% 1.000.517 73,3% 14.657 $
Γκάνα 0,1% 0,051% 9.779.273 34,6% 2.359 $
Ουγκάντα 0,02% 0,041% 9.077.567 21,88 1.026 $
Τζαμάικα 0,02% 0,028% 1.296.610 45,0% 6.420 $
Ζάμπια 0,02% 0,037% 4.232.464 25,5% 1.679 $
Μαυρίκιος 0,017% 0,024% 659.407 52,1% 10.192 $
Μπαχάμες 0,015% 0,016% 312.986 80,0% 22.770 $
Ζιμπάμπουε 0,02% 0,023% 3.733.964 23,1% 1.813 $
Nαμίμπια 0,014% 0,020% 769.455 31,03% 8.263 $
Μποτσουάνα 0,02% 0,019% 885.702 39,3% 6.838 $
Μπαρμπάντος 0,01% 0,0063% 226.714 79,5% 15.532 $
Ρουάντα 0,01% 0,010% 2.383.502 20,0% 1.569 $
Νήσοι Φίτζι 0,01% 0,0086% 418.013 46,5% 5.122 $
Γουϊάνα 0,0048% 0,0079% 275.760 35,6% 5.226 $
Σουαζιλάνδη 0,0043% 0,0096% 383.723 28,5% 4.715 $
Μαλάουι 0,0035% 0,0035% 1.738.600 9,6% 106 $
Παπούα Νέα Γουινέα 0,0029% 0,0074% 776.159 9,6% 4.246 $
Μπελίζ 0,0026% 0,0026% 163.588 44,5% 6.417 $
Λεσότο 0,0023% 0,0022% 602.965 27,3% 1.934 $
Αγία Λουκία 0,0021% 0,0022% 83.186 46,7% 10.289 $
Μπουτάν 0,0021% 0,0030% 333.226 41,7% 2.324 $
Γρενάδα 0,0018% 0,0016% 59.947 55,8% 12.242 $
Αντίγκουα και Μπαρμπούντα 0,0018% 0,0018% 73.703 73,0% 11.016 $
Σεϊχέλες 0,0016% 0,0016% 53.502 56,5% 10.984 $
Σαιντ Κιτς και Νέβις 0,0013% 0,0014% 42.113 76,8% 12.195 $
Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες 0,0012% 0,0020% 60.929 55,5% 7.793 $
Γκάμπια 0,0011% 0,0013% 377.123 18,5% 1.092 $
Ντομίνικα 0,11% 0,15% 5.708.494 54,2% 6.903 $
Λιβερία 0,00087% 0,0012% 337.732 7,3% 1.414 $
Ανατολικό Τιμόρ 0,00085% 0,00059% 320.339 25,2% 1.460 $
Σαμόα 0,00083% 0,0012% 57.386 29,4% 5.013 $
Βανουάτου 0,00068% 0,00080% 64.896 24,0 4.016 $
Σιέρα Λεόνε 0,00063% 0,00078% 870.532 11,7% 1.040 $
Νησιά του Σολομώντα 0,00061% 0,00093% 65.936 11,0% 3.325 $
Τόνγκα 0,00056% 0,0011% 42.795 39,9% 4.300 $
Μικρονησία 0,00036% 0,00041% 34.996 33,3% 4.507 $
Νήσοι Μάρσαλ (Ηνωμένες Πολιτείες) 0,00017% 0,00021% 15.808 29,7% 4.736 $
Ερυθραία (!) 0,00016% 0,00048% 69.843 1,1% 851 $
Κιριμπάτι 0,00010% 0,00013% 15.672 13,7% 2.272 $
Τουβαλού 0,000036% 0,000018% 5.106 46,0% 4.122 $
2 Απλοποιημένα Κινεζικά(!) 9,3% 13,7% 733.449.780 53,2% 4.814 $
Κίνα (!) 9,3% 13,7% 733.449.780 53,2% 4.814 $
Σιγκαπούρη 0,19% 0,34% 1.362.570 81,0% 23.034 $
Η μετάφραση του ιστότοπού σας σε αυτές τις δύο γλώσσες, σας δίνει πρόσβαση στο 50% της ηλεκτρονικής αγοραστικής δύναμης παγκοσμίως.
3 Ισπανικά 6,8% 8,4% 248.254.476 55,7% 9.967 $
Μεξικό 1,6% 2,0% 75.937.568 59,5% 7.971 $
Ισπανία 1,4% 1,1% 30.452.356 80,5% 17.979 $
Αργεντινή 0,88% 1,4% 31.118.521 70,9% 10.676 $
Βενεζουέλα 0,80% 0,84% 18.940.907 60,0% 16.039,39 $
Κολομβία 0,41% 0,77% 26.962.244 58,1% 5.548 $
Χιλή 0,37% 0,53% 11.822.229 66,01% 11.967 $
Περού 0,25% 0,35% 14.444.387 45,46% 6.471 $
Πουέρτο Ρίκο (ΗΠΑ) 0,15% 0,19% 2.736.117 80,3% 20.928 $
Εκουαδόρ 0,13% 0,20% 8.857.768 54,06% 5.449 $
Δομινικανή Δημοκρατία 0,12% 0,15% 6.530.904 61,3% 6.721 $
Γουατεμάλα 0,11% 0,12% 5.722.610 34,5% 7.002 $
Κούβα (!) 0,08% 0,10% 4.449.238 37,3% 6.909 $
Ουρουγουάη 0,08% 0,13% 2.286.820 66,4% 13.405 $
Κόστα Ρίκα 0,09% 0,10% 3.207.258 66,03% 10.234 $
Παναμάς 0,06% 0,091% 2.178.424 54,0% 11.265 $
Βολιβία 0,05% 0,071% 4.322.489 39,7% 3.985 $
Παραγουάη 0,04% 0,068% 3.453.446 51,3% 4.460 $
Ελ Σαλβαδόρ 0,03% 0,057% 1.839.969 29,0% 6.395,26 $
Ονδούρα 0,03% 0,036% 2.733.860 30,0% 4.028 $
Νικαράγουα 0,01% 0,020% 1.511.037 24,5% 3.555 $
Ισημερινή Γουινέα (!) 0,01% 0,0078% 290.470 23,7% 9.301 $
4 Ιαπωνικά 7,0% 5,3% 118.333.485 93,1% 22.709,05 $
Ιαπωνία 7,0% 5,3% 118.333.485 93,1% 22.709,05 $
5 Γερμανικά 5,9% 4,5% 84.477.535 87,3% 25.650 $
Γερμανία 4,6% 3,3% 73.825.582 89,6% 24.003 $
Ελβετία 0,20% 0,20% 5.247.345 89,1% 45.991 $
Αυστρία 0,51% 0,44% 7.366.758 84,3% 26.254 $
Λουξεμβούργο 0,05% 0,041% 571.189 98,1% 30.852 $
Λίχτενσταϊν 0,0047% 0,0044% 36.947 98,0% 51.181 $
6 Γαλλικά (!) 4,8% 4,7% 117.371.120 27,5% 14.922 $
Γαλλία 3,3% 3,3% 57.245.333 85,6% 22.099 $
Καναδάς 0,63% 0,61% 8.754.278 89,8% 26.437 $
Βέλγιο 0,35% 0,58% 3.921.579 86,5% 23.015 $
Ελβετία 0,63% 0,63% 1.680.703 87,5% 47.399 $
Μαρόκο 0,06% 0,19% 10.277.892 58,2% 2.409 $
Αλγερία 0,06% 0,14% 8.720.150 42,9% 2.722 $
Καμερούν 0,03% 0,032% 5.859.797 25,0% 2.205 $
Τυνησία 0,02% 0,092% 2.828.006 49,6% 3.879 $
Ακτή Ελεφαντοστού 0,03% 0,031% 6.286.527 26,5% 2.104 $
Σενεγάλη 0,02% 0,018% 3.954.620 25,6% 1.461 $
Αϊτή 0,01% 0,0084% 1.326.629 12,2% 2.088 $
Γκαμπόν 0,01% 0,0075% 951.287 48,02% 4.500 $
Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό 0,01% 0,0080% 4.889.515 6,2% 889 $
Μαλί 0,01% 0,0055% 1.999.226 11,1% 1.334 $
Μονακό 0,01% 0,0036% 36.655 95,2% 53.462 $
Μπουρκίνα Φάσο 0,0045% 0,0066% 2.603.042 13,9% 792 $
Κονγκό 0,0033% 0,0047% 416.217 8,1% 2.318 $
Μπενίν 0,01% 0,0038% 1.303.589 11,9% 1.473 $
Mαδαγασκάρη 0,0024% 0,0034% 1.172.533 4,7% 769 $
Μαυριτανία 0,0021% 0,0029% 774.183 18,0% 1.273 $
Τόγκο 0,0017% 0,0022% 860.281 11,3% 1.236 $
Γουινέα 0,0016% 0,0015% 11.214.801 9,8% 1.303,43 $
Τσαντ 0,0014% 0,0024% 722.627 5,0% 1.284.39 $
Μπουρούντι (!) 0,00076% 0,00060% 544.097 5,1% 535 $
Νιγηρία 0,00061% 0,00093% 893.073 4,3% 525 $
Κεντροαφρικανική Δημοκρατία 0,00060% 0,00098% 183.785 4,0% 1.121 $
Κομόρες 0,00028% 0,00050% 63.171 7,9% 1.918 $
7 Πορτογαλικά 3,2% 5,0% 135.864.157 49,6% 8.479 $
Βραζιλία 2,6% 4,6% 126.398.299 60,0% 8.070 $
Πορτογαλία 0,31% 0,26% 7.271.183 70,4% 16.194 $
Ανγκολέζικα 0,06% 0,11% 3.745.750 13,0% 6.269 $
Μοζαμβίκη 0,01% 0,0088% 5.050.924 17,5% 696 $
Πράσινο Ακρωτήρι 0,0021% 0,0040% 271.507 50,3% 3.160 $
Σάο Τομέ και Πρίνσιπε 0,00029% 0,00035% 55.975 29,4% 1.883 $
Γουινέα-Μπισάου 0,00024% 0,00029% 68.270 3,7% 1.603 $
8 Ιταλικά 2,7% 2,3% 40.358.168 65,8% 24.001 $
Ιταλία 2,4% 2,3% 37.176.782 61,3% 25.036 $
Ελβετία 0,064% 0,064% 535.108 87,5% 47.399 $
Σαν Μαρίνο 0,0017% 0,00098% 17.498 52,6% 35.015 $
Η μετάφραση ενός ιστότοπου σε αυτές τις οκτώ γλώσσες σάς επιτρέπει να προσεγγίσετε το 80% της ηλεκτρονικής αγοραστικής δύναμης παγκοσμίως.
9 Αραβικά (!) 2,6% 3,4% 136.306.480 40,9% 6.943 $
Σαουδική Αραβία (!) 0,66% 0,87% 23.803.319 73,7% 10.451.44 $
Αίγυπτος (!) 0,50% 0,61% 39.471.581 41,2% 4.781 $
Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα 0,33% 0,49% 8.398.268 90,6% 14.913 $
Ιράκ 0,14% 0,17% 7.898.106 21,2% 6.702 $
Κουβέιτ 0,12% 0,14% 3.176.010 78,37% 14.641 $
Σουδάν (!) 0,10% 0,14% 11.082.072 28,0% 3.320 $
Κατάρ 0,10% 0,13% 2.423.068 94,2% 15.913 $
Λίβανος 0,10% 0,14% 4.571.675 76,1% 8.209 $
Συρία (!) 0,06% 0,11% 5.873.785 31,8% 3.867 $
Μαρόκο 0,06% 0,19% 10.277.892 58,2% 2.409 $
Ιορδανία 0,07% 0,084% 5.890.965 62,3% 4.343 $
Αλγερία 0,06% 0,14% 8.720.150 42,9% 2.722 $
Ομάν 0,05% 0,097% 3.094.236 69,9% 6.291 $
Υεμένη (!) 0,03% 0,072% 6.780.200 24,5% 1.481 $
Μπαχρέιν 0,04% 0,057% 1.396.668 98,0% 10.307 $
Τυνησία 0,02% 0,092% 2.828.006 49,6% 3.879 $
Δυτική Ζώνη και Γάζα 0,03% 0,036% 2.753.697 57,4% 3.615 $
Λιβύη (!) 0,02% 0,036% 1.275.642 20,2% 6.981 $
10 Ρωσικά 2,0% 4,0% 132.092.034 63,8% 5.636 $
Ρωσία 1,6% 3,4% 105.499.857 73,0% 5.804 $
Καζακστάν 0,11% 0,40% 9.290.810 74,5% 4.867 $
Ουκρανία 0,06% 0,28% 14.171.063 52,4% 1.738 $
Λευκορωσία 0,056% 0,10% 6.553.845 71,1% 3.252 $
Κιργιστάν 0,01% 0,012% 2.097.428 34,5% 1.424 $
Τατζικιστάν 0,01% 0,013% 1.788.044 20,4% 1.236 $
11 Κορεατικά 1,8% 1,3% 45.377.488 89,6% 14.519 $
Νότια Κορέα 1,7% 1,3% 47.576.514 92,8% 14.130 $
12 Ολλανδικά 1,2% 0,86% 21.743.426 89,7% 20.994 $
Ολλανδία 0,87% 0,51% 15.397.107 90,4% 21.369 $
Βέλγιο 0,23% 0,58% 5.882.368 86,5% 23.015 $
Σουρινάμ 0,0033% 0,0084% 253.499 45,4% 3.364 $
13 Τουρκικά 1,1% 1,5% 42.275.017 53,7% 9.259 $
Τουρκία 1,1% 1,5% 46.395.501 58,3% 9.180 $
Η μετάφραση ενός ιστότοπου σε αυτές τις 13 γλώσσες σάς επιτρέπει να προσεγγίσετε το 90% της ηλεκτρονικής αγοραστικής δύναμης παγκοσμίως.
14 Ινδονησιακά 0,67% 0,94% 56.612.527 22,0% 4.294 $
Ινδονησία 0,75% 0,94% 66.244.991 25,3% 4.305 $
15 Πολωνικά 0,65% 0,74% 25.830.760 68,0% 9.128 $
Πολωνία 0,64% 0,74% 27.832.074 73,3% 8.703 $
16 Σουηδικά 0,59% 0,51% 8.879.042 90,6% 24.130 $
Σουηδία 0,57% 0,51% 8.896.046 89,6% 24.445 $
17 Παραδοσιακά Κινεζικά 0,56% 0,55% 6.662.175 84,4% 30.912 $
Χονγκ Κονγκ (Ειδική διοικητική περιοχή Κίνας) 0,54% 0,51% 6.418.058 87,4% 31.764 $
Μακάου (Ειδική διοικητική περιοχή Κίνας) 0,03% 0,036% 499.773 81,6 % 22.474 $
18 Νορβηγικά 0,45% 0,44% 5.024.686 96,8% 32.615 $
Νoρβηγία 0,44% 0,44% 5.093.187 97,3% 32.747 $
19 Εβραϊκά 0,44% 0,56% 6.806.889 79,6% 24.485 $
Ισραήλ 0,44% 0,56% 6.806.889 79,6% 24.485 $
20 Φαρσί (!) 0,41% 0,67% 38.550.863 34,5% 3.848 $
Ιράν (!) 0,42% 0,66% 42.731.675 53,2% 3.721 $
Αφγανιστάν 0,01% 0,012% 3.673.539 10,6% 1.091 $
21 Δανικά 0,38% 0,26% 5.474.899 96,3% 25.546 $
Δανία 0,38% 0,26% 5.554.451 96,9% 25.868 $
22 Ταϊλανδικά 0,37% 0,47% 26.721.620 39,3% 5.066 $
Ταϊλάνδη 0,40% 0,47% 32.710.169 47,5% 4.593 $
23 Ελληνικά 0,36% 0,33% 8.068.383 67,3% 16.116 $
Ελλάδα 0,31% 0,29% 7.445.118 69,09% 15.931 $
Κύπρος 0,03% 0,037% 888.125 75,9% 14.022 $
24 Φινλανδικά 0,33% 0,29% 4.819.381 87,7% 25.743 $
Φινλανδία 0,33% 0,29% 4.819.381 87,7% 25.743 $
25 Καταλανικά 0,33% 0,25% 6.895.233 78,8% 17.742 $
Ισπανία 0,33% 0,25% 6.995.204 80,5% 17.979 $
Ανδόρα 0,0036% 0,0025% 75.681 97,9% 19.814 $
26 Χίντι 0,3% 2,5% 78.258.527 29,5% 1.845 $
Ινδία (**) 0,3% 2,5% 78.258.527 29,5% 1.845 $
27 Μαλαϊκά 0,29% 0,38% 15.388.560 71,1% 6.825 $
Μαλαισία 0,12% 0,53% 17.200.712 71,1% 6.283 $
Μπρουνέι Νταρουσαλάμ 0,01% 0,0071% 380.876 90,0% 6.124 $
28 Βιετναμέζικα (!) 0,27% 0,38% 43.974.618 46,5% 2.294 $
Βιετνάμ (!) 0,27% 0,38% 43.974.618 46,5% 2.294 $
29 Ρουμανικά 0,23% 0,29% 12.820.275 54,9% 6.583 $
Ρουμανία 0,24% 0,27% 11.722.888 59,5% 7.728 $
Μολδαβία 0,01% 0,019% 2.521.887 71,0% 1.950 $
30 Τσεχικά 0,21% 0,26% 8.081.131 76,48% 9.977 $
Τσεχική Δημοκρατία 0,21% 0,26% 8.081.131 76,48% 9.977 $
31 Μπενγκάλι 0,20% 0,21% 40.227.029 17,8% 1.801 $
Μπαγκλαντές 0,15% 0,13% 29.738.660 18,2% 1.948 $
Ινδία (**) 0,095% 0,083% 19.564.632 29,5% 1.845 $
32 Αφρικάανς 0,13% 0,84% 9.528.232 54,0% 5.255 $
Δημοκρατία της Νότιας Αφρικής 0,13% 0,84% 9.528.232 54,0% 5.255 $
33 Ουγγρικά 0,15% 0,12% 7.778.595 79,2% 7.400 $
Ουγγαρία 0,15% 0,12% 7.778.595 79,2% 7.400 $
34 Σλοβακικά 0,12% 0,12% 4.370.706 80,4% 10.260 $
Σλοβακία 0,12% 0,12% 4.370.706 80,4% 10.260 $
35 Σρι Λάνκα 0,08% 0,15% 6.795.562 32,05% 4.558 $
Σρι Λάνκα 0,08% 0,15% 6.795.562 32,05% 4.558 $
36 Γκουγιαράτι 0,095% 0,083% 19.564.632 29,5% 1.845 $
Ινδία (**) 0,095% 0,083% 19.564.632 29,5% 1.845 $
37 Κανάντα 0,095% 0,083% 19.564.632 29,5% 1.845 $
Ινδία (**) 0,095% 0,083% 19.564.632 29,5% 1.845 $
38 Ταμίλ 0,095% 0,083% 19.564.632 29,5% 1.845 $
Ινδία (**) 0,095% 0,083% 19.564.632 29,5% 1.845 $
39 Μαράτι 0,095% 0,083% 19.564.632 29,5% 1.845 $
Ινδία (**) 0,095% 0,083% 19.564.632 29,5% 1.845 $
40 Τελούγκου 0,095% 0,083% 19.564.632 29,5% 1.845 $
Ινδία (**) 0,095% 0,083% 19.564.632 29,5% 1.845 $
41 Αζερικά (!) 0,05% 0,12% 7.630.609 78,2% 2.594 $
Αζερμπαϊτζάν (!) 0,05% 0,12% 7.630.609 78,2% 2.594 $
42 Σερβικά 0,069% 0,083% 5.058.516 65,5% 5.000 $
Σερβία 0,06% 0,074% 4.733.311 67,06% 4.848 $
Μαυροβούνιο 0,01% 0,0097% 434.865 69,8% 6.587 $
43 Κροατικά 0,07% 0,070% 3.034.752 72,7% 8.580 $
Κροατία 0,07% 0,070% 3.034.752 72,7% 8.580 $
44 Βουλγαρικά 0,07% 0,088% 4.264.576 59,8% 6.194 $
Βουλγαρία 0,07% 0,088% 4.264.576 59,8% 6.194 $
45 Καζακστανικά 0,17% 0,40% 13.272.586 74,5% 4.867 $
Καζακστάν 0,17% 0,40% 13.272.586 74,5% 4.867 $
46 Ουζμπεκιστάν (!)0,07% 0,086% 14.901.632 46,7% 1.764 $
Ουζμπεκιστάν (!) 0,07% 0,086% 14.901.632 46,7% 1.764 $
47 Λιθουανικά 0,07% 0,071% 2.133.390 74,3% 11.610 $
Λιθουανία 0,07% 0,071% 2.133.390 74,3% 11.610 $
48 Βιρμανικά 0,04% 0,042% 13.258.325 25,08% 1.256 $
Μιανμάρ (Βιρμανία) 0,04% 0,042% 13.258.325 25,08% 1.256 $
49 Σλοβενικά 0,052% 0,051% 1.508.414 73,1% 12.647 $
Σλοβενία 0,05% 0,051% 1.559.107 75,5% 13.363 $
50 Ουκρανικά 0,04% 0,28% 9.447.375 52,4% 1.738 $
Ουκρανία 0,04% 0,28% 9.447.375 52,4% 1.738 $
51 Φιλιππίνες/Ταγκαλόγκ 0,43% 0,70% 5.734.272 55,50% 3.188 $
Φιλιππίνες 0,43% 0,70% 5.734.272 55,50% 3.188 $
52 Λετονικά 0,04% 0,041% 1.564.494 79,8% 10.134 $
Λεττονία 0,04% 0,041% 1.564.494 79,8% 10.134 $
53 Εσθονικά 0,03% 0,028% 1.147.895 87,2% 10.238 $
Εσθονία 0,03% 0,028% 1.147.895 87,2% 10.238 $
54 Αμχαρική γλώσσα 0,04% 0,022% 15.739.371 15,3% 985 $
Αιθιοπία 0,04% 0,022% 15.739.371 15,3% 985 $
55 Βοσνιακά 0,03% 0,036% 1.925.105 65,1% 5.278 $
Βοσνία και Ερζεγοβίνη 0,03% 0,036% 1.925.105 65,1% 5.278 $
56 Τουρκμενιστάν (!) 0,03% 0,033% 1.018.692 17,9% 9.505 $
Τουρκμενιστάν (!) 0,03% 0,033% 1.018.692 17,9% 9.505 $
57 Ζουλού 0,02% 0,84% 31.512.418 54,0% 5.255 $
Δημοκρατία της Νότιας Αφρικής 0,02% 0,84% 31.512.418 54,0% 5.255 $
58 Ισλανδικά 0,03% 0,000001% 329.535 98,2% 30.186 $
Ισλανδία 0,03% 0,000001% 329.535 98,2% 30.186 $
59 Ούρντου 0,018% 0,23% 2.996.586 15,51% 2.324 $
Πακιστάν 0,018% 0,23% 2.996.586 15,51% 2.324 $
60 Γεωργιανά 0,02% 0,038% 2.157.566 58,01% 3.547 $
Γεωργία 0,02% 0,038% 2.157.566 58,01% 3.547 $
61 Αλβανικά 0,02% 0,034% 1.908.581 66,3% 4.115 $
Αλβανία 0,02% 0,034% 1.908.581 66,3% 4.115 $
62 Αρμενικά 0,02% 0,031% 1.959.627 67,0% 3.466 $
Αρμενία 0,02% 0,031% 1.959.627 67,0% 3.466 $
63 Σλαβομακεδονικά 0,02% 0,020% 1.501.798 72,1% 4.289 $
Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας 0,02% 0,020% 1.501.798 72,1% 4.289 $
64 Νεπάλ 0,02% 0,025% 5.706.708 19,6% 1.280 $
Νεπάλ 0,02% 0,025% 5.706.708 19,6% 1.280 $
65 Κόζα 0,01% 0,84% 1.058.692 54,0% 5.255 $
Δημοκρατία της Νότιας Αφρικής 0,01% 0,84% 1.058.692 54,0% 5.255 $
66 Χμερ 0,014% 0,014% 5.107.008 32,4% 1.602 $
Καμπότζη 0,014% 0,014% 5.107.008 32,4% 1.602 $
67 Μαλτέζικα 0,01% 0,013% 351.945 77,2% 13.902 $
Μάλτα 0,01% 0,013% 351.945 77,2% 13.902 $
68 Λάος (!) 0,01% 0,013% 1.478.052 21,8% 3.358 $
Λάος (!) 0,01% 0,013% 1.478.052 21,8% 3.358 $
69 Σουαχίλι 0,02% 0,015% 7.224.386 13,0% 1.213 $
Τανζανία 0,02% 0,015% 7.224.386 13,0% 1.213 $
70 Μογγολικά 0,0079% 0,014% 634.321 21,4% 4.549 $
Μογγολία 0,0079% 0,014% 634.321 21,4% 4.549 $
71 Ιρλανδικά (γαελική γλώσσα) 0,0049% 0,0035% 80.850 85,01% 23.413,25 $
Ιρλανδία 0,0049% 0,0035% 80.850 85,01% 23.413,25 $
72 Μαλδίβες 0,01% 0,0062% 252.761 59,0% 8.185 $
Μαλδίβες 0,01% 0,0062% 252.761 59,0% 8.185 $
73 Φεροϊκή γλώσσα 0,0032% 0,0023% 46.715 95,1% 25.375 $
Νήσοι Φερόες (Δανία) 0,0032% 0,0023% 46.715 95,1% 25.375 $
74 Ινουκτιτούτ, Γροιλανδική γλώσσα 0,0023% 0,00047% 38.487 68,5% 23.898 $
Γροιλανδία (Δανία) 0,0023% 0,00047% 38.487 68,5% 23.898 $
75 Σομαλικά (!) 0,0020% 0,0025% 295.686 2,5% 2.451 $
Τζιμπουτί (!) 0,0011% 0,0015% 123.728 13,3% 2.598 $
Σομαλία (!) 0,00087% 0,00098% 269.178 1,8% 1.443 $
76 Λευκορωσικά 0,0017% 0,10% 202.696 71,1% 3.252 $
Λευκορωσία 0,0017% 0,10% 202.696 71,1% 3.252 $
Τάση* Γεωγραφική περιοχή T-Index
2017
Πρόγνωση
2021
Χρήστες του διαδικτύου
Βαθμός διείσδυσης στο διαδίκτυο
Δαπάνες κατά κεφαλή
(χρήστες του διαδικτύου) **
* Τα βέλη και η παύλα δείχνουν τις τάσεις της χώρας στην κατάταξη του 2021
** Εκτιμώμενη ετήσια δαπάνη κάθε χρήστη του διαδικτύου

Download data in CSV format
1 Βόρεια Αμερική 33,3% 0,0% 271.049.509 75,9% 44.872 $
Αγγλικά 32,6% 0,0% 262.489.684 75,5% 45.454 $
Γαλλικά 0,63% 0,0% 8.521.892 88,5% 27.040 $
Ινουκτιτούτ, Γροιλανδική γλώσσα 0,0023% 0,0% 37.933 67,6% 22.451 $
2 Δυτική Ευρώπη 23,1% 0,0% 347.942.519 83% 24.246 $
Γερμανικά 5,9% 0,0% 84.477.535 87,3% 25.650 $
Αγγλικά 5,2% 0,0% 63.564.705 91,2% 29.698 $
Γαλλικά 3,9% 0,0% 61.845.256 84,8% 22.947 $
Ιταλικά 2,7% 0,0% 40.358.168 65,8% 24.001 $
Ισπανικά 1,4% 0,0% 29.719.841 78,7% 17.728 $
Ολλανδικά 1,2% 0,0% 21.511.250 90,8% 21.165 $
Σουηδικά 0,59% 0,0% 8.879.042 90,6% 24.130 $
Νορβηγικά 0,45% 0,0% 5.024.686 96,8% 32.615 $
Δανικά 0,38% 0,0% 5.474.899 96,3% 25.546 $
Φινλανδικά 0,34% 0,0% 5.076.785 92,6% 24.411 $
Καταλανικά 0,33% 0,0% 6.895.233 78,8% 17.742 $
Ελληνικά 0,32% 0,0% 7.232.678 66,8% 16.343 $
Πορτογαλικά 0,31% 0,0% 7.108.748 68,6% 15.927 $
Ισλανδικά 0,023% 0,0% 324.860 98,2% 25.476 $
Μαλτέζικα 0,013% 0,0% 329.019 76,2% 14.342 $
Ιρλανδικά (γαελική γλώσσα) 0,0049% 0,0% 74.411 80,1% 24.007 $
Φεροϊκή γλώσσα 0,0032% 0,0% 45.403 94,2% 25.631 $
3 Ανατολική Ασία 18,0% 0,0% 858.003.525 55,0% 7.678 $
Απλοποιημένα Κινεζικά 9,3% 13,7% 733.449.780 53,2% 4.814 $
Ιαπωνικά 6,6% 0,0% 115.605.881 91,1% 20.740 $
Κορεατικά 1,8% 0,0% 45.377.488 89,6% 14.519 $
Παραδοσιακά Κινεζικά 0,56% 0,0% 6.662.175 84,4% 30.912 $
Μογγολικά 0,0079% 0,0% 634.321 21,4% 4.549 $
4 Νότια Αμερική 5,6% 0,0% 242.204.552 57,9% 8.450 $
Ισπανικά 2,8% 0,0% 118.883.030 56,9% 8.678 $
Πορτογαλικά 2,8% 0,0% 122.796.320 59,1% 8.242 $
Αγγλικά 0,0048% 0,0% 293.026 38,2% 5.979 $
Ολλανδικά 0,0033% 0,0% 232.176 42,8% 5.155 $
5 Βόρεια Αφρική και Μέση Ανατολή 3,5% 0,0% 188.064.088 44,5% 6.735 $
Αραβικά 2,5% 0,0% 125.599.978 42,9% 7.246 $
Εβραϊκά 0,42% 0,0% 6.482.182 77,4% 23.777 $
Φαρσί 0,40% 0,0% 35.864.169 45,3% 4.054 $
Γαλλικά 0,16% 0,0% 20.117.759 47,2% 2.830 $
6 Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη 3,1% 0,0% 153.830.975 59,7% 7.322 $
Τουρκικά 1,1% 0,0% 42.275.017 53,7% 9.259 $
Πολωνικά 0,65% 0,0% 25.830.760 68,0% 9.128 $
Ρουμανικά 0,23% 0,0% 12.820.275 54,9% 6.583 $
Τσεχικά 0,22% 0,0% 8.573.798 81,3% 9.240 $
Ουγγρικά 0,14% 0,0% 7.168.677 72,8% 7.324 $
Ρωσικά 0,12% 0,0% 18.971.034 52,3% 2.359 $
Σλοβακικά 0,12% 0,0% 4.210.752 77,6% 10.204 $
Σερβικά 0,069% 0,0% 5.058.516 65,5% 5.000 $
Κροατικά 0,069% 0,0% 2.934.116 69,8% 8.533 $
Βουλγαρικά 0,068% 0,0% 4.066.784 56,7% 6.088 $
Λιθουανικά 0,063% 0,0% 2.073.467 71,4% 11.129 $
Σλοβενικά 0,052% 0,0% 1.508.414 73,1% 12.647 $
Ουκρανικά 0,043% 0,0% 8.828.516 48,9% 1.787 $
Λετονικά 0,042% 0,0% 1.566.213 79,2% 9.806 $
Ελληνικά 0,032% 0,0% 835.705 71,7% 14.149 $
Εσθονικά 0,031% 0,0% 1.162.200 88,4% 9.699 $
Βοσνιακά 0,027% 0,0% 2.479.266 65,1% 3.961 $
Αλβανικά 0,020% 0,0% 1.827.483 63,3% 3.963 $
Σλαβομακεδονικά 0,017% 0,0% 1.462.819 70,4% 4.203 $
Λευκορωσικά 0,0018% 0,0% 177.163 62,2% 3.680 $
7 Κεντρική Αμερική και Νησιά της Καραϊβικής 2,6% 0,0% 103.929.189 48,5% 9.168 $
Ισπανικά 2,5% 0,0% 99.471.438 50,3% 9.181 $
Αγγλικά 0,100% 0,0% 3.151.001 54,3% 11.594 $
Γαλλικά 0,0083% 0,0% 1.306.750 12,2% 2.324 $
8 Νοτιο-ανατολική Ασία 2,5% 0,0% 215.174.921 34,1% 4.249 $
Αγγλικά 0,69% 0,0% 46.691.877 44,6% 5.432 $
Ινδονησιακά 0,67% 0,0% 56.612.527 22,0% 4.294 $
Ταϊλανδικά 0,37% 0,0% 26.721.620 39,3% 5.066 $
Μαλαϊκά 0,29% 0,0% 15.388.560 71,1% 6.825 $
Βιετναμέζικα 0,28% 0,0% 48.351.252 52,7% 2.083 $
Απλοποιημένα Κινεζικά 0,083% 0,0% 1.363.271 82,1% 22.246 $
Βιρμανικά 0,060% 0,0% 11.749.580 21,8% 1.859 $
Φιλιππίνες/Ταγκαλόγκ 0,042% 0,0% 4.098.465 40,7% 3.756 $
Χμερ 0,014% 0,0% 2.959.801 19,0% 1.789 $
Λάο 0,0096% 0,0% 1.237.968 18,2% 2.844 $
9 Ωκεανία 2,2% 0,0% 25.462.807 66,4% 31.938 $
Αγγλικά 2,2% 0,0% 25.462.807 66,4% 31.938 $
10 Βόρεια και Κεντρική Ασία 2,2% 0,0% 142.006.916 62,0% 5.615 $
Ρωσικά 1,9% 0,0% 113.121.000 66,2% 6.186 $
Αζερικά 0,073% 0,0% 7.429.993 77,0% 3.574 $
Καζακστανικά 0,068% 0,0% 3.727.948 70,8% 6.620 $
Ουζμπεκικά 0,065% 0,0% 13.395.929 42,8% 1.775 $
Τουρκμενικά 0,024% 0,0% 806.025 15,0% 10.928 $
Γεωργιανά 0,020% 0,0% 1.768.224 47,6% 4.185 $
Αρμενικά 0,017% 0,0% 1.757.797 58,2% 3.621 $
11 Νότια Ασία 2,1% 0,0% 412.581.511 23,7% 1.865 $
Αγγλικά 1,0% 0,0% 201.350.781 24,4% 1.858 $
Χίντι 0,33% 0,0% 68.174.627 26,0% 1.775 $
Μπενγκάλι 0,20% 0,0% 40.227.029 17,8% 1.801 $
Σρι Λάνκα 0,088% 0,0% 6.287.439 30,0% 5.134 $
Κανάντα 0,083% 0,0% 17.043.657 26,0% 1.775 $
Γκουγιαράτι 0,083% 0,0% 17.043.657 26,0% 1.775 $
Ταμίλ 0,083% 0,0% 17.043.657 26,0% 1.775 $
Μαράτι 0,083% 0,0% 17.043.657 26,0% 1.775 $
Τελούγκου 0,083% 0,0% 17.043.657 26,0% 1.775 $
Ούρντου 0,022% 0,0% 3.400.648 18,0% 2.312 $
Νεπάλ 0,017% 0,0% 5.013.170 17,6% 1.210 $
Φαρσί 0,0081% 0,0% 2.686.694 8,3% 1.100 $
Μαλδίβες 0,0042% 0,0% 222.838 54,5% 6.927 $
12 Υποσαχάρια Αφρική 1,9% 0,0% 220.138.216 22,2% 3.079 $
Αγγλικά 1,3% 0,0% 151.597.079 36,4% 3.219 $
Αφρικάανς 0,15% 0,0% 8.997.099 51,9% 5.943 $
Γαλλικά 0,11% 0,0% 25.579.463 8,8% 1.638 $
Αραβικά 0,099% 0,0% 10.706.502 26,6% 3.385 $
Πορτογαλικά 0,073% 0,0% 5.959.089 10,7% 4.481 $
Αμχαρική γλώσσα 0,028% 0,0% 11.529.327 11,6% 893 $
Ζουλού 0,023% 0,0% 1.428.111 51,9% 5.943 $
Κόζα 0,016% 0,0% 999.678 51,9% 5.943 $
Σουαχίλι 0,0094% 0,0% 2.866.015 5,4% 1.201 $
Ισπανικά 0,0069% 0,0% 180.167 21,3% 13.926 $
Σομαλικά 0,0020% 0,0% 295.686 2,5% 2.451 $

Πνευματική ιδιοκτησία

Αυτή η κατάταξη μπορεί να κοινοποιηθεί ελεύθερα, εφόσον παρέχεται ένας σύνδεσμος που ανακατευθύνει τον χρήστη σε αυτήν τη σελίδα, και εφόσον διευκρινίζεται στους χρήστες ότι τα δεδομένα προέρχονται από τη μελέτη T-Index. Αντιγράψτε και επικολλήστε την ακόλουθη δήλωση:

"Μελέτη T-Index 2017. Διεξήχθη από την Translated. Η Translated είναι ο κορυφαίος online πάροχος επαγγελματικών υπηρεσιών μετάφρασης, με 172.470 πελάτες από όλο τον κόσμο και 214.804 καταρτισμένους μεταφραστές."

Συντελεστές

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συντελεστές που παρείχαν χρήσιμες πληροφορίες ή συμβουλές (με αλφαβητική σειρά):
Salvatore Giammarresi, Επικεφαλής του τμήματος Παγκοσμιοποίησης της PayPal
Daniel Goldschmidt, Επικεφαλής της ομάδας Διεθνοποίησης της Microsoft
Mark Lammers, Ανωτ. Σύμβουλος Επιχειρήσεων της Point B
Sergio Pelino, Διευθυντής του τμήματος Τοπικής Προσαρμογής της PayPal
Danielle Schweisguth, Οικονομολόγος της Société Générale
Brian Solis, Οικονομικός Αναλυτής της Altimeter Group
Natalia Tsvetkov, Διευθύντρια Προγράμματος του τμήματος Cloud and Enterprise της Microsoft

Έχετε άλλες ερωτήσεις; Επικοινωνήστε μαζί μας.

Η ομάδα μας είναι έτοιμη να βρει λύση για τις μεταφραστικές σας ανάγκες.

Επικοινωνία

Γεια σας, είμαι η Barbara.
Πώς μπορώ να σας βοηθήσω;

Barbara - Διαχειρίστρια λογαριασμών

Λάβετε άμεση προσφορά

Ο εύκολος τρόπος να μεταφράσετε γρήγορα τα έγγραφά σας.

Οnline αγορά με λίγα μόνο κλικ.

Άμεση προσφορά